Subscriu-te a RSS Feed
per rebre les últimes actualitzacions del bloc.

Envia un correu electrònic
per donar les teves opinions o
proposar articles.


Un úter relaxat:

Úter 01

Amb la relaxació de l’úter recobrem un major plaer sexual i eliminem el dolor de menstruacions i parts. En relaxar l’úter, que és el múscul més poderós del cos de la dona, podràs: gaudir de menstruacions sense dolor, d’un major desig i plaer sexual, de més energia i vitalitat, gaudir de parts sense dolor, permetre que aflori la creativitat que està bloquejada en el teu interior, sentir seguretat interior, augmentar el teu auto-coneixement, desbloquejar emocions ocultes, gaudir d’un sentiment natural d’amor cap a tu mateixa.

Úter 02Úter 03

Exercici 1  Localització del úter:

Algunes dones tenen problemes per situar l’úter dins del seu cos. L’úter es situa entre la bufeta i el recte en un punt situat aproximadament entre el melic i el pubis. En el segon xacra iogui. Aquest és un exercici fàcil de fer que ens porta fins a l’entrada de l’úter.

Estirada panxa enlaire. Tanca els ulls. Comença respirant profundament i dóna-li l’ordre al teu cos d’afluixar-se i relaxar-se amb cada exhalació. Fes això unes quatre o cinc vegades. Després porta tota la teva atenció als llavis menors a l’entrada de la vagina. Comença a estrènyer lleugerament els músculs de l’entrada de la vagina i mentalment dóna l’ordre d’anar pujant la contracció muscular per la vagina fins al coll de l’úter. I segueix ordenant als teus músculs que es contreguin. Quan arribis a l’úter (està fet de massa muscular) notaràs una mica de plaer i una lleuger escalfor. Queda’t amb aquesta sensació.
Repeteix el exercicis fins que puguis “notar” tot l’úter.

Exercici 2 Relaxar la barbeta és relaxar el úter:

En la tradició hindú, el cos subtil està format per txakres o centres d’energia. El segon txakra, anomenat Swadhistanha (el xacra sexual) i el cinquè txakra o txakra del coll anomenat Vishuda (xacra de la creació, del poder personal i l’auto-afirmació en la societat) estan units. No en va els dos són centres de creació. De creació de vida en el segon txakra, de creació dels nostres propòsits, necessitats, solucions … en el cas del cinquè.

No cal que creguis el que acabes de llegir. En el cos físic podem comprovar aquest fenomen d’una manera fàcil. Us proposo:
1. – Prendre consciència de la tensió a la barbeta i la mandíbula.
2. – Relaxar conscientment aquests músculs. Si notes que no és possible pots fer-te un massatge amb els dits mentre arronses conscientment la mandíbula i la barbeta.
3. – Respira conscientment mentre observes els canvis operats en el teu cos, sobretot, a la zona de l’úter.

Exercici 3 Consciència de les tensions musculars:

Respira lentament. Ves deixant anar els pensaments, les presses … Fes un breu repàs mental al teu cos. Observa quins músculs presenten tensions: recorre l’esquena i “captura” aquests músculs congestionats i contrets. Puja pel coll, la mandíbula, la barbeta, les celles, el cap … Observa la tensió, el pessic que creen aquests músculs al seu voltant, nota el seu dolor, com provoquen canvis posturals (espatlles aixecades, mandíbules encaixades, gestos facials …)
Tens més d’un múscul contret?
Ara pots imaginar quin és l’estat del teu úter, tenint en compte que és un òrgan eminentment muscular i que no l’hem exercitat mai.
Ara pots comprendre que és possible, igual que tenim un úter tens i contret, tenir un úter relaxat i flexible.
Ara has començat a avançar en aquest sentit. Perquè el primer pas era comprendre això: el nostre úter és massa muscular i com a tal és possible relaxar-lo.

Exercici 4 Portar energia al úter:

Dempeus, amb els ulls tancats. Respira profundament i relaxa el cos. Porta tota la teva atenció al cos. Ara frega els palmells de les mans entre si vigorosament durant un parell de minuts. Notaràs com les teves mans s’omplen de calor.

Úter

Ara, uneix els dits índexs de cada mà i els polzes, creant un triangle. Col·loca els polzes al melic i enganxa les mans al cos.
Queda’t així, observant el teu úter. Respira profundament i relaxadament, sense forçar. Connecta amb úter.
Per finalitzar, fes tres respiracions profundes i obre els ulls.

Exercici 5 Estirar les lumbars:

Dreta, amb les cames rectes i separades a l’alçada de les espatlles, recolza les mans en els engonals i tira el cos cap endavant fins que quedi paral·lel al terra. Des d’aquí, amb les mans als engonals empeny el cos cap enrere i estira la columna. Hauràs de notar com s’estira la zona lumbar. Després, torna a la posició inicial i respira portant l’aire a la zona i concentrant-te en aquest espai. l’objectiu de l’exercici és descongestionar la zona pèlvica permetent a les lumbars relaxar-se. Repeteix diverses vegades.

Una vegades hagis agafat les posicions i els exercicis per mà, ves repetint-los de tant en tant. Els 1, 2 i 3 els pots fer estirada al llit, al anar a dormir o quant et despertis.

Úter 05

Vols donar la teva opinió? Escriu el teu comentari:

Nom *
Mail *
Web