Subscriu-te a RSS Feed
per rebre les últimes actualitzacions del bloc.

Envia un correu electrònic
per donar les teves opinions o
proposar articles.


Carta d’amor d’una dona preciosa, lliure i valenta!!!

Amelia

En el matí del 7 de febrer de 1931, unes hores abans de contreure matrimoni, Amèlia Earhart es va asseure a escriure aquesta carta dirigida al seu futur espòs, George P. Putnam. Amèlia era ja aleshores un mite de l’aventura: en el 1927 s’havia convertit en la primera dona que creuava l’Atlàntic en monoplà. Crec que aquesta és la carta d’amor més bonica, sincera i valenta que mai he llegit:

Amelia 01

Benvolgut GPP,

Crec que hauria de deixar escrites algunes coses abans que ens casem, encara que ja hàgim parlat moltes vegades sobre elles.

Haig de reiterar-te els meus dubtes pel que fa al matrimoni, la meva sensació de renunciar a oportunitats en un treball que tant significa per a mi. Tinc la sensació de que casar-me és una de les decisions més estúpides que mai he pres. Sé que hi haurà compensacions, però no puc ocultar-te els meus dubtes.

Per a la nostra vida en comú vull que comprenguis que no estaràs sotmès a cap codi de fidelitat i que jo tampoc em considero lligada a tu. Si som honests, podrem evitar les dificultats que sorgiran si tu o jo ens enamorem d’una altra persona.

Per favor, no interferim en el treball de l’altre, ni permetem que la resta del món contempli les nostres alegries o desacords. En aquest sentit, hauré de mantenir algun lloc on pugui ser profundament jo mateixa. No puc suportar els confinaments, per molt atractiva que sigui la gàbia.

Haig d’exigir-te una promesa cruel: que em deixaràs marxar dins d’un any si no hem trobat la felicitat junts.

Vaig a tractar de fer-ho tan bé com sigui possible i oferir-te aquesta part de mi que coneixes i que tant desitges.

A.I.

George i Amèlia van contreure matrimoni aquella mateixa tarda i van romandre junts fins a la tràgica desaparició d’Amèlia en el 1937, quan intentava circumnavegar la Terra en monoplà.

Amelia 02

1 comentari per a

Carta d’amor d’una dona preciosa, lliure i valenta!!!

  • Cristina Caba |

    … és que per poder escriure una carta com aquesta, així d’honesta, així de realista, cal tenir primer la vida personal ben plena. Sinó, esperem que ens l’ompli l’altre… i això no és possible.

    gràcies, Àngel, per recordar-nos-ho!

Vols donar la teva opinió? Escriu el teu comentari:

Nom *
Mail *
Web