Subscriu-te a RSS Feed
per rebre les últimes actualitzacions del bloc.

Envia un correu electrònic
per donar les teves opinions o
proposar articles.


La Màfia Farmacèutica no para.

farmaceutiques

La CE creu que les farmacèutiques estarien limitant la venda de genèrics perquè siguin més cars.

mafia

La Comissió Europea (CE) està investigant diversos laboratoris i companyies farmacèutiques perquè sospita que podrien estar restringint l’entrada de medicaments genèrics a la Unió Europea per apujar-ne el preu. Brussel·les ha obert un primer expedient als laboratoris francesos Servier per haver abusat de la seva posició dominant al sector, fer pràctiques il·legals i vulnerar les lleis antimonopoli.

En concret, l’expedient afirma que Servier va tancar acords amb altres laboratoris de genèrics per bloquejar l’entrada al mercat comunitari d’un medicament que ells mateixos havien desenvolupat.

Mentrestant, la CE està investigant uns 200 acords entre farmacèutiques per bloquejar la venda de genèrics i aconseguir augmentar-ne el preu.

La comissària europea de la competència, Neelie Kroes, ha advertit que “Brussel·les no dubtarà a aplicar les llei antimonopoli” i ha defensat la venda de genèrics, perquè “són una manera eficient de contenir el cost de l’envelliment de la població i d’afrontar les restriccions pressupostàries”.

L’anunci d’un expedient als laboratoris Servier ha coincidit amb la presentació d’un informe sobre la situació de la competència en el sector farmacèutic. El document subratlla que la competència entre les companyies que desenvolupen primer un medicament i els fabricants de genèrics “no funciona tan bé com hauria de funcionar”.

Per això, la Comissió Europea demana als governs dels 27 que elaborin lleis que facilitin l’accés dels consumidors a aquests fàrmacs, que poden ser fins a un 40% més econòmics.

Font: 3cat24.cat

negoci

Vols donar la teva opinió? Escriu el teu comentari:

Nom *
Mail *
Web