Subscriu-te a RSS Feed
per rebre les últimes actualitzacions del bloc.

Envia un correu electrònic
per donar les teves opinions o
proposar articles.


Fer un dejuni.

dejuni

El dejuni, tal com el concebem aquí, es pot considerar una dieta depurativa, equilibrant i reductora de pes.

És el mètode més eficient e innocu per reduir pes corporal, la manera més natural d’eliminar els residus metabòlics i tòxics que es poden haver acumulat en l’organisme.

dejunar

Existeix també el dejuni terapèutic clínic, que constitueix una de les possibilitats més eficaces de tractament de les malalties cròniques del metabolisme i dependents de l´ alimentació. Aquest consisteix en dejunis llargs, que han de ser controlats per especialistes en el tema.

Es tracta de que aproximadament durant una setmana es deixi d´ ingerir cap aliment sòlid (menjar), només beure infusions, brous vegetals, sucs de fruita o verdures i tanta aigua com el cos demani. Aquest tipus de dejuni, es pot fer per un mateix, qualsevol persona que es tingui per sana i amb capacitat d´ acció, que se senti capaç de mantenir una disciplina i practicar una renúncia pot desdejunar. També es pot realitzar amb la saba d´ auró, la llimona i el pebre vermell, aquest es pot trobar a les tendes de dietètica o las tendes d´ alimentació biològica.

Quan no es pot realitzar un dejuni:

.- Quan existeixen dubtes seriosos sobre el tema.

.- Si l’estat d’ànim és depressiu des de fa algun temps.

.- Si després d’una malaltia o intervenció ets sens dèbil.

.- Si hi ha excés de treball, s’està esgotat, nerviós i amb estrès. S’ha d’esperar a que tot vagi millor.

.- Si s’han de prendre medicaments molt actius que precisin controls

Qui de moment no es consideri sa, com per exemple, la tensió arterial molt alta o molt baixa o una malaltia crònica (buscar assessorament amb un expert).

¿Com desdejunar d’una manera òptima?

La manera més fàcil de fer-ho és en grup o en parella, sobre tot per els principiants els avantatges que suposen intercanviar experiències i la relació de compartir i ajudar-se mútuament, són molt valuoses.

Més difícil es fer-ho sol al principi, pressuposa una bona dosi de disciplina, valor i capacitat de practicar la renúncia, així com d’equilibri intern.

On i quan desdejunar

En un principi es pot fer on sigui i quan sigui. De totes maneres el lloc idoni és on ens sentim més de gust i el tems més idoni és en temporades de tranquil·litat on no tinguem presa (com per exemple les vacances).

Planificació de la setmana de dejuni.

Imagen 1Imagen 2

NOTA: Tot el que són brous o sucs de fruites es poden canviar per tomes de saba d’auró.

Què passa durant el dejuni:

El cos deixa de nodrir-se amb aliments externs i comença a nodrir-se dels dipòsits de greixos i proteïnes magatzemades en els teixits.

La commutació entre menjar o dejunar succeeix per si mateixa a traves de:

.- El coneixement de la facultat innata de dejunar existent en  l’home (al igual que els animals pot utilitzar la energia acumulada  dels aliments, aquesta era una facultat biològica per pogué viure, pobles sencers haurien desaparegut sense aquesta capacitat).

.- El coneixement de la no perillositat del dejuni.

.- La decisió de voler dejunar pressa per pròpia voluntat.

El procés es posa en funcionament per mitja d’un profund buidament intestinal i es consolida quan es veu que no es té gana, et trobes bé i mantens la capacitat de treball. S´ agafa una creixent confiança en l’auto control del organisme.

dejuni 01

L´ eliminació de residus e impureses.

Totes les vies d´ eliminació del cos estan obertes durant el dejuni. L’autoneteja  no finalitza amb el buidament intestinal del primer dia. El cos que dejuna es desfà de les restes e impureses metabòliques acumulades durant anys, a través de tots els porus i obertures.

.- Per el budell:

El budell està preparat per absorbí nutrients i eliminar impureses. Durant el dejuni és no més un òrgan d’eliminació. Per a la depuració necessita una irrigació cada dos dies: la lavativa.

.- Per l’orina:

L’orina de vegades és molt fosca i té una olor molt penetrant. s’ha de beure molta aigua, fins i tot sense set. L’aigua és l’agent ideal per netejar el ronyó i les vies urinàries.

.- Per la pell:

Diverses males olors ens diuen el que estem eliminant per la pell. Rentar-se, dutxar-se i banyar-se són necessitats bàsiques per els que dejunen. No feu servir mai durant el dejuni cremes cosmètiques, maquillatges o colorets, obturen els porus, no deixen respirar la pell ni que elimini toxines. Si es resseca feu servir olis vegetals per desprès de la dutxa. Al acabar el dejuni, la pell es torna suau i terça com mai.

.- Per els pulmons:

Durant el dejuni l’aire espirat està ple de restes metabòliques gasoses que al caminar i passejar es dissipen. Ventileu bé les habitacions.

.- Per les mucoses de les vies respiratòries superiors:

El nas, la faringe i les vies respiratòries es netegen normalment per si soles. Generalment l’auto neteja s’intensifica durant el dejuni. Durant aquest procés es corregeixen alguns danys ocasionats per l´ hàbit de fumar, per això abstenir-se absolutament de fer-ho.

.- Per la vagina:

La mucosa vaginal té una tendència auto netejadora semblant. Durant el dejuni por aparèixer temporalment un flux augmentat.

.- Per la boca:

La llengua es cobreix d’una capa entre verda i groga, a vegades marró o negre  segons lo que l’organisme hagi d’excretar. Amb freqüència les dents i les genives s’omplen d´ una capa pudent, netejar amb freqüència aquestes parts sense oblidar-se de la llengua.

.- Les impureses anímiques:

No tingueu cap por per somnis angoixants  de guerra, sexe, sang, immundícies …. etc., per pensaments espantosos, humor agressiu o estats d´ ànim malenconiosos. Les impureses anímiques també afloren, comenteu-les o escriviu-les i més endavant mireu de comprendre-les, us desfogareu i quedareu tranquils.

dejuni 02set dies de dejuni

PER DUBTES O PREGUNTES AL RESPECTE NO DUBTEU EN CONSULTAR-ME.

37 comentaris per a

Fer un dejuni.

  • Noèlia |

    De fet m’agradaria fer un dejuni, però hi ha opció de fer-lo durant tansols 4 dies?
    I quin tipus de lavativa em prenc?

  • Angel Perera |

    Holaa Noèlia,

    Quan anys tens?, em sobta que no sàpigues que és una lavativa. De fet, la veritat sigui dita, aquestes practiques ja no s’estilen.
    Diguem perquè vols fer un dejuni i et diré com i durant quant seria bo que el fessis.

    Salut i una abraçada molt forta.

  • Anna |

    Moltes gracies per tota aquesta informació. Avui es el tercer dia que faig dejuni i m’han quedat les coses molt més clares.

  • cristinaa. |

    M’agradaria fer un dejuni i volia preguntar-te si me’l recomanes. Jo ara mateix vaig a classe, voldria deixar passar aquestes dues setmanes d’exàmens i començar amb el dejuni al finalitzar-les. Tinc 18 anys i sento que el meu cos no està net, que necessita netejar-se i desprès de mirar moltes dietes, etc. he arribat a la conclusió de que el millor per començar de nou seria un dejuni. Creus que aconseguiré fer-lo entre classes? O penses que em quedaré sense energies?

  • Angel Perera |

    Bona tarda Cristina,

    Si ets una noia que es pot considerar amb salut, no hi ha cap problema ans al contrari un o dos cops a l’any seria bo que ho fes tothom.

    Per fer-lo s’ha de tenir clar -no dubtar- i força de voluntat.

    Jo, si vols et puc ajudar.
    .- Diguem quin tipus de dejuni vols fer: amb saba d’auró, amb brous de verdures, amb sucs de fruita, ……. ?
    .- Quants dies penses fer-ho?
    .- Per què ets sents bruta?
    .- Fas esport?
    .- Ets molt llaminera?
    .- Tens digestions amb gasos intestinals?
    .- Sovint tens aftes -llaguetes- a la boca?
    .- Tens algun tipus d’al·lèrgia?
    .- Pateixes de infeccions d’orina sovint?

    No és cap interrogatori, és senzillament per aconsellar-te millor i veure si hi ha algun inconvenient.
    Quedo pendent dels teus comentaris.

    Salut i una abraçada,
    http://www.biosfera.cat
    http://www.arimonwellness.com
    Àngel Perera Izquierdo

  • Lua |

    Hola,
    m’agradaria fer un dejuni per diversos motius (netejar el cos, “desenganxar-me” del menjar, perdre algun quilo, guanyar força de voluntat) però volia fer-lo sense res, és a dir només amb aigua ja que penso que introduint alguna altra substància limitaria la neteja (no ho sé del cert, m’agradaria la teva opinió). Actualment no practico l’esport perquè no trobo temps, de fet el dejuni el voldria fer per setmana santa ja que no tindré res a fer (convindria fer exercici durant el dejuni?). No sé durant quants dies, que seria el millor? Tinc 21 anys i teòricament estic sana.

    Moltes gràcies

  • Angel Perera |

    Bon dia Lua,

    Abans de parlar-te sobre el dejuni i amb l’objectiu de dirigir-te el millor possible i que no perdis el temps:

    .- Veig que parles de “desenganxar-me” del menjar. Ets molt llaminera?
    .- Tens problemes digestius tipus gasos?
    .- Notes el teu abdomen inflat?
    .- Tens algun tipus d’al·lèrgia?
    .- Tens picors vaginals?
    .- Tens mals de cap esporàdics?
    .- Et sents cansada?
    .- De tant en tant, tens aftes “llaguetes” a la boca?
    .- Tens episodis de restrenyiment i de diarrees sense motiu aparent?

    Espero les teves respostes.
    Salut i una abraçada,

  • Esther |

    Avui és el tercer dia que la meva parella i jo fem cura de savia amb suc de llimona. Tots dos som adictes al dolç i sobretot a la xocolata. Estic satisfeta de la meva força de voluntat, penso en menjar però no tinc temptacions no “he pecat” en cap moment!
    Voldria preguntar: dissabte tenim un sopar que no podem evitar. Per fer les coses ben fetes divendres hauríem d’introduir caldo de verdures i fruita, oi? Cal evitar els lactis?
    Moltes gràcies

  • Angel Perera |

    Hola Esther,

    Primer de tot felicitats i ànims, fa molta patxoca quan veus que pots i et pensaves que no.

    Lo de “som addictes al dolç i a la xocolata”, és molt sospitós. Pot ser que tingueu un problema de candidiasis.
    Pregunto:
    .- Teniu problemes a l’hora de digerir?
    .- Inflor abdominal i gasos?
    .- Esteu in-usualment cansats?
    .- Mal de cap esporàdicament?
    .- Tu, tens picors vaginals?
    .- Teniu algun tipus d’al·lèrgia?

    Si hi ha problema de càndides, el dejuni -en principi- no fa cap mal però fer-lo amb la saba d’auró no és massa correcte doncs és molt dolç.

    Salut i una abraçada,

  • cuetes |

    Hola a tots /es,
    Felicitats per tot el contingut del blog.
    Vaig començar un dejuni per que el cos em demanava no menjar durant uns dies, l’unic que he fet és escoltar-lo,per aixo, he mantingut 5 dies de dejuni. M’he alimentat de brous, aigua, sucs. sembla increible com el cos s’acostuma a la nova situació. El meu cos encara no ha reaccionat. només he perdut 1,5kg. però no m’importa, el que valoro és que els òrgans digestius, intestins i d’altres hagin tingut unes petites vacances, ha estat 37 anys treballant!!!

  • Vila |

    Tinc 74 anys. Després d’extirpar-me dos tumors a la bufeta i no quedar ben net, vaig decidir fer un dejuni llarg seguint els consells d’en Suvorin. Porto 44 dies de dejuni però no he percebut que la llengua s’hagi posat ni verda ni fosca, i no sé si m’he desperar més dies o començar a menjar.

  • Angel Perera |

    Bona tarda Vila,
    Referent a la llengua, cadascú te unes vies de eliminació de toxines preferents. Has de tenir en compte que constitucionalment ningú és igual. La llengua és una via, però les més habituals que utilitzen els emuntoris són les femtes, l’orina, la suor, les mucositats, i les regles en les dones. Per tant pot ser que a algú la llengua li faci molta feina i a d’altres no tant. Jo no em preocuparia, lo important és que et trobis bé i hagis fet un bon dejuni.
    Salut, i una abraçada molt forta,
    Àngel

  • Equip Mi ayuno |

    Interessantíssim article. Gràcies per contribuir a “rentar” la mala reputació que encara avui dia té el dejuni terapèutic en la nostra societat.
    Nosaltres acabem de llançar un programa de dejuni guiat per especialistes a la província de Barcelona:
    http://www.miayuno.es
    https://www.facebook.com/pages/Mi-Ayuno/472348499477999?ref=tn_tnmn

  • Angel Perera |

    Bona tarda companys,

    Interessant la feina que feu, jo sóc un fan de les depuracions i els dejunis. Tots el Clients que passen per la consulta, primer els hi faig fer una neteja de terreny i molts problemes ja desapareixen així.

    Si mai necessiteu la col·laboració d’un naturòpata ja sabeu on sóc.

    Salut, bona feina i una abraçada molt forta.
    Àngel

  • felix |

    Quins establiments hi ha a Catalunya per poder ferun dejuni?

    Mercès.

  • Angel Perera |

    Bon dia Fèlix,
    Docs la veritat, no en conec cap!!!
    Sempre que n’he fet -sol o acompanyat- ho he fet a casa o a on estava.
    Aquí si que no et puc ajudar. Ho sento!!!
    Una abraçada,
    Àngel

  • Alba |

    Bones, fa 3 dies que estic fent un dejuni amb la cura de savia i llimona, tinc 20 anys i feia temps que necessitava un canvi d’alimentació i dieta i crec que el dejuni és un bon començament. Tinc uns quants dubtes,
    – amb el dejuni de la savia calen les lavatives?
    – entre el dejuni es possible pendre algun líquit tipus brou o aixi només per un día ( tinc un supar important el disabte però no vull abandonar el dejuni, què puc fer)

    moltes gràcies!

    alba 🙂

  • Alba |

    M’oblidava… tinc un altre dubte…
    Durant el dejuni entre tomes mastego xiclet… per evitar pensar en la gana.. és recomanable o sería millor deixar-los?

    Alba 🙂

  • Josep |

    Hola, el meu pes es de 104 kg., he fet en el decurs de cinc dies la depuració amb sirope de savia i seguin les teves indicacions, la sensació de gana física desapareix (i jo soc de jalar) amb la pocima, l’estat físic es bo tot i fer algo d’exercici, (dos dies esporgant), vaig tenir una mica de mal de cap el primer dia, però suportable, desprès desapareix, no he anat mai tant al wc com aquest cinc dies,fins a 10 miccions diàres i abundants, l’estat de benestar físic i psíquic es nota i molt des del segon dia, es perd pes, (1 kg per dia) però certament fas un neteja dons tots el sintomes que vas decriure apareixen i marxen, lo millor …. retornes a la vida quotidiana molt despejat i tens l’oportunitat de aprendre menjar, el cos ho agraeix i jo també, Moltes gracies Angel.

  • Angel Perera |

    Gràcies a Tu Josep,
    Ara lo interessant és recuperar o mantenir hàbits alimentaris correctes i sobretot el sentit comú.
    AMB LA MEITAT DEL QUE MENGEM EN TENIM MÉS QUE SUFICIENT!!!
    Una abraçada d’aquelles que Tu saps!!!

  • Cristina Caba |

    Hola!

    Estic a mig dejuni amb brou vegetal i infusions amb una mica de mel. No és la primera que el faig i cada vegada em costa menys. Avui és el quart dia i espero poder-ho allargar dos o tres dies més. El dia 1 començo a treballar i volia fer-ho abans, ara que no tinc pressions laborals, tot i que estic al mig d’un trasllat de vivenda!!!. Però bé, era el millor moment en molts mesos. Per a mi és també un component simbòlic: després de tres mesos vivint a casa d’uns amics i menjant de manera convencional, volia entrar a casa meva “ben neta” i recuperar els bons costums alimentaris!!

    Gràcies de nou, Àngel, per la informació i el gran suport que suposa tenir-te a l’abast!!!

  • Angel Perera |

    Gràcies a Tu Cristina!!!
    Et desitjo un trasllat plaent, que la feina no sigui “feina”, una neteja reparadora i un trànsit cap a “casa teva” enriquidor i estable.
    Ja saps on trobar-me!!!
    Salut, una abraçada i dos petons.

  • Cristina Caba |

    Hola de nou!

    Vull tornar a fer el dejuni, aquest cop amb saba d’auró. Però és molt dolç i jo tendeixo a menjar molt dolç tot i que evito el sucre blanc. És recomanable igualment? o és millor, per desintoxicar de “sucres”, fer-ne un de brou vegetal?
    gràcies i una abraçada!
    Cristina

  • Angel Perera |

    Hola Cristina,
    Si ho trobes molt dolç, fes-ho amb brous vegetals. Per a mi és una bona opció, a més més variada.
    Abraçada forta.
    Àngel

  • Cristina Caba |

    Gràcies Àngel!
    No, no ho trobo molt dolç de gust, al contrari! a mi m’agrada molt el gust d’aquest xarop. Era més aviat perquè he pensat que si vull fer net de sucres, el xarop no deu ser l’ideal. Però suposo que els sucres d’aquest xarop són molt saludables.
    Una abraçada,
    Cristina

  • Cristina Caba |

    Hola!
    Estic en el setè dia de dejuni amb saba d’auró i crec que l’estic portant millor que altres vegades. Suposo que estic “més neta” d’entrada. Aquest cop hi he afegit les lavatives. Amb tot, fa dies que, a estones, em costa respirar com si els pulmons no s’acabessin d’omplir. Aquest símptome no l’havia experimentat mai i no he trobat informació a internet relacionada amb dejunis. Volia saber si és un símptome possible i perquè passa.
    gràcies!!!
    Cristina

  • Àngel Perera Izquierdo |

    Doncs la veritat és que un símptoma comú no és. Però hem de pensar que cadascú és un món i que a més quan es fa una depuració/detoxificació, poden sorgir símptomes de malalties passades. Tu havies tingut mai problemes respiratoris?

  • Cristina Caba |

    Hola Àngel,

    Sí, des de fa molts anys en algunes ocasions em costa respirar, però darrerament no em passava.

    He acabat el dejuni molt bé, avui he començat a menjar sòlid orientant-me amb les teves indicacions i ha estat un plaer!

    Moltíssimes gràcies pels teus consells i tota la info del teu blog.

    Una abraçada,

    Cristina

  • Cristina |

    Hola Àngel,
    estic en el tercer dia d’un dejuni amb xarop de saba d’auró. M’ha sorgit un imprevist: una prova de feina força important demà a la tarda. Com que em sento una mica baixa d’energia i tinc una mica de mal de cap, he pensat en menjar una mica de fruita i fruits secs (també m’he pres spirulina) a l’espera de millorar el meu estat energètic, i seguir amb el dejuni després de la prova fins arribar als 5-7 dies que tenia previst. Suposo que no obtindré resposta a temps, però igualment m’interessa saber què es pot fer en aquests casos. Com ho veus? gràcies!!

  • Àngel Perera Izquierdo |

    Hola Cristina,
    En principi els tres primers dies són els més crítics, on el cos encara no s’ha adonat del què està passant i on poden sorgir les possibles crisis curatives. Jo et recomano de seguir, si fas ingestes del que sigui trenques el dejuni i hauries de tornar a començar. No obstant si consideres que no és un bon moment a causa d’aquest imprevist, trenca’l, segueix amb dieta energètica i sobretot mastega bé.
    No obstant et recordo que a nivell d’esport d’elit s’han fet marques fent dejunis.
    Quedo a la teva disposició per a qualsevol altre dubte.
    Una abraçada molt forta i que la prova sigui satisfactòria per a Tu!!!

  • Cristina |

    Moltes gràcies Àngel,
    finalment vaig seguir amb el dejuni i la prova va anar bé. Avui estic en el setè dia de dejuni i amb més energia! Estic pensant en acabar i començar demà a menjar, però la llengua encara està una mica blanca…
    Una forta abraçada,
    Cristina

  • Cristina |

    Hola Àngel,
    tinc una altra pregunta:
    Estic en el vuitè dia de dejuni i la llengua encara no està neta, la veig una mica blanca i noto la boca “bruta”. També començo a estar “tipa” del xarop d’auró. He pensat que potser podria fer un o dos dies només aigua, per acabar. Demà treballo, però demà passat és festa i puc quedar-me a casa tot el dia. Com ho veus?

  • Laura |

    Hola!!! tinc 23 anys i fa poc que he deixat de fumar. Fins ara sempre he tingut problemes a l’hora de controlar el que menjo. Sempre he anat amb especialistes perquè m’ajudessin a portar una vida sana i saludable, pero quan tinc anssietat o nervis, menjo tot el que se’m posa al davant. Ara mateix sento que he de fer una neteja al meu cos, ja que no em sento bé. El meu IMC està dintre de la normalitat. També cal dir que realitzo esport aeròbic 3-4 cops per setmana. M’agradaria molt poder ser capaç de fer el dejuni durant 10 dies, i així començar a tenir més control del meu organisme.

  • Úrsula |

    Hola! Tibc 26 anys i vull fer un dejuni per netejar el cos. Em sento pesada, inflada, tinc infeccions d’orina molt sovint darrerament, un dia de restrenyiment i al següent diarrea, mal alè… En definitiva, que crec que em fa falta. Alguna recomanació?

    Moltes gràcies!

  • Estel i Alex |

    Bon dia,
    La meva parella i jo volem fer un dejuni per depurar el cos i per desinflar-nos una mica.
    Els dos estem sans, però actualment tenim un dia a dia molt diferent. No sé si podem fer el mateix dejuni.
    Jo sóc mare i encara dono pit, tot i que només com aliment complementari, la nena ja té 22 mesos. Treballo 30h setmanals amb un ordinador, agafo el cotxe a diari i ara mateix no faig cap esport. No és el primer dejuni que faig, però sí alletant. l’estómac i els budells són el meu taló d’Aquil·les i des que dono pit la sequedat de pell també.
    D’altra banda, la meva parella ara mateix no treballa i està bastant tranquil. Li fa por no ser capaç d’aguantar ja que és el seu primer dejuni.
    Ell sempre ha tingut problemes a la pell (grans), morenes i aftes a la boca.
    Quin tipus de dejuni ens aconselles?

  • Angel Perera |

    Hola Estel i Àlex,
    Un dejuni estàndard com el que es descriu estaria bé …. no obstant si estàs alletant jo esperaria a acabar, doncs el cos mobilitza toxines i pot ser no és el millor moment. A més, val més que si la teva parella no n’ha fet mai cap el feu de la ma, i així serà una experiència compartida.
    Una abraçada!!!
    Àngel

  • Bet |

    Hola Angel, he fet el dejuni dels 5 dies, m’ha anat genial, però veig que encara no he acabat de treure prou. Cada quan es pot tornar a fer? O es pot fer un dejuni d’un dia a la setmana, o no serveix de res? Gràcies, Bet

Vols donar la teva opinió? Escriu el teu comentari:

Nom *
Mail *
Web