Subscriu-te a RSS Feed
per rebre les últimes actualitzacions del bloc.

Envia un correu electrònic
per donar les teves opinions o
proposar articles.


Entrena el cervell.

Recentment vaig descobrir un estudi interessant (en anglès) que explica una de les causes principals per les quals els éssers humans estem en la foscor. En resum, confirma que el cervell humà té problemes per calcular les conseqüències que no són immediates.

“Compri ara, pagui més tard” pot ser un concepte difícil d’entendre per al nostre cervell. Això dificulta encara més la nostra tasca de fer el que estem tractant de fer per a nosaltres mateixos i per al món: ensenyar la llei de causa i efecte, que cada acció té una reacció equivalent i oposada. Aquest no és un concepte natural per a la majoria de nosaltres. S’ ha d’aprendre.

El nostre cervell reconeix fàcilment el bo ara i el dolent ara. Tots coneixem les proves que es realitzen en rates i micos amb menjar i xocs elèctrics … i lamentablement aquest estudi prova que no som tan diferents dels nostres amics els animals.

Si no tenim una sensació de pèrdua en aquest instant, no pensem en el fet que ens farà mal després.

En un enfocament més ampli, les persones que s’aferren a un camí espiritual no estan controlades per les seves emocions. Són capaces de calmar la part emocional dels seus cervells -la part que desitja gratificació instantània- o simplement aquesta no els domina.

Però quantes vegades hem d’advertir un nen d’un perill abans que ens escolti? Sovint necessiten passar per una experiència negativa per aprendre (¿recordes el xoc elèctric en els animals?). A l’edat de tretze anys, madura la part del cervell que regeix l’enteniment i que controla la reacció retardada. I la Kabbalah ens ensenya que és precisament a l’edat de dotze o tretze anys quan la part de l’ànima que desitja compartir també es torna activa.

Els justos són capaços de controlar la part del cervell que diu: “Quin és el propòsit d’això? Què estic fent aquí? Per a què molestar-me?”. Només funcionen amb la part del cervell que sembra llavors, comparteix i pensa en els altres.

Aquells de nosaltres que som més emocionals i reactius -o, des d’un enfocament positiu, apassionats -, com un nen, hem d’entrenar-nos per utilitzar la part del cervell que reconeix les conseqüències futures.

Escoltar al nostre cor és fantàstic, però a vegades les nostres emocions ens porten pel camí equivocat. També necessitem treballar amb la nostra ment per desenvolupar una connexió autèntica amb el Creador.

Vols donar la teva opinió? Escriu el teu comentari:

Nom *
Mail *
Web