Subscriu-te a RSS Feed
per rebre les últimes actualitzacions del bloc.

Envia un correu electrònic
per donar les teves opinions o
proposar articles.


Cremadors de greix.

Són nombroses les persones que es pregunten per què és tan fàcil pujar de pes i per què tan difícil perdre’l. En els darrers anys sembla haver-se trobat la fórmula per baixar de pes amb eficàcia: la conversió de greixos en energia. A mi personalment els crema greixos no m’agraden, és millor menjar lo just i fer exercici per cremar. No obstant i això com que s’utilitzen en passo informació.

El nostre organisme respon a una sèrie de processos diferents. Un d’ells és la transformació dels aliments que consumim en energia. Quan els aliments es converteixen en greixos en lloc de oxidar-se i transformar-se en energia, ens engreixem.  Situació que es deu a la incapacitat de l’organisme per cremar els greixos que acumulem en els teixits principalment per una alimentació inadequada, però també per un mal funcionament del metabolisme.

En aquest sentit, una dieta equilibrada destinada a no acumular greixos en els teixits requereix controlar el nombre de calories que s’ingereixen o millor encara canviar els hàbits alimentaris, però sobretot facilitar en la mesura del possible la crema de greixos amb exercici.

Si bé tots els aliments contenen calories, alguns faciliten la crema de calories en l’organisme i altres estimulen l’acumulació de greixos. Això és degut a que els aliments rics en greixos se sumen amb més facilitat al greix corporal, ja que l’organisme li resulta molt fàcil aquesta conversió, en què només desaprofita el 3% de l’energia continguda en els greixos, mentre que al convertir en greixos els carbohidrats es perden un 23% de les calories, recordeu que l’excés de greixos s’additiva com a greixos i que l’excés de carbohidrats o hidrats de carboni (sucres, farines, cereals, …. ) també s’additiva com a greixos.

Cremadors de greix

Coneguts en el món nord-americà com fat-Burners, aquesta nova generació de nutrients ajuda al cos a activar el procés de crema de greixos. Si bé aquests catalitzadors lipotròpics (mobilitzadors de greixos) es troben en els aliments, aquests no solen arribar al nostre organisme en bones condicions ni en quantitats suficients, ja sigui per la baixa qualitat de les terres de cultiu a causa del abonat químic o per l’existència d’una patologia associada que impedeix una adequada absorció d’aquestes valuoses substàncies a través de la dieta diària.

Són 4 els cremadors de greix sobre els que més s’ha investigat fins avui: la L-carnitina, la colina (o vitamina B7), l’inositol i la L-metionina, els mateixos que analitzarem a continuació.

Aquests cremadors els podem dividir en:

.- Lipotròpics: L-Carnitina, inositol, colina, etc. (Que faciliten el transport i utilització de greixos).
.- Termogènics: Efedrina, cafeïna, Aspirina, i els seus fito-extractes, (que augmenten el metabolisme basal facilitant la pèrdua de greix).

Nota important:
Es recomana tenir bona cura de la dieta i demanar assessorament especialitzat, per després poder decidir amb propietat si utilitzar o no un cremador.

Si actualment estàs prenent un cremador de greix llegeix els ingredients que el componen i assabenta’t realment de què estàs prenent!

.- L-Carnitina

L’acompliment de la seva activitat depèn de la capacitat del teu cos per a produir energia, ja que el greix és la major font d’energia per als músculs, és important utilitzar les reserves de greix del cos. La carnitina compleix una important funció en l’oxidació dels greixos, condueix els àcids grassos de cadena llarga a través de la membrana dels mitocondris, per millorar la producció d’energia.

És bo per a la circulació de la sang i serveix per al tractament del colesterol i els triglicèrids alts segons prescripció facultativa. Aquest aminoàcid es va popularitzar quan es va observar que als corredors de marató els permetia arribar al tram final de la cursa sense defallir, gràcies a la seva capacitat de mobilitzar els greixos dels teixits per proporcionar reserves extres de glicogen al fetge i aconseguir així un major potencial energètic.

L’acció principal de la L-carnitina és la d’unir-se als àcids grassos per a formar derivats de acetil-L-carnitina que són transportats a l’interior de les cèl·lules per ser reconvertits de nou en carnitina i àcids grassos que llavors ja no estan disponibles per ser oxidats i produir energia.

Actua doncs com un vehicle que mobilitza i transporta els greixos acumulats en els seus llocs de reserva per a conduir los a l’interior de les cèl·lules i “cremar-los” allà, alliberant l’energia que tancaven.
La L-carnitina només captura els greixos per cremar, en el moment que el cos té una necessitat d’energia i no hi ha glucosa en sang ni glucogen. La degradació dels greixos (les reserves d’energia de l’organisme) sempre és l’últim cas, quan no té glucosa o glucogen per degradar. Per això, en el cas de que es faci exercici físic i una dieta baixa en greixos és possible que la L-carnitina augmenti el consum de greixos. Una dieta baixa en sucres i dolços és important perquè funcioni el producte. És imprescindible ser conscient de que la L-carnitina només funciona si hi ha treball físic o sigui exercici, si es pren i no es fa exercici no serveix de res.

.- Garcinia cambogia

Arbre que creix al sud de l’Índia. Ideal en tractaments per perdre pes ja que ajuda a reduir la conversió dels hidrats de carboni en greix, afavorint, per tant que no s’acumuli el greix no necessari en el cos. Alguns estudis afirmen que això és així gràcies a que l’àcid hidroxicítric inhibeix la producció dels enzims que intervenen en la transformació de sucres en greixos.
La Garcinia Cambogia té un efecte saciant o calmant de la gana però ho fa actuant sobre el fetge i no sobre el cervell com alguns fàrmacs.

.- Àcid Hidroxicítric

Actua com un inhibidor de la generació de greix a partir dels carbohidrats (lipogènesi) per això se l’anomena antilipogènic, actua inhibint l’enzim citrat lipasa que és el responsable d’iniciar aquesta ruta bioquímica de neoformació de greixos.

.- Picolinat de crom

Ajuda a metabolitzar els greixos i a regularitzar els nivells de sucre. Promou la producció de la insulina per transportar glucosa. Té un efecte directe en el creixement dels músculs i a més contribueix a la síntesi de la proteïna i del greix. Inhibeix l’acumulació i producció de greix en el cos.

.- Inositol

És utilitzat com a filtre per a que el greix no penetri el fetge i ocasioni problemes de salut.

.- Chitosan

És una substància derivada dels exo-esquelets de la gambeta i dels crancs que és químicament similar a la fibra de les plantes anomenada cel·lulosa. Té una atracció “magnètica” als lípids i té la capacitat de “lligar-se” perceptiblement al greix.

.- Colina i lecitina

És un àcid gras que actua en la producció de neurotransmissors en el cervell, aquestes substàncies regulen molts processos entre els que estan, la regulació de la gana, l’estat d’ànim, el comportament i la memòria. La seva forma més efectiva és la “fosfatidil colina” més coneguda pel seu nom comú que és Lecitina, la qual actua també en el metabolisme dels greixos. El defecte que té és el de oxidar-se fàcilment per la qual cosa s’ha de consumir molt fresca perquè en veritat tingui tots els seus beneficis.

.- Vitamina B3 (Niacina)

Intervé en el funcionament del sistema digestiu, pell i nervis. També és important en la conversió dels aliments en energia.

.- Vitamina B6 (Piridoxina)

Optimitza el metabolisme dels greixos i intervé en la síntesi de les proteïnes.

.- L-Metionina

Serveix per transportar el greix dels dipòsits del cos a la cèl·lula i transformar-la allà en energia, cada gram de greix que cremem ens proporciona 9 calories.

.- Algunes herbes diürètiques

Són excel·lents per aprimar, ajudant a eliminar naturalment líquids i toxines retingudes en el cos pel catabolisme dels hidrats de carboni i proteïnes. Eviten la retenció de líquids. (Psyllium, te verd, cua de cavall, gayuba).

Vols donar la teva opinió? Escriu el teu comentari:

Nom *
Mail *
Web