Subscriu-te a RSS Feed
per rebre les últimes actualitzacions del bloc.

Envia un correu electrònic
per donar les teves opinions o
proposar articles.


Ajudes per a l’ansietat.

Tots, en un moment donat de les nostres vides, hem sentit ansietat. No obstant i això, quan l’ansietat es converteix en una sensació difusa i indeterminada d’angoixa o por que no té proporció amb la possible amenaça que el provoca o sorgeix el desig de fugir sense saber quin és el veritable perill, requereix d’especial atenció.

L’ansietat té diversos orígens i poden ser de diferent ordre:

.- Fisiològic: Reacció medicamentosa, abús de substàncies, drogues, desordres glandulars, hipoglucèmia i malalties cardiovasculars.

.- Psicològic: Trauma subconscient amagat, com experiències de guerra o traumes personals d’infància, adolescència, accidents, assalts o desastres naturals.

.- Genètica:   L’ansietat pot ser present a la família. Per exemple, els nens que reben els gens afectats són més susceptibles a l’ansietat que els altres.

Entre els seus símptomes, tenim els següents:

.- Insomni, son inquiet, despertar fàcil.

.- Marejos, tremolor del cos.

.- Respiració curta i ràpida.

.- Incapacitat de mantenir-se quiet en un lloc

.- Tensió, irritabilitat, preocupació, desesperació.

.- Incapacitat de pensar amb claredat.

.- Les dones poden experimentar augment dels símptomes premenstruals i canvis en el cicle menstrual.

.- Freqüència respiratòria i cardíaca augmentada.

.- Palpitació forta.

.- Nus a la gola, boca seca.

.- Tensions al pit, rampes musculars intestinals.

.- Sensació de formigueig de les extremitats, contraccions musculars.

Hi ha alguns remeis populars que poden ser utilitzats per combatre l’ansietat en situacions “normals”. No obstant això, els casos greus han de ser atesos per un terapeuta.

Remeis populars:

1.- És popular, per combatre l’ansietat, bullir tres cullerades de civada en ¼ litre d’aigua que haurà de prendre’s a raó d’una tassa abans de cada àpat.

2.- Per l’ansietat i tensió postpart, es pot elaborar una infusió amb 1 culleradeta de melissa seca i una tassa d’aigua. Per a això, fer bullir l’aigua, retirar del foc i afegir la melissa. Deixar-la reposar uns minuts i colar. S’ha de prendre 3 tasses al dia en cas d’ansietat

3.- Aquelles persones que senten ansietat pel menjar poden elaborar una infusió de llúpol amb una culleradeta d’aquesta flors i  mig got d’aigua. S’ha de portar l’aigua a ebullició i retirar-la del foc i és quan s’ha d’afegir el llúpol i deixar-lo reposar uns minuts. Finalment, colar. Es pren en quan es senti l’ansietat. Però no més de 2 o 3 tasses al dia.

4.- És famosa la valeriana per combatre l’ansietat. S’ha de prendre’n una tassa de la infusió de set a quinze grams d’arrel de valeriana per mig litre d’aigua abans d’anar dormir

5.- Un excel·lent sedant i somnífer suau és la infusió de les fulles de taronger.

6.- Es pot prendre una infusió de til·la, la qual es millor elaborar abans de dormir.

7.- La passionera o passi-flora (coneguda també com Flor de la Passió ) És una planta coneguda pels seus efectes calmants naturals.   Combinada amb extracte de llimona i lavanda (tònic natural del sistema nerviós), s’obté un remei molt potent a l’hora d’alleujar l’ansietat i el pànic.

8.- Un bon remei és prendre sucs com els de pastanaga , espinacs, remolatxa, julivert una o dues vegades al dia

9.- Barrejar en un recipient, 5 gotes d’essència de lavanda, 4 gotes d’essència de mandarina i 5 gotes de Neroli tarongina o flors de taronger i després afegir-hi 2 cullerades d’oli de “jojoba”.   Amb aquesta preparació es dóna   massatges al plexe solar (abdomen), i al llarg de la columna vertebral amb la finalitat de disminuir l’ansietat.  A aquesta mateixa barreja s’hi pot afegir 2 cullerades de sal, diluïda en una gerra de 1 litre d’aigua calenta i posar a la banyera per un bany d’almenys 15 minuts.

Recomanacions: Hi ha diverses recomanacions generals que ajuden a combatre l’ansietat.

.- Escoltar música suau pot ajudar a reduir l’ansietat.

.- Caminar fins a algun parc proper. Escollir un arbre gran i fort i abraçar-se a ell durant cinc minuts. La poderosa onada d’energia que rebràs en aquest moment et «posarà les piles» i reduirà l’ansietat.

.- Conversar amb un familiar, el teu terapeuta o un amic per dissipar la tensió.

.- Descansar bé (si es pot, fer migdiades durant el dia).

.- Aprendre tècniques de relaxació i meditació.

.- Fer les vacances en llocs tranquils com la muntanya o el camp ……….

.- No concórrer a llocs amb molt soroll o amb excés de persones.

.- Caminar en àrees obertes com parcs, platges, camps, etc., I fer sovint exercicis com natació o bicicleta.

Pel que fa a l’alimentació que ha de tenir una persona que pateix d’ansietat, es recomana el següent:

.- Mantenir un bon equilibri de sucre en sang i evitar els productes refinats (dolços, pastes, pa blanc, truites, menjar preparat, …..).   Els carbohidrats refinats han de ser substituïts per carbohidrats compostos com el pa integral o negre.

.- Evitar prendre begudes amb cafeïna (cafè, coles, te negre), xocolata o begudes alcohòliques.

.- Consumir fruites fresques i vegetals com: préssecs, espàrrecs, bròquil, fruites seques, all, vegetals de fulles verdes, llegums, productes de soja i iogurt.

.- Menjar peix com el salmó o prendre suplements d’omega 3.

Vols donar la teva opinió? Escriu el teu comentari:

Nom *
Mail *
Web