Subscriu-te a RSS Feed
per rebre les últimes actualitzacions del bloc.

Envia un correu electrònic
per donar les teves opinions o
proposar articles.


Què és l’àcid úric?

L’àcid úric són substàncies que es formen principalment en el fetge a partir dels nuclis cel·lulars animals com la carn o el peix, i que s’eliminen a través de l’orina. El que passa és que si la seva producció és molt abundant, per exemple en un consum excessiu de carn, llavors no s’elimina completament, acumulant-se sobretot en la immediació del cartílag, i per tant produint malalties tan molestes i doloroses com és la pròpia gota

Quan parlem d’àcid úric parlem moltes vegades d’artritis i gota. L’artritis és curable perfectament sempre que se segueixi un règim especial d’alimentació complementant amb plantes medicinals que purifiquin la sang, eliminin l’àcid úric i activin les funcions dels òrgans del nostre cos .

Les persones que pateixen d’artritis manifesten en general símptomes com migranyes, èczemes, urticària, reumatismes gotosos, gota, dolors d’articulacions, lumbago, mal de cap, ciàtica, dolors nerviosos en diversos llocs del cos, pedres en els ronyons, erupcions a la pell, etc.

El més important és l’alimentació. Contra les artritis deformants de la gota crònica ajuden els banys salats amb iode, els fangs, les cures físiques artificials (raigs ultraviolats, ones curtes, bany de llum, etc.)

Ingerir Preferentment

Cal una dieta estricta, a base de sucs, fruita i un sever tractament d’aliments vegetals crus, entre els quals ha d’ocupar el primer lloc l’all, la ceba, el porro, l’api, el julivert, la pastanaga, el llevat de cervesa, la mel i la llimona.

Si volem eradicar de manera duradora la gota, és imprescindible adoptar una dieta eminentment vegetariana.

.- Hortalisses, en especial: pastanaga, carbassa, remolatxa, api, ceba, all, patata, moniato, nap, créixens, cogombre, xicoira; especialment l’api cru en forma d’amanida.

.- Fruites, en especial: préssec, plàtan, raïm, panses de raïm, caqui, albercoc, figa, figa sec,a taronja, aranja, mandarina, llimona, pinya, síndria, meló;

.- Ingerir bastant aigua/líquids -prop de 3 litres al dia-. És aconsellable l’ús d’aigües minerals diürètiques, alcalinitzants i sulfato-sòdiques amb l’objectiu de diluir l’orina, reduir infeccions i tractar lesions obstructives.

.- Infusions recomanades: carxofa, cua de cavall, dent de lleó, bardana, arrels de bardissa (zarzamora), arrels de saponaria, escorça de coralet, arrels de betònica, arrels de fonoll i arrels de brusc.
Endolcir amb mel, prendre una tassa al matí en dejú i la resta lluny dels àpats, ortiga verda, coralet, fulls de bedoll, estigma de blat de moro i ginkgo biloba. Beure abundantment durant la crisi de gota.

Cura de Llimona

A més de sotmetre’s a una dieta vegetariana estricta, fins que desaparegui la malaltia, serà necessari prendre abundants sucs de fruites i verdures durant el dia.

El suc de llimona ajuda notablement a l’eliminació de l’àcid úric.

Per això hem d’esprémer una llimona cada matí i beure-la en dejú durant 21 dies seguits. No ha de beure’s de cop com el que es pren un got d’aigua, sinó que ha de beure’s poc a poc a glopets i ensalivant-t’ho bé abans de empassar, d’aquesta manera aconseguim que arribi a l’estómac embolicat en saliva i fem que sigui més fàcil la seva assimilació.

Utilitza amb Moderació

.- Els rostits: peixos, aus, conill.

.- Els espàrrecs, els cacauets, les llegums, els bolets, els espinacs.

Contra Indicats

.- Evitar el consum de cafè, te, begudes alcohòliques, principalment: cervesa i sangria, begudes a base de coles i begudes carbòniques.

.- Embotits: salsitxes, mortadel·la, salami, pernil, xoriço, …..

.- Peixos i mol·luscs: llenguado, sardina, mariscs, anxoves, arengada, verat, ……

.- Menuts: pedrers, turmes, fetge, cor, ronyons, etc.

.- Carns: carn bovina i porcina, cabrit, moltó, cansalada, extractes o salses a base de carn, brou de carn en cubets, ……

.- Altres: maionesa, sopes industrialitzades, ……

Observacions

.- Evitar la ingestió de greixos i l’excés de proteïnes. Els carbohidrats (midó) poden ser usats per a la contribució en l’excreció d’àcid úric.

.- La recomanació dietètica és per a la reducció dels nivells d’àcid úric en sang, alcalinització de l’orina, i increment de la ingesta hídrica.

.- És important mantenir la continuïtat de la dieta encara en les fases asimptomàtiques.

.- Els exercicis milloren la circulació sanguínia, contribueixen en el bon control de la pressió arterial i pes, promouen benestar, però han de ser practicats sense accessos. Busqueu l’orientació d’un naturòpata. A més d’aquest tractament dietètic, es recomanarà al pacient portar una vida higiènica: evitar l’excessiva fatiga intel·lectual i material i la vida massa sedentària, viure a l’aire lliure o si més no fer freqüents sortides i realitzar activitats esportives.

Tractament natural de la Gota

Geoteràpia. – Durant la crisi, prendre banys de peus d’aigua argilosa incorporant-hi una decocció de 200 gr. de flors de fenc en un litre d’aigua i una altra decocció de 200 gr. de palla de civada igualment en un litre d’aigua. Bany de peus molt calenta a 42 º C. durant 15 o 30 minuts.

Aplicacions diàries, o dies alterns de cataplasmes fredes i espesses d’argila verda sobre les parts afectades. Per augmentar l’eficàcia del tractament, es podrà aplicar una cataplasma calenta de flors de fenc seguida immediatament de la cataplasma freda d’argila verda. Dos cops per setmana mig bany o bany complet amb aigua d’argila i flors de fenc. Incorporar 2 Kg d’argila, a una temperatura de 38 º C., durant 10 minuts. Els dies sense bany, raig d’aigua freda a les cames i als braços.

Vols donar la teva opinió? Escriu el teu comentari:

Nom *
Mail *
Web