Subscriu-te a RSS Feed
per rebre les últimes actualitzacions del bloc.

Envia un correu electrònic
per donar les teves opinions o
proposar articles.


Dieta alcalinitzant i desintoxicant.

La dieta alcalinitzant i desintoxicant és molt adequada quan sentim que el nostre cos necessita, una bona cura de salut per a recuperar-se. Si vols aprofitar aquesta dieta alcalinitzant i desintoxicant segur que el teu cos t’ho agrairà

A part de les innombrables dietes per baixar de pes, avui en dia es parla molt dels beneficis de la dieta alcalina. La idea és afavorir els processos d’eliminació de substàncies nocives i retornar el cos al seu Ph natural.

Hi ha un equilibri àcid/alcalí en el cos humà. En un òptim estat de salut, l’organisme, a nivell cel·lular, és lleugerament més alcalí, a excepció del sistema digestiu i el tracte urinari.

Els naturòpates considerem molt important aquest equilibri per evitar les malalties. Existeix la teoria que la gent que té excés d’acidesa té poca energia, està propensa als refredats i infeccions, és nerviosa i irritable, presenta sequedat en la pell i les ungles, pateix de mals de cap, musculars i a les articulacions, o pateixen de gastritis i indigestió àcida, entre d’altres malalties. Per mantenir aquest nivell alcalí en el cos, el lògic és que la dieta també ho reflecteixi.

El difícil és aconseguir-ho, considerant que la dieta d’avui està composta principalment d’aliments que es processen de forma àcida, com les proteïnes, els carbohidrats i els sucres processats. A aquests factors si sumen altres estimulants, com el tabac, el cafè, l’alcohol i l’estrès, que produeixen alts nivells d’acidificació en el cos.

Aquesta acidificació afecta de manera diferent a cada persona, d’acord al seu punt feble, per a alguns poden ser els mals de cap, per a altres, l’estómac.

Un dels seguidors de la dieta alcalina va ser Bernard Jensen (1908-2001), autor de llibres sobre salut i mètodes alternatius de curació, que va ser propietari d’Hidden Valley Health Ranch a Escondido, Califòrnia. Aquesta dieta alcalinitzant es basa en els estudis de Jensen.

Si hi ha símptomes d’acidesa en el cos cal desintoxicar-lo i alcalinitzar-lo a través de la una dieta especial, com a resultat, s’afavoreixen els processos d’eliminació de substàncies nocives i milloren els problemes de l’estómac.

Per aconseguir aquest equilibri, idealment la dieta ha d’estar composta en un 80 per cent d’aliments alcalins i un 20 per cent d’àcids. A grans trets això significa una alta proporció de vegetals i fruites i una baixa quantitat de proteïnes d’origen animal.

Recomano, a més, eliminar les begudes tipus gasoses i les begudes refrescants tipus “fantes” i “cocacoles”, les patates fregides i les llaminadures u “chuches” , les farines i els sucres processats -blancs-, la carn de porc, les begudes amb colorants i reemplaçar els carbohidrats processats pels integrals.

Amb certes excepcions, les fruites i els vegetals són alcalins per al cos i contenen les vitamines i els minerals que es requereixen per a una bona salut.

Eliminar en la dieta alcalinitzant i desintoxicant

.- Llet i productes lactis.
.- Carn i productes derivats (embotits en general). Cloïsses i musclos.
.- Farines blanques i productes de panificadora (pa, pastes, pastissos, galetes, pizza, etc.).
.- Patates, pebrots i albergínies.
.- Congelats, fumats i productes envasats o en conserva, que estiguin elaborats amb additius, colorants i conservants tòxics o cancerígens.
.- Margarina, olis vegetals (obtinguts per solvents químics), maionesa i ketchup.
.- Sucre i derivats, xocolates, gelats, edulcorants (sacarina E-954, Manitol E-421).
.- Sal (amb el Antiaglomerant E-536, ferrocianur sòdic o potàssic), olives i anxoves.
.- Begudes dolces amb o sense gas, aigua amb gas, begudes alcohòliques, cafè (amb o sense cafeïna).

Menjar en la dieta alcalinitzant i desintoxicant

.- Peix fresc (al forn o a la graella), calamars, sípia i gambes a la planxa.
.- Ous frescos (ecològics) dos per setmana, poc bullits i mai per sopar.
.- Arròs integral i mill.
.- Llegums (cigrons, mongetes, llenties, soja verda, azukis, ….).
.- Verdures i hortalisses (carxofes, mongetes verdes, espinacs crus, espàrrecs, créixens, enciam, remolatxa, rúcula, endívies, raves, pastanagues, naps, cebes, alls, porros, tomàquets, soja (tofu i/o llet), carbassó, api, alvocats. bròquil, coliflor, col i pèsols.
.- Fruita seca i fruits secs: dàtils, figues, orellanes panses, ametlles, avellanes nous, pinyons, …… (Poc i només al matí).
.- Fruita fresca: fruita del temps, sense tope la que vingui de gust.

Beure en la dieta alcalinitzant i desintoxicant

.- Beure 2 litres d’aigua cada dia. Evitar beure aigua durant els àpats i poc temps després. (Així evitarem diluir àcids gàstrics en excés i no retardarem la digestió).
.- Sucs frescos (no pasteuritzats) de: pastanaga, llimona. taronja amb llimona, aranja i poma.
.- Prendre te verd o vermell en comptes de cafè. (Evitar aquestes infusions de nit).
.- Abans d’esmorzar, prendre una culleradeta de mel pura i 1/4 de got de suc, fresc d’Aloe Vera (de cultiu biològic certificat, sense conservants com el Benzoat Sòdic, E-211).

Consells per a la dieta alcalinitzant i desintoxicant

.- Menjar 4 vegades més verdures fresques i poc bullides que proteïnes.
.- Menjar verdura i fruita fresca cada dia.
.- Prendre fruita només entre àpats o per esmorzar.
.- Mastegar lentament i bé.
.- Respectar l’horari dels àpats.
.- Berenar a base de fruita seca o fresca, o sucs frescos.
.- Per a descongestionar les vies biliars i hepàtiques, prendre una tisana de 1/2 culleradeta de llavors de fonoll, 1/2 culleradeta de llavors d’anís i 1 cullereta de fulles d’ortiga (fresques o seques). Posar-ho a bullir de 5 a 10 minuts tot junt amb 250 cc d’aigua (una tassa). Després filtrar. Beure després del sopar.
.- Prendre un got d’aigua amb 1/2 llimona abans d’anar a dormir.

La duració mínima d’aquesta dieta és de 12 dies i la duració ideal és de 40 dies. En tots els casos us recomano consultar amb el vostre naturòpata, o un altre professional de la salut competent.

5 comentaris per a

Dieta alcalinitzant i desintoxicant.

  • Noelia |

    Bona tarda Àngel,
    M’interessa el tema de la dieta alcalina, creus que hi ha alguna opció que em facilitis uns dieta per una setmana? De fet no tinc l’opció de cap naturopata a prop. Ja sé que tens molta feina, i si no poguéssis ho entendria, però si sí que poguessis t’estaria molt agraïda. Gràcies. Noèlia.

  • Angel Perera |

    Hola Noèlia -tens un nom molt maco, sempre m’ha agrada’t-.

    Crec que amb les directrius generals que dono és ben fàcil de fer una dieta per una setmana.
    No obstant i això, fes-ne una tu i si no ho tens clar me la passes per validar-la.

    Salut i una abraçada molt forta.

  • Lourdes |

    Molt interessant aquesta dieta. M’havien parlat de prendre 1lt d’aigua amb bicarbonat, en dejú. Em va semblar una mica agressiva, més val controlar tot el que li dones al teu cos durant tot el dia. Tu què en penses? Gràcies!
    Aquesta web és molt bona, gràcies per dedicar-hi el teu temps!

  • Anna |

    hola Àngel

    Com m’agrada la teva pàgina. Aquest article en especial el trobo interessentassim. De fet aquesta dieta la podem anar fent, més que una dieta és l’adopció d’uns hàbits que ens permetin viure amb més salut. Què en penses?

  • Angel Perera |

    Hola Anna!!

    Amb els teus elogis em fas ruboritzar!!!
    La veritat és que gaudeixo tant com Tu fent la feina que fem, i això traspua.

    Si mai necessites col·laboració en seminaris, xerrades, transmetre coneixement, m’ho dius, val?

    Referent a la “dieta” que ens ocupa, doncs tal com vivim avui en dia si que es pot agafar com a una adopció d’hàbits. No obstant tampoc es bo obssesionar-se amb el pH, t’ho dic perquè hi ha gent que llavors s’ho mira cada dos per tres, i això en cara acidifica més, heheheh.

    Un plaer que em llegeixis, gràcies.
    Germaneta, una abraçada molt forta i un parell de petons.
    Àngel

Vols donar la teva opinió? Escriu el teu comentari:

Nom *
Mail *
Web