Subscriu-te a RSS Feed
per rebre les últimes actualitzacions del bloc.

Envia un correu electrònic
per donar les teves opinions o
proposar articles.


Decàleg del Naturòpata:

Hi ha una sèrie de normes i conductes que tot Naturòpata ha d’observar com a manaments de la llei de Déu. Aquestes són bàsiques e indiscutibles i d’alguna manera o altre es compromet a observar-les amb el jurament naturopàtic.

1. La Salut és l’estat de normalitat funcional de l’ésser humà, en totes les seves funcions i en els nivells físic, mental i psíquic. La missió del Naturòpata és ajudar a conservar i recuperar aquesta normalitat funcional.

2. La Salut es deteriora i es perd per la transgressió de les lleis de la Natura. El Naturòpata coneixerà, practicarà i divulgarà aquestes lleis.

3. La Natura és la que cura. El Naturòpata ajudarà a trobar els camins que facilitarà la Natura el restabliment de la normalitat funcional de l’organisme.

4. El Cos Humà és la més perfecta creació del Suprem Creador. Per aquest motiu mereix el major dels respectes, i el Naturòpata haurà conèixer perfectament i fugir de realitzar-hi tota mena d’assajos, abusos o mutilacions.

5. No hi ha malalties sinó solament malalts. El Naturòpata no lluita contra les malalties, sinó que ajuda a cada malalt concret a trobar el seu camí per a la recuperació de la normalitat funcional.

6. Que l’aliment sigui medicina i la medicina sigui aliment. El Naturòpata ha de conèixer les indicacions i propietats de tots els aliments que ofereix la Natura i establir les dietes individualitzades per a cada cas particular.

7. La recuperació de la normalitat funcional del Cos Humà, requereix l’eliminació d’aquest de totes les substàncies que són tòxiques i rebutja produint febre o dolor. El Naturòpata aplicarà amb prudència i coneixement de causa els diferents procediments que la Naturalesa ofereix per a això.

8. Existeix en el cos humà una força vital que tendeix a la recuperació de la Salut. És indispensable deixar que aquesta força vital pugui actuar sense traves, evitant els errors que poden restringir-la o paralitzar-la.

9. Porta una vida sana i natural i no perdràs el do preciós de la Salut. El Naturòpata amb la seva vida i conducta donarà exemple amb el seu propi cos dels seus ideals i dels seus ensenyaments.

10. La febre, el dolor, la inapetència i l’abúlia, són símptomes de que hi ha irregularitat funcional. Millor que alleujar o combatre el símptoma, el Naturòpata, ha d’investigar els errors i transgressions que es cometen i proposar la correcció dels mateixos i el retorn a la vida sana i natural.

Vols donar la teva opinió? Escriu el teu comentari:

Nom *
Mail *
Web