Subscriu-te a RSS Feed
per rebre les últimes actualitzacions del bloc.

Envia un correu electrònic
per donar les teves opinions o
proposar articles.


Candidiasi. Les preguntes que més em fan:

A la consulta, i sobretot per correu-e, em fan moltes preguntes sobre aquest problema. Amb la finalitat d’esvair dubtes i aclarir conceptes, aquí intento de plasmar amb llenguatge planer les més significatives per transcendents i les que més vegades em demanden per ser les més desconegudes. Espero així ajudar a posar una mica de Llum en tot aquest panorama ple de patiments gratuïts.

.- Què són les càndides: Són una família de bacteris que tenim en el sistema digestiu i que junt amb d’altres ens ajuden a digerir i a absorbir els nutrients.

.- Perquè provoquen problemes de salut? A vegades aquests bacteris en forma de llevat, per una sèrie de circumstàncies, es transformen en fongs, colonitzen tot el sistema digestiu -mucoses, des de la boca a l’anus-, no deixen créixer a les demés famílies de bacteris i d’aquesta manera provoquen problemes de salut importants.

.- Tothom te càndides? Si tothom en te, però en la justa mesura i allotjades on han d’estar.

.- Què fa que creixin amb desmesura? Doncs hi ha un munt de paràmetres que influeixen en les causes. Les més universals són: toma d’antibiòtics, toma de corticoides, l’estrès, els empastaments dentals metàl·lics, els anticonceptius, l’embaràs, beure aigua de la xarxa, la contaminació per part de la parella sexual, una mala alimentació que causi deficiència de nutrients, sistema immunològic deprimit, ………….

.- Afecten al sistema immunitari? Sense cap mena de dubte, a més és un peix que es mossega la cua, les càndides proliferen quan el sistema està deprimit i el sistema es deprimeix quan detecta que hi han càndides i no pot fer-hi res. Per tant una persona amb candidosi és una font constant d’infeccions.

.- Com es valora si hi han càndides? La simptomatologia és per ara la manera en que els naturòpates determinem si ha una invasió de càndides. També es valoren altres conceptes com la quantitat d’arabinosa en l’orina, la textura de les femtes, la prova de la saliva, ……., però cap d’elles és determinant. Jo personalment també utilitzo l’iridologia.

.- Quins altres problemes, a part dels digestius, poden provocar? Dons problemes d’al·lèrgies, problemes de tiroides, problemes d’infeccions d’orina, infeccions en general recidivants, fibromiàlgia, desnutrició severa, atacs de pànic, hipoglucèmia, cansament crònic, sequedat de mucoses -ulls, boca, vagina-, picors a qualsevol part del cos, ……….

.- De què s’alimenten les càndides? Bàsicament d’hidrats de carboni -sobretot sucres-, de llevats, i de ferments.

.- El problema de les càndides és vaginal? No, el problema és de sistema digestiu. El que passa en les dones és que la vina i l’anus estan molt a prop i per proximitat la vagina es contamina. En aquest lloc hi ha humitat i escalfor, i és un terreny abonat per el seu creixement.

.- La vagina és un focus de càndides? Si, però secundari. El focus mare és el sistema digestiu, per això sempre hi ha inflor abdominal i gasos a més a més de picors als genitals.

.- N’hi ha prou amb tractar les càndides a nivell vaginal? No, en absolut. Sempre s’ha de treballar en dos fronts el digestiu i el vaginal.

.- Es transmet a nivell sexual? Si, per això sempre s’ha d’utilitzar el preservatiu en les relacions, i oblidar -de moment- les relacions buco-genitals.

.- El flux blanc és característic de les càndides? Si, i normalment pot tenir mala olor o no. Generalment es tracta d’un flux que no te que veure am les regles i que és grumollós.

.- Perquè es tenen tantes ganes de menjar coses dolces? Doncs perquè les càndides s’alimenten precisament de sucres, i a més indueixen al cos a un estat hipoglucèmic que fa que demandi més dolços.

.- Com és que hi han estats al·lèrgics associats a la candidiasi? Doncs perquè les càndides en el seu estat micòtic -fongs- s’adhereixen a les mucoses del sistema digestiu i les fan poroses -el sistema digestiu és estanc-, llavors passen molècules de menjar directament al torrent sanguini i el sistema immunològic es desperta pensant en una invasió i comença la seva batalla particular.

.- Tothom te els mateixos símptomes? No, n’hi han que són comuns com els gasos, flatulències i inflor abdominal, però llavors cadascú depenent de la seva constitució i estat d’equilibri corporal se li manifesten uns o d’altres. Hi ha dones que tenen molts problemes a l’àrea genital i d’altres no tant, n’hi han que tenen molts problemes a nivell de boca i llengua i d’altres no, ………..

.- Les picors a l’anus, és un símptoma? Si, hi a més normalment apareixen al vespre quan s’età al llit.

.- El part amb càndides és problemàtic? El nadó es pot contaminar i tenir problemes a la boca -muguet o boqueres- i a l’àrea genital agreujats per la mullena dels bolquers.

.- Que passa amb l’alletament? Doncs hi pot haver una contaminació nadó-mare a nivell de mugrons de la mare i boca del nadó.

.- És important la dieta a l’hora del tractament? És fonamental, de fet és la base del tractament.

.- Quins problemes genitals hi han? Es presenten en forma de picors i frisances. Poden ser a nivell vulva o a nivell vagina, depenent de si són més exteriors o més interiors.

.- Els homes també tenen problemes genitals? També i es manifesten amb picors, frisances, i generalment amb coïssor, enrogiment i granissada al gland, aquest quadre es nomena balanitis micòtica.

.- Es pot menjar fruita fent la dieta? No, absolutament no.

.- Es pot menjar algun tipus de pa? No, ens hem d’oblidar del pa durant tot el protocol.

.- Quan s’acaba tot el procés, es pot tornar a menjar de tot? Si, de tot, amb sentit comú. De fet el cos ja no demanarà amb insistència el que per dèficit demanava.

.- És indispensable ajudar al fetge? Si, de fet el fetge és un òrgan que en processos de càndides pateix per l’esforç que ha de fer.

.- Pot ser que empitjori durant el tractament? Si, les crisis curatives es manifesten durant tot el procés. Poden o no aparèixer símptomes nous o agreujar-se els ja existents. Cada persona o viu d’una manera diferent, hi poden ser o no, depèn de cadascú.

.- Si hi han empastaments dentals metal·lics, els hem de treure? Si el millor és treure’ls, però si n’hi ha més d’un fer-ho esglaonadament, mai tots de cop. Quan es treguin és interessant fer un tractament de quelació per depurar metalls pesants.

.- És el mateix un anticonceptiu oral que un diu? Si, tant els orals, com els dius, com els anells vaginals, com els pegats destil·len hormones i per això a nivell de càndides no són interessants. A altres nivells tampoc.

.- El pH del cos intervé en els processos de càndides? Si, les càndides viuen en mitjans àcids i a més els promouen. Per tant és interessant alcalinitzar el terreny.

.- És important seguir al peu de la lletra el protocol? Si, és indispensable. Si no es fa s’eternitza el problema i és una pèrdua de temps i diners. A més si es deixa el tractament a mitges les càndides sobrevivents -que són les més fortes- és reproduiran amb més de fortes i el problema encara serà pitjor. Jo sempre dic que ha de ser un camí sense retorn.

.- Es pot fer el tractament sol? No, hi ha d’haver l’acompanyament d’un professional naturòpata que supervisi el camí. A més al acabar hi han una serie de passos que s’han de fer com pot ser isolar -impermeabilitzar- el sistema digestiu, apujar el sistema immunològic, regular el pH del cos, repoblar de flora el sistema digestiu i la vagina, ……..

.- La medicina convencional contempla les càndides? Depèn del metge, la majoria diu que això són bajanades. Com que generalment els anàlisis surten correctes o bastant correctes i el pacient els hi diu i assegura que no es troba bé, inclús n’hi ha que intenten medicar amb ansiolítics argumentant que és la persona que es vol trobar malament i està en un procés depressiu.

.- Com actuen els ginecòlegs? També hi ha un univers, però generalment es limiten a donar òvuls i cremes antifúngiques. I si la pacient li diu que fa molt de temps que arrossega el problema i no l’hi soluciona, arriben a dir que és una cosa a la que s’han d’acostumar.

Per no estendre’m més, us animo a que em pregunteu coses sobre el tema i d’aquesta manera anirem fent una mica de pedagogia en vers les càndides que de veritat és necessària. Utilitzeu l’espai per fer comentaris, així quedarà per a tothom. Moltes gràcies.

50 comentaris per a

Candidiasi. Les preguntes que més em fan:

  • veronica |

    hola, yo estoy así no se los años, y ahora que he visto foros y me he documentado todo cuadra, yo llevo con problemas de estomago años, me han hecho de todo y como dices lo achacan a mis nervios, y me mandan ansioliticos, tengo mucha molestia en la vegiga , y vagina, estoy arregladita y no me sacan nada me mandan cosas por mandarme, ahora voy a ir a un naturopata haber si se acaba de una vez por todas esta pesadilla y puedo hacer una vida normal de pareja , hacer deporte gracias y espero consejo

  • Angel Perera |

    Hola Verónica,
    Hay muchísima gente -sobretodo mujeres- que están en callejones sin salida dentro del laberinto de la Medicina Convencional. A mi me llegan enquistadas/dos en las consultas de ginecologia, de alergologia, de medicina general, de endocrinologia, de psicologia, de sistema digestivo, …………, tomando montones de antibiòticos, corticoides, tiroxina, ansiolíticos, óvulos y cremas antimicóticas, ……….., e incluso algunos especialistas les llegan a decir que tienen que aprender a vivir con el problema porque siempre lo tendrán.
    La llave del problema está en el sistema digestivo, aquí es donde está la “madre del cordero”. Hay que trabajar principalmente pensando en el orígen del desequilibrio, y al mismo tiempo trabajar con los síntomas, pero nunca intentar tapar la sintomatologia como se hace en los hámbitos alopáticos.
    Así que te animo, a que tal como tu dices, busques un/a profesional naturópata para encarar el problema desde un punto de vista naturopático. Solo desde esta perspectiva se puede avanzar en el camino de la solución del problema.
    Quedo a tu entera disposición para cualquier duda o consulta al respecto.
    Salud, i un fuerte abrazo.
    Àngel

  • Tat Barceló Sánchez |

    La entrada és prou informativa però he quedat sorpresa amb les fotos, entre el porno soft i la enciclopèdia de medicina patològica. No vull ofendre en absolut i no sóc cap mojigata però les trobo fora de lloc

  • Carme Moner |

    He sentit a dir que el suc d’aranja i el suc de llimona amb suc de mandarina ni són incompatibles amb una dieta contra la candidiasi. Què n’opina?
    També voldria saber si es pot consumir stevia per endolcir i bicarbonat per fer pites d’espelta. Fa anys em van diagnosticar candidiasi però no m’ho vaig acabar de creure, i la dieta m’era molt difícil de seguir, sobretot per la manca de fruita, el dolç i el pa. Ara m’hi vull posar de nou però em fa por tornar a fracassar.
    Salut

  • Angel Perera |

    Benvolguda “tat”:

    Primer agrair-te la sinceritat a l’hora de donar el teu parer. D’aquesta manera em dones la oportunitat de poder contrarestar suspicàcies per part de gent del teu mateix pensar. Que per cert, amb la mateixa temàtica i amb altres entrades fa temps que dono informació per la xarxa, i tu ets la única persona que ha comentat alguna cosa d’aquest caire.

    No tinc la sort de conèixer-te i per tant no sé quina edat tens. Per el tipus de comentari t’enquadro en adolescent, i per tant formant-te.

    .- Lo de “Porno Soft” no sé ni lo que és ni lo que em vols intentar dir, però com que beneit del tot no ho sóc, m’ho imagino. Em costa però, imaginar que no entenguis que degut al tipus de problemàtica de que parlem, dels patiments gratuïts que es pateixen, i de la falta d’informació que hi ha referent al tema, intenti donar els màxims testimonis possibles -siguin escrits o gràfics-. A la meva consulta m’ha arribat gent amb anys de patiment a sobra per falta de coneixement sobre el tema. Per tant si perquè una dona entengui que el flux blanc no és normal i és conseqüència d’una candidiasi. l’hi és esclaridor veure una vulva amb grumolls de flux jo l’hi ensenyo.
    A part, em sembla mentida que en un context totalment relacionat amb la Salut, hi vegis “porno”. Amb sinceritat ho trobo una mica malaltís.

    .- Lo de “mojigata”, vist en el context en què et mous i de la manera en què t’expresses, si no t’expliques més no sé que vols dir.

    .- Lo de “enciclopèdia de medicina patològica”. Referent a aquest tema, t’haig de fer saber -per si no ho saps- que medicina no en faig ni en vull fer, doncs sóc naturòpata i no metge. De medicina només en poden fer els metges, els naturòpates tractem la Salut des d’un altre punt de vista més holístic i natural. Per tant, parles sense cap tipus e propietat.

    Degut a tot plegat, et pregaria que abans de manifestar els teus pensaments els meditessis i els valoressis, doncs manifestacions de caire primitiu o pueril d’aquest tipus -en contexts que no toquen- poden provocar opinions semblants per mimetisme, i d’alguna manera o altre interferir en una labor purament divulgativa amb ànims de millorar el benestar general -sobre tot de les dones-.

    Salut, i una abraçada molt forta.
    Àngel

  • Tat Barceló Sánchez |

    Hola Àngel,
    Encara que ets naturòpata i no adiví!. Sóc una dóna de 49 anys amb dues carreres universitàries. He estat diagnosticada amb candidiasis intestinal i vaig arribar a la teva pàgina a partir de l’Asociación Española de Candiasis. No vull polemitzar més, ni posar-me a insultar com fas tu. Nomès dir-te que veient les fotos de l’entrada i els teus comentaris jo no et confiaria la meva salut.

    Salutacions,

  • laura |

    Hola, em sembla molt positiu que tractis aquest tema i volia aprofitar per donar-te suport respecte al comentari sobre les fotografies. Malhauradament hi ha parts del cos als quals no prestem prou atenció, sobretot les dones, degut a com ens han educat. Encara és tabú que una dona s’explori i les fotografies, definitivament, són aclaridores per a qualsevol persona que mai s’hagi explorat. Si algú ho troba escandalós, és respectable, personalment estic segura que han ajudat a moltes persones a obrir-se i anar al metge o al naturòpata.
    Encara hi ha gent molt educada amb carrera que no li dóna importància a aquestes qüestions, i fins i tot les encomana..sense respecte pels demés. Com a dona trobo imprescindible que es fomenti l’educació tant sexual com sanitaria en aquest camp, en què hi ha tanta inhibició. Moltes gràcies!

  • Angel Perera |

    Benvolguda de nou, “tat”:

    JA, JA, JA, has picat l’ham i t’ha sortit l’Ego, ara sabent l’edat si que et puc qualificar amb més propietat, però no ho faré.

    Lo de les dues carreres demostra les fites que assoleix el sistema educatiu quan treballa solament per transmetre coneixement i no per formar amb amplitud de mires.

    Si t’hi fixes bé en cap moment he utilitzat cap improperi o injuria que denoti insult, la que si ha fet servir paraules fora de context com “porno” o “mojigata” has estat tu. Si ets sents insultada, per alguna cosa serà.

    El que si et demano es que abans de fer comentaris d’aquest tipus que fas, comptis fins a deu, i miris bé on i en quin context els fas. Et repeteixo que on tu hi veus “porno”, en realitat es tracta d’un bloc de Salut Holística i Higienista que pretén informar de moltes coses que el sistema no contempla ni l’interessa divulgar.
    I et torno a repetir que, si perquè una dona identifiqui si la seva parella és la que la va re-infectant l’hi és necessari de que se l’hi ensenyi com son els penis amb problemes de balanitis jo ho faig.
    Tu no en tens ni idea de la quantitat de patiment gratuït que volta a causa de la falta d’informació, jo ho palpo cada dia i per això treballo d’aquesta manera.

    I vens tu i em dius que això és porno. ¡¡AU VA!!

    Més salut, una altre abraçada, i que et vagi molt bé amb la teva candidiasi.
    Àngel

  • Angel Perera |

    Moltes gràcies Laura,
    Tu,igual que moltes altres dones esteu en aquesta sintonia. Jo això que dius tu ho visc cada dia, se us ha educat amb tant de pudor que a l’hora de la veritat no sabeu discernir quant es necessari o quan no.
    Hi ha molta repressió en segons quins àmbits i un llibertinatge absolut en d’altres.
    Et puc garantir que hi ha dones que no coneixen com són físicament els seus genitals. Jo em vaig trobar el cas d’un prolapse d’úter -l’úter surt per la vagina- que ella creia que era normal ja que no havia vist mai uns altres genitals femenins i per tant no podia comparar. O no saber si es normal tenir flux blanc fora de les menstruacions. O ……..
    D’alguna manera o altre, aquestes persones que fan comentaris fora de lloc també fan la seva feina, doncs revifen conceptes que si no fos per elles quedarien adormits.
    Moltes gràcies, altre vegada, per el teu suport.
    Àngel

  • Laureta |

    Hola!
    Primer de tot m’agradaria comentar que estic contenta d’haver trobat aquesta web. Fa temps que em trobo amb certs problemes i veig que aquí es tracten i en dónen una altra visió.
    Fa un temps vaig passar una època de molt d’estrés i des de llavors he patit varis problemes intestinals, infeccions d’orina i alguna infecció vaginal. Una farmacèutica em va dir que estava tot lligat i que ella també s’hi havia trobat.
    Tal i com expliquen m’han donat mil i una pomada, òvuls, pastilles, etc.
    Intento “comportar-me” amb l’alimentació, prenc unes pastilles naturals d’aràndano vermell per reforçar les vies urinàries i ha millorat molt. Però, els fongs vaginals sembla que no acaben de marxar.
    El meu dubte és: què puc fer per millorar-ho? i saber si puc pendre kéfir.
    He llegit els beneficis del kéfir però alhora no se si pot ser perjudicial quan tens fongs.
    Gràcies,

    Laura

  • Angel Perera |

    Hola Carme,
    El suc d’aranja i el suc de llimona, cap problema inclús són interessants doncs acidifiquen el terreny. El suc de mandarina, jo no el recomano.
    L’stèvia, en principi cap problema inclús te un petit efecte antifúngic desitjable -sempre amb moderació i sentit comú-.
    Referent a panificar, encara que sigui amb bicarbonat, treu-t’ho del cap.
    Des d’aquí et dono molts ànims i t’envio molta força.
    Quedo a la teva disposició per a qualsevol dubte o consulta.
    Salut, i una abraçada molt forta. ¡¡Tu pots!!
    Àngel

  • Angel Perera |

    Hola Laureta,
    El teu cas és mol comú. La clau està en treballar a nivell dieta, antifúngics, prestar una especial atenció al fetge, i en aquest cas també a nivell vaginal. Cal tenir en compte la parella, i fer tot el protocol d’una manera molt estricta.
    S’ha d’observar també una sèrie de pautes a nivell vestimenta, higiene, i sexualitat.
    El kèfir en condicions normals és un bon aliat de la Salut, però en cas de candidiasi no es en absolut aconsellable.
    Per més dubtes o qualsevol altre consulta ja saps on sóc.
    Salut, i una abraçada molt forta.
    Àngel

  • Laureta |

    Gràcies pels teus consells. Però, el que m’has ocmentat ja m’ho ha dit altre gent. Estic vigilant en tots els sentits, però crec que el que em costa més és amb la dieta.
    Què hauria de restringir? tota mena de pasta, llegums, dolços… etc.?
    I, un cop fet això, quina dieta hauria de seguir?

  • Angel Perera |

    Laureta:
    No és tant fàcil com em sembla que et penses. El protocol és tota una estratègia, es tracta d’una teràpia de 4 a 5 mesos on hi han una sèrie de factors -tots importants- com són la dieta, els antifúngics, l’ajuda al fetge, el control del pH, el control del trànsit intestinal, pautes de comportament diari, que fan que si algun d’ells no s’observi adequadament tot se’n va en orris. A més al acabar el protocol, s’han de fer una de passos -repoblar la flora digestiva i vaginal, segellar el sistema digestiu, pujar el sistema immunològic, fer una desparasitació preventiva, fixar el ph, potser prendre un multinutrient, ….., que si no es fan també possibiliten que el problema es torni recidivant.
    No obstant, referent a la dieta que a tu et preocupa:
    .- És imprescindible fer-la estrictament bé.
    .- S’han de suprimir tots els dolços, tots el fermentats, i tots els llevats, això és imperatiu. Aquí hi entra: la fruita, els sucs de fruita, la melmelada, qualsevol edulcorant, el pa, qualsevol panificable, el formatge, el iogurt, el kèfir, el vinagre, la cervesa, el vi, qualsevol alcohol, refrescs, miso, …….., Repeteixo els dolços, els fermentats, i llevats, són prohibits taxativament. A més hi han altres aliments que també no s’han de prendre, però per un dia no passa res, com són els làctics en general, els bolets, les patates, els festucs, els cacauets, el cafè, les espècies fortes, la malta, el te negre, carbassa, pastanaga, ……. -si tens algun dubte concret, m’ho preguntes-.
    El que et vull fer entendre és que la dieta és clau, però si es fa alguna concessió inadequada, si hi han problemes de restrenyiment, si el company et va contaminant, o no t’eixugues bé els genitals si vas sovint a la piscina -per dir algunes coses-, la cosa no funciona.
    Quedo a la teva disposició per a qualsevol altre dubte.
    Salut i una abraçada molt forta.
    Àngel

  • Mari Carme |

    Hola,
    a propòsit de la candidiasis m´agradaria saber si el xucrut i el suc de col fermentada són bons per a la dieta d´una dona que la pateix. Podries explicar el motiu?
    Gràcies.

  • Angel Perera |

    Hola Mari Carmen,
    Les càndides viuen dels sucres, dels llevats i el ferments. Partint d’aquesta premissa, tant la xucrut com el suc de col fermentada han passat per un proces de fermentació, llavors si estem lluitant per debilitar-les i així fer que als antifúngics actuïn millor, no ens interessa ni una ni l’altre.
    Salut i una abraçada molt forta.
    Àngel

  • Laura |

    Hola Angel, estic fent el tractament de candidiasis amb un acupuntor korea, la veritat es que em trobo molt millor, el que passa es que cada nit després de la sessió m’apareixen un conjunt de sensacions molt estranyes: por, mareig, dolor articulars molt forts, nauseas, cremor, picors, atordiment mental i de segons quines parts del cos…això és el que és coneix com el síndrome herxheimer??? és perillós això per la salut?? em fa por que no quedin resentits els organs del fetge, ronyons, cervell…??? pot passar?
    Que puc fer quan passi? Moltes gràcies.

  • Angel Perera |

    Bon dia Laura:

    Perdona per el retard, però tinc un munt de consultes i estic una mica embussat.

    Això que et passa, poden ser varies coses. Pot ser com tu dius el resultat de una Crisis Curativa S.H., o pot ser una hipoglucèmia important, o una saturació dels emuntoris -sobre tot fetge- per saturació de toxines, …………..

    Hauria de saber exactament quin protocol segueixes amb l’acupuntor:
    .- Fas algun tipus de dieta concreta? Si és si, quina?
    .- Ajudes al fetge d’alguna manera?
    .- Prens antifúngics?
    .- Controleu el pH del cos?
    .- Beus suficient aigua?

    I per altre banda, hauria de saber quins símptomes tens?
    .- Inflors abdominals?
    .- Gasos i flatulències?
    .- Ets molt llaminera?
    .- Tens picors vaginals?
    .- Vas de ventre correctament?
    .- Prens anticonceptius?
    .- Prens alguna medicació concreta?
    .- Llaguetes -aftes- a la boca?
    .- …………. ??????

    Quedo pendent dels teus comentaris per orientar-te millor.
    Salut i una abraçada molt forta.
    Àngel

  • Rosita Abel |

    Hola,
    doncs aquestes fotos m’han semblat molt didàctiques, perquè et pots mirar tu mateixa amb un mirall quan tens algún simptoma de candidas i veure com està la teva vagina i comparar si s’assembla en aquestes fotos o no.
    Gràcies Àngel per tota la informació que ens estàs proporcionant.
    Rosita

  • laia |

    Hola Angel!
    primer de tot voldria agrair-te que dediquis un temps de la teva vida a compartir aquestes inquietuts i problemes que moltes persones tenen! jo mateixa tinc candidiasis estomacal, anemica i el fetge fotut, portava molt de temps cansada i amb un mal estar general, finalment una doctora dietista m’ha diagnosticat la candidiasis.
    La meva gran preocupacio esque visc en un poble d’alta montanya i no puc comunicar-me amb ella tant com m’agradaria, i no se molt be com puc fer una dieta equilibrada amb tots els aliments que m’ha proibit… tu podries indicar-me o asesorar-me com puc ferme una dieta mes adequada?

  • Angel Perera |

    Hola Laia,
    És realment un plaer poder ajudar, a més és la meva feina.
    Cap problema, em dius quins aliments t’ha prohibit. No obstant ja t’avanço que no és massa complicat, ja ho veuràs.
    Et deixo el meu correu per ser més operatius: angel@biosfera.cat
    Salut, una abraçada, dos petons, i molta força.
    Àngel.

  • Xelo |

    Hola,

    arrossegue més d’un any candidiasi després que em donaren antibiòtics just abans del part, i que a més “descuidés” la meva dieta els primers dies del post-part per la hospitalització del meu nadó, i em donaren corticoides per les morenes… en fi, un munt de causes reunides.

    Les consultes a ginecologia van servir de poc perquè vaig trigar mesos en enterar-me que el problema tenia un oritge intestinal i es va anar agreujant…

    He fet la dieta un quants mesos, he pres l’estracte de llavors de pomelo, all, he fet acupuntura… però no era sufient. Ara em sembla que la cosa està millorant bastant des que segueixo un protocol més holístic de mans d’una naturópata i kinesiòloga. Prenc suplements més complerts, també per anar detoxificant, he neutralitzat geopaties que patia, i també he fet sessions de par biomagnètic per debilitar més la càndida i eliminar algun altre virus latent que sembla que li estava donant suport. No em vull enrotllar massa, però expose una mica el meu cas per si a algú li serveix la informació.

    Ara tinc alguns dubtes, després de llegir que la càndida pot anar més enllà dels intestins i afectar altres teixits, òrgans, etc. Principalment volia saber si en aquest cas seria suficient el mateix protocol per eliminar la candidiasi a nivell intestinal o s’haurien de prendre altres mesures.
    També tinc algun dubte sobre la dieta, ja que he llegit informacions contradictòries: Hem d’alcalinitzar el cos per evitar que prolifere i recuperar el nostre equilibri del ph? És el que pensava, però he llegit en algun lloc que la càndida prolifera en medis alcalins o que és bo prendre aliments que acidifiquen i això em confon respecte a informacions anteriors.
    Quins aliments serien més adequats en aquests sentit?? Seria bo prendre bicarbonat cada dia i quant de temps ho podria fer?
    Els sucs de pastenaga amb pomelo i/o llimona anirien bé?
    Moltes gràcies Àngel per la teva dedicació.
    Una abraçada.

  • Angel Perera |

    Hola Xelo,

    El protocol de càndides que utilitzo jo serveix per a tot el cos, no sé el protocol que utilitzes, però en principi si està ben elaborat, si.

    Hem de procurar un pH neutre de 7 per el cos i un pH àcid -en edat fèrtil- de 4 a 4,5 en la vagina.

    Els aliment i el bicarbonat van en funció del teu pH, el bicarbonat concretament alcalinitza. És qüestió de mesurar, i anar mesurant.

    El suc de pastanaga i el de pomelo jo no el recomano, i el de llimona en principi cap problema tenint en compte que encara que és àcida fa una funció alcalinitzadora.

    Quedo a la teva disposició per a qualsevol dubte o consulta.
    Salud, una abraçada i dos petons.
    Àngel

  • elvira |

    Hola Angel, llevo año y medio con cándidas vaginales, no tengo ningún otro síntoma de los que mencionas ni tampoco mucho escozor. pero ahí están. Llevo unos 2 meses con la dieta de Cala Cervera y con una naturópata que me da antifúngicos naturales, suplementos de ayuda para el hígado y fibra. El tema es que en cuanto tengo relaciones sexuales (y no tengo casi) vuelven y ahora que llevo bastante tiempo sin relaciones, estoy teniendo un brote fuerte, justo antes me empecé a poner los óvulos Fémina Flor y a los 4 días los ha dejado porque estoy peor! la pregunta es qué hacer cuando estas con la dieta, sin relaciones y vuelven a atacar ¿No deberían ir desapareciendo en lugar de pegar fuerte? y que se hace entonces sino se quiere recurrir a la química? ¿Yogur quizá en la vagina a ver si remiten? ¿Cómo combatir esos episodios? Es una pesadilla! gracias por tu tiempo y feliz navidad

  • Angel Perera |

    Hola Elvira,

    .- Per una banda tingues en compte si la teva parella pot estar re-infectat-te. Te problemes?

    .- Per una altre quan incideixes en resoldre el problema, en el teu cas els òvuls Fémina Flor, pot haver-vi una resposta de crisis curativa, això és bo. http://www.biosfera.cat:8888/biosfera/?p=8600

    .- Un tema important a tenir en compte també és el pH vaginal: http://www.biosfera.cat:8888/biosfera/?p=9170

    Si es fa bé, i s’observen tots el paràmetres que incideixen en la resolució del problema, has de notar milloria en un temps no gaire curt. Hi ha que observar normes de comportament a nivell de vestir, a nivell sexual, evitar totalment les humitats, acidificar o alcanitzar la vagina depenent del pH que hi hagi, ………

    Quedo a la teva disposició per a qualsevol altre dubte o consulta.
    Una abraçada i dos petons.
    Àngel

  • Cintia |

    Hola Àngel,
    jo també estic desesperada, porto 5 anys amb fongs, i des de fa un any cap aquí, m’ha reparescut com 3 cops. Aquest passat desembre vaig tenir infecció d’orina i s’em va complicar amb els fongs. Vaig trobar un bon ginecòleg, q em va recomanar que utilitzes rosalgin y isadin, per tractar d’eliminar-los. Ara després d’un mes amb tractament de ginecanesten y hongoresil, i llegint per internet, ja que no m’han fet efectes i els ginecolegs no troben solució he optat per fer-ho de manera natural.
    Algunes vegades m’he aplicat iogurt natural, però no m’ha fet efecte. I he llegit a internet que hi han dones que utilitzen Pau d’arco amb una dieta i sembla q funciona, és correcte?
    Em podria indicar si es efectiu el Pau d’Arco si us plau.
    gracies

  • Angel Perera |

    Bona tarda Cintia,

    Primer de tot recordar-te que el problema de base està al sistema digestiu, i que el problema genital es pura contaminació. Per tant s’ha de treballar a dos nivells, digestiu i genital, a més de tractar el fetge, controlar el pH del cos i de la vagina, i tenir en compte el company sexual si n’hi ha.
    Per això els tractaments al·lopàtics no funcionen, la candidiasi s’ha de tractar des d’un punt de vista holístic.

    Referent al Pau d’Arco, si és veritat que una de les seves propietats és antifúngica però ni molt menys un bon antifúngic.

    Jo crec que si vols optimitzar la gestió i ser concloent en el tractament, hauries de buscar algú que et guii.
    També comentar-te que no ho deixis avançar, doncs en principi amb el temps que fa que ho tens ja deu ser un tema crònic. Si no encares pot ser que altres problemes de salut més importants -sense menysprear aquest- sorgeixin, doncs el sistema immunològics està normalment per terra.

    Quedo a la teva disposició per a qualsevol altre dubte o consulta.
    Salut, i una abraçada molt forta.
    Àngel

  • blanca |

    Hola Angel,
    porto aproximadament un any y mitj amb aquest problema, he visitat a ginecòlegs y tots em donen el mateix tipus de tractament (òvuls, cremes…) els síntomes desapareixes majoritariament una setmana y despres altra vegada estic igual.
    M’he intentat informar sobre el tema, he decidit fer la dieta que gairebé tots els especialistes veig que recomanen fer, el que pasa es que no pensaba que había de ser vigilada per un profesional.
    He pasat molts moments de frustració y malestar diari a causa dels síntomes d’aquesta patología.
    M’agradaría saber quina es la teva opinió sobre fer la dieta y que em diguesis el presupost aproximat del tractament complert a la teva consulta.
    Moltes gràcies

  • Angel Perera |

    Bona tarda Blanca,

    Tractar la candidiasi des del punt de vista de tapar símptomes és perdre el temps, ja ho veus. S’ha de tractar el problema amb un prisma holístic i treballar a varis nivells a més del genital.

    El protocol que jo segueixo es composa de varis fronts:
    .- La dieta, aquest és fonamental i bàsic, doncs les càndides s’alimenten de sucres, llevats i ferments. Sempre afecten el sistema digestiu i a més restringint els aliments que les alimenten les debilitem i els antifúngics treballen millor.
    .- El genital, amb comportament adequat a l’hora de vestir, de cura en la higiene -sobretot restringint l’humitat-, en el pH de la vagina i en el comportament sexual.
    .- Tractament del fetge per ser un element especialment important.
    .- Vigilant el pH del cos.
    .- Tenint en compte el company/a sentimental, en cas de que n’hi hagi.

    El tractament generalment dura uns quatre mesos. la primera visita costa 60 € i les posteriors 40 €, les vistes són de mes en mes per tant quasi mai n’hi han dues al mateix més. En quant als suplements depèn molt de cadascú, però has de comptar uns 50 € al mes.

    El que si et vull comentar és que aquesta manera d’encarar el problema és l’única que dona bons resultats, tant a nivell de salut com a nivell econòmic. És un tema el suficientment seriós per fer-lo bé, a vegades em ve gent a la consulta que ha fet tractaments mal fets i ha complicat el problema, ha saturat la seva capacitat de voluntat i ha gastat molts diners per res.

    Espero haver-te ajudat a orientar-te una mica. Quedo a la teva disposició per a qualsevol dubte o consulta.
    Salut, una abraçada i dos petons.
    Àngel

  • Blanca |

    Moltes gracies per respondre’m i, a més, tan ràpid. Està molt bé el blog

  • Montse62 |

    Bona tarda Àngel, estic molt desesperada amb el tema de les càndides vaginals. Les pateixo des de fa 30 anys i cada vegada més sovint. Les cremes i òvuls em posen pitjor i acabo sempre prenent Itraconazol. Em poso molt inflamada, amb molta picor i flux, tant malament que no puc dormir ni estar asseguda bé. Fa un mes, em van fer dues extraccions dentals (encara m’han de fer una altra)he agut de prendre molts antibiòtics abans i després. Vaig millorar una setmana però han tornat les càndides i més fortes. M’han receptat una altra caixa de Itraconazol.També prenc Aquilea Intimus, receptat per la meva ginecòloga que per cert posa molt d’interés però ja no sap que donarme. La meva pregunta es quan seria millor començar el teu tractament, ara que estic tan malament o esperar a estar millor i després de la seguent extracció? Es pot aplicar iogurt a la vulva? Jo trobo que les fotos són ben reals, es “la cruda realidad” sempre em miro al mirall i es molt fort veure’t asixí.
    Moltes gràcies per el teu temps. Una abraçada.
    Montse

  • Angel Perera |

    Bon dia Montse,

    Trenta anys són molts anys!!!

    D’on ets?

    Seria molt interessant que ens veiéssim.

    El teu cas és un exponent molt clar de patiment gratuït a causa de l’enfoc que la sanitat convencional dona al problema de càndides vaginals!!!

    Primer s’ha d’entendre que el problema no està solament focalitzat als genitals, si no que els genitals, en aquests casos, generalment són un reflex del verdader desequilibri. S’ha de treballar a diferents nivells i amb molta cura, seriositat i perseverança. A nivell digestiu -dieta-, a nivell genital, a nivell ph -dels cos i de la vagina-, a nivell fetge i a nivell parella -si n’hi ha i convé-.
    També cal ser conscient de que mentre el cos està immers en una candidiasi, el sistema immunitari s’inhibeix i a partir d’aquí poden aparèixer problemes de salut importants i irreversibles.

    Referent a les preguntes que em fas:
    .- Es pot aplicar iogurt a la vulva, si, ha de ser blanc -sense gustos ni endolcit- i si pot ser ecològic millor. La funció que fa en aquest cas es purament de treure la frisança, doncs aporta flora i alcalinitza la zona.
    .- Referent a començar ara o després, jo m’inclino a fer feina el més aviat possible. Adequant la “feina” a les vicissituds del moment.

    Quedo pendent dels teus comentaris al respecte.
    Salut, una abraçada i dos petons.
    Àngel

  • Montse62 |

    Moltes gràcies per la teva ràpida resposta.Sóc de Terrassa.
    Estic pensant el tema de la dieta, mai he fet cap només he restringit els dolços i el tema econòmic que en els temps que corrent és molt important. La meva parella hauria de fer dieta també?
    Salutacions.
    Montse

  • Angel Perera |

    Monte,

    És clar que el tema econòmic és important -cadascú se sap les seves coses-, però a nivell comentari dir-te que la salut no te preu. T’ofereixo el meu ajut sense pensar en els diners, quant puguis ja en parlaríem. El que si et dic és que si ho fas fes-ho bé, si no si que és perdre el temps i els diners.

    La teva parella ho hauria de fer en la mesura de que tingues símptomes que ens indiquessin que també te el problema, si no, no.

    Una altre abraçada i un parell de petons més.
    Àngel

  • Montse |

    Bon dia Àngel,
    sóc una noia de 34 anys i pateixo càndides des de fa uns cinc de manera intermitent. He seguit de manera espartana sempre les indicacions de canvi d’hàbits del meu ginecòleg (tipus de roba interior, higiene,…) i tota la medicació que m’ha prescrit(antimicòtics-òvuls, cremes, pastilles,…) però tal i com estic llegint a d’altres comentaris, el tractament no em resulta mai definitiu: estic bé (o millor) unes setmanes i després hi torna.
    La meva parella s’ha tractat amb la mateixa medicació que jo cada vegada (així ens ho va dir el metge) i jo ja no sé qué més fer.
    He trobat casualment la seva web i duc una bona estona llegint els articles, i els comentaris i respostes que vosté els hi dóna.
    M’he sentit aliviada tot veient que no estic sola!
    Volia felicitar-lo pel seu treball de divulgació i informació tan valuós.
    Vaig a seguir el seu consell i avui mateix consultaré un professional de la naturopatia per començar amb una dieta. Mai havia tractat el meu problema amb la càndida des d’un punt de vista intestinal.
    Gràcies per respondre les consultes i una salutació.

  • MARTA |

    Bon dia,

    Jo fa uns mesos que estic seguint la dieta anticandides i tinc una consulta: on visc ( manresa) i ha un forn de pa que fan pans especials per celiacs, sense gluten, sense llevat…amb farines ecologiques. Vull saber si durant la dieta puc menjar pa sense llevat de blat serrai. També fan unes galetes de blat serrai sense llevats ja que utilitzen bicarbonat sodic. puc comprar-les? també comentar-te que pel mati faig avena amb llet vegetal de la finestra sul cielo. es correcte? moltes gracies.

  • Angel Perera |

    Hola Marta,

    Jo et recomanaria que t’oblidessis del pa i les galetes de qualsevol mena, ja en tornaràs a menjar quan acabis el protocol. Com a mol ves menjant torradetes “crackers” de sègol de la casa Allos amb moderació.

    Referent a l’avena, amb moderació també doncs és un carbohidrat i no ens interessa pas massa.

    Espero haver-te ajudat.
    Salut, una abraçada i dos petons.
    Àngel

  • MARTA |

    Bon dia de nou. Et volia demanar si la regalesia es pot pendre amb candidiasis ( me la poso una mica al te) i si recomanes veure cada dia al mati i vespre aigua amb llimona o aigua amb sal marina.
    per ultim si el pernil de bellota que compra tallat a ma es perjudicial per la dieta.. son els dubtes que tinc. Moltes gracies.

  • Angel Perera |

    Hola de nou Marta,

    Regalèssia millor que no, oblida’t d’endolcir!!!
    Aigua amb llimona cap problema i aigua de mar o sal marina tampoc -isotònica-.
    Pernil artesà, cap problema.

    Petooooons!!!
    Àngel

  • marta |

    moltes gracies Angel per la teva ajuda!! Desprens bondat!!!

    Molta salut!!!

  • Montse |

    Moltes gracies Angel per la teva informació, hi ha tanta gent afectada de candides i mai no ho sabran!.
    Per sort a través d´una nutricionista m´ho van diagnosticar, vaig fer o faig dieta desde aleshores, ara em començo a notar els mínims simptomes quan ho deixo una mica. Gracies a això vaig fer enrere un gran problema de fibromialgia i fatiga crónica, amb totes les seves consequències en l´estat d´anim.
    M´hagés agradat trobar una web tan explícita com la teva en aquells moments, amb imatges; que penso més que correctes per entendre el problema i gens obscenes.
    Mltes gracies, seguiré les teves recomanacions per mantenir les candides al seu lloc, doncs ja se com se les gasten jejeje
    Moltes gracies.

  • Angel Perera |

    Hola Montse,
    Estic content de que hagis minimitzat o superat un episodi de fibromiàlgia i fatiga crònica, això no es paga amb diners!!!
    Dir-te que, referent a les càndides si es fa el protocol ben fet també han de desaparèixer absolutament.
    Salut i una abraçada molt forta.
    Àngel

  • Angel Perera |

    Marta, em fas ruboritzar. La divulgació de coneixement és obligada i a més ho faig amb gran plaer.
    Una abraçada i dos petons.
    Àngel

  • Conchita |

    hola Angel : despues de pasar dos meses largos con una gastritis crònica según los médicos y no mejorar demasiado me he hecho la prueba de la saliva y me da positivo creoque tengo cándidas intestinales ya que tengo todos los sintomas gases, heces amarillas inflamación en el estómago etc. etc.me gustaria saber exactamente que dieta debo seguir para ver si mejoro muchas gracias

  • Angel Perera |

    Bona tarda Conchita,

    He de decirte que la dieta es una herramienta importante, però que hay que actuar junto a ella en diversos frentes: genital, pH del cuerpo y vagina, hígado, hábitos de comportamiento y además tener en cuenta la pareja -si la hay-.

    Referente a la dieta, no has de ingerir en absoluto azúcares -cualquier cosa dulce inclusive la fruta-, las levaduras -cualquier alimento que las contenga-, los fermetos -cualquier alimento que haya tenido un proceso de fermentación, i los làcteos. Ademàs minimizar la ingesta lo más posible de patatas, setas, calabaza, maiz, cacahuetes, pistachos, café, especies fuertes, …. Todo lo demás si. Durante la dieta hay que actuar con antifúngicos orales.

    Seria interesante que mirases de encontrar algún naturópata que te guie, pues si no se hace bien es una pérdida de tiempo i dinero.

    Espero haberte ayudado.
    Salud y un abrazo muy fuerte.
    Àngel

  • Amalia |

    Bon dia Angel,
    Primer de tot felicitar-te per la teva feina.
    Jo també tinc moltíssima facilitat en agafar candidiasi vaginal i tinc una pregunta, realment el suc de taronja no és bo per la candidiasi? Esque jo l’he estat prenent durant un any, un suc cada tarda i m’han disminuit les infeccions moltíssim. Es mes, quan vèia que començava a sentir molèsties, en prenia altra cop de seguida i em marxava! Es extrany no? Potser és degut a l’acid de la taronja o no era candidiasi?? m’ho podries aclarir si us plau?
    A banda d’això, es poden menjar atmelles de qualsevol manera? i els fruits secs, estan tots prohibits? Quins permesos? l’Avena? Uns diuen que si, altres que no… i amb l’arros passa igual, arròs integral sí però normal no?
    I ja una última pregunta, pot ser que es tingui candidiasi vaginal però no estomacal i a l’inrevés? Es a dir, jo mail he tingut cap símptoma de tenir-ne estomacal però sí sempre vaginal, o si tinc vaginal és 100% segur que tinc estomacal i no he tingut símptomes? o no es càndida??? Es altra tipus d’infecció vaginal???
    Moltíssimes gràcies.
    Salutacions

  • Angel Perera |

    Hola Amàlia,

    Les fruites en general no es recomanen per el seu contingut en sucres. No obstant potser que l’àcid de la taronja al beneficiar al fetge tingui un punt d’alleugeriment de símptomes, però no és recomanable.

    Es poden menjar ametlles i fruits secs en general, millor crus i deixant de banda els cacauets i els festucs. L’avena,l’arròs millor amb mesura i integrals -són hidrats de carboni-.

    Es pot tenis simptomatologia genital i digestiva no, al inrevés també, i conjunta freqüentment.

    Espero haver-te ajudat, si tens més dubtes ja saps.
    Àngel

  • Blanca |

    Hola,

    Tinc un problema bastant semblant a tots els que comenten aqui, candiasis repetitiva o ph vaginal afectat per algun tipus de fong?? Però el meu problema és més extern que no pas intern… de vegades sento com coïsor, i fa aprox un més vaig prendre òvuls i mil cremes, juntament amb l’aquilea intimus que suposo que em va anar bastant bé. De totes maneras, estic començant a pensar que és alguna cosa de tipus alimentari, ja que no ticn relacions sexuals amb ningú, i a més, només utilitzo roba interior de cotó,compreses de cotó etc, etc— no sé si ho he entès malament, però tu tens consulto? És a dir, tu em pots fer una dieta? Gràcies!

  • Angel Perera |

    Hola Blanca,
    No oblidem que la “mare del ous” d’una candidiasi està al sistema digestiu, sempre els problemes genitals són per contaminació endògena -anus i vagina molt junts- o externa -parella?-.
    Si passo consulta a Sabadell i a Girona. 608442028
    Una abraçada i dos petons!!!
    Àngel

  • Núria CPB |

    Voldria saber si en una endoscòpia et detecten la candidasi intestinal i estomacal

Vols donar la teva opinió? Escriu el teu comentari:

Nom *
Mail *
Web