Subscriu-te a RSS Feed
per rebre les últimes actualitzacions del bloc.

Envia un correu electrònic
per donar les teves opinions o
proposar articles.


Els òrgans del cos i la seva relació amb les emocions i sensacions.

De la relació entre els òrgans del cos i les emocions ja n’havíem parlat anteriorment. Però aquesta vegada ho farem amb una mica més de varietat, donat que en general hi ha una revolució emocional que està esclatant per el que ens toca viure i perquè ja toca que aflorin certes coses d’una vegada.

El Fetge:

Està al càrrec de descompondre, d’emmagatzemar, i de reconstruir la matèria. Si la vida d’una persona s’enfonsa, i no pot dur a terme la tasca de reconstruir-se, llavors aquesta emmagatzema sensacions de trobar-se sobrecarregada, sobre-exigida, la qual cosa pot crear agressivitat, odi i ressentiment. Molta gent de fet estan sobrecarregats per les circumstàncies de les seves vides, però el llindar difereix àmpliament i per descomptat moltes persones tenen diferents neurosis quan se senten sobrecarregades.

Els Pulmons:

Tenen dues funcions: inspiren la vida i expressen idees a través de la parla. Si es té problemes amb els pulmons, l’expressió d’un està sent sufocada, no es pot expressar lliurement en alguna àrea de la seva vida.

Quan una paraula subjuga a un nen, el nen pot convertir-se ja sigui en una persona molt sorollosa i que sempre pressiona als altres perquè justament l’escoltin, la qual cosa és una sobre-estimulació dels pulmons, o es rendeix, perquè es troba oprimit i tanca la seva comunicació, i llavors te els pulmons febles.

Generalment si es tenen problemes amb els pulmons, és perquè han de fer-se sentir, i aprendre noves formes de comunicació. I pel que fa a sentir-se oprimits, recordeu que hi ha certa gent que se sent oprimida en un segon, un se’ls apropa i ja se senten oprimits, això és el que vull significar. Ells estan tan plens que no poden buidar, per això tota la reducció del estres és una ajuda tan gran.

La meditació redueix l’estres i si s’aprèn a fer-la adequadament és molt útil, però si es fa solament una estona curta això no aconsegueix l’efecte desitjat. La cadència adequada és de 15/20 minuts cada dia, la perseveració és molt important.

L’Estómac:

És l’assimilació de les experiències dels nostres ideals, i si es sent que és massa el que passa, un no pot assimilar les coses adequadament, llavors l’estómac es pot descompondre, i el resultat d’una preocupació crea una esquerda entre la ment i les emocions.

Recordeu novament que si sentiu que és massa el que passa, si teniu molts temes simultanis, si tot està succeint massa de pressa i sense pausa, podeu ser vosaltres mateixos els que esteu creant tot això, ja que són patrons de conducta, llavors cal mirar-ho.

El Pàncrees:

Té a veure amb el sucre i amb la dolçor de la vida, podent ell mateix ser danyat per l’amargor, especialment una mare molt amargada, i hi ha molta gent sofrint aquest problema.

Els Ronyons:

Involucren emocions i són el canal processador d’aigua més important, ja que és aquí on s’emmagatzema els temors resultants de traumes, els quals danyen a la vitalitat de la persona, bloqueja la seva motivació i el seu entusiasme. Quan el temor s’emmagatzema en els ronyons, l’individu es trobarà incapacitat de conduir situacions emocionals futures.

La Melsa:

Reté els fracassos, els desitjos de mort, apatia, i si una persona enfronta més dificultats de les quals pot suportar,  es pot donar per vençuda, i creure que realment ha fracassat, i perdre la seva voluntat per viure, i el desig de viure. Es presenten problemes de circulació i digestió, molta mandra, perquè els sentiments es moren, i un tendeix a intel·lectualitzar-ho tot, i a més se sent aquest tipus d’apatia que tendrament es suporta i auto alimenta.

Les Gònades:

Emmagatzemen l’inconscient, quan un abandona la seva habilitat de controlar-se ell mateix, per mitjà de drogues, alcohol, accidents, quan un perd el seu propi apoderament, energies externes a nosaltres poden possessionar-se de nosaltres i posseir-nos.

Algunes persones que han abandonat el seu propi govern en alguna àrea de la seva vida, com que a la naturalesa no li agrada el buit i també hi ha forats en l’aura, generalment tenen possessions enganxades a elles. És el que vulgarment es diu “tenir implants”.

El Cor:

Té a veure amb l’amor, el dany ocasionat al cor sempre és per la pèrdua, quan un trenca la confiança d’una persona en un mateix, això ens condueix al temor, més pèrdues i també a la possessió, a la gelosia, a l’egoisme, tot això és el dany i el cor està trencat.

La Vesícula Biliar:

És el precursor a tenir problemes cardíacs, i resulta danyat pel temor a la pèrdua, i totes les tensions resultants d’una falta de confiança en la vida.

És ansietat pel que fa al futur i aquí cal mirar el tema de la concepció, si els pares no van ser positius quan vàreu ser concebuts, si l’ànima va passar per un moment de trauma i no veu ser benvinguts a la nova encarnació i hi ha una gran desil·lusió de l’ànima sobre la forma en la qual els pares s’ocuparan del nen, llavors hi ha problemes en la vesícula biliar.

Els Pits:

Representen l’aspecte nutrient del femení, com així també a la sexualitat i emmagatzemen dels sentiments de la dona pel que fa a la seva sexualitat i de com els homes la veuen.

De manera que si hi ha un trauma sexual, repressió, ressentiments respecte a les expectatives del seu rol, llavors pot succeir un dany.

Les Cames:

Ens porten cap a davant, ens sostenen, els problemes es presenten quan la persona no ha tingut el coratge de fer un pas nou. Moltes vegades és perquè aquelles persones no han tingut el suport que ell o ella va creure necessitar, i llavors comença a tenir problemes amb les seves cames.

Les Mans:

Corresponen en donar i rebre, i el problema es desenvolupa quan una persona no se sent igual a unes altres, i no poden trobar l’equilibri just entre el donar i el rebre. Això té a veure amb si s’utilitza la força de voluntat o la cedeix.

Aquest desequilibri es produeix per un ego super-desenvolupat o una falta d’autoestima.

El Coll:

És la part flexible de la columna dorsal, és el balanç de la seva voluntat amb flexibilitat. Un coll dur és una actitud rígida, la tensió se sent en el coll quan la pròpia rigidesa el fa mantenir en conceptes rígids i aquests són reptes.

El Pèl:

És governat pel fetge de manera que la pèrdua de cabell es produeix per aferrar-se rígidament a la violència o enuig. Quan algú imposa la seva voluntat sobre uns altres per provar simplement el seu punt de vista, un segueix posant a la vista ressentiments passats, o sigui recordant-los. I són cabeçuts. Poden tenir problemes amb el pèl.

Els Malucs:

Són els punts d’equilibri, són energia creativa associada amb la criança dels nens.

És la nostra habilitat de parar-nos i valer-nos per nosaltres mateixos, i la flexibilitat en els malucs, està relacionada amb el seu sentiment de llibertat personal, i aquí mirem als adolescents, en els quals es produeixen temes sobre el seu primer sentiment de separació dels pares, de les expectatives, dels seus objectius.

Si un es rendeix al control dels pares, com a adolescents, en comptes de trobar la nostra pròpia direcció, llavors els malucs no es desenvolupen adequadament. De manera que si sentim culpa i ressentiment, perquè hem permès que uns altres prenguin decisions pel nostre compte, i no hem expressat el nostre poder, també tenim possibilitats de problemes en els malucs.

Les Tiroides:

És on emmagatzemem la ràbia, és el desig de poder, d’actituds rígides, quan les tiroides no funcionen bé. Hi ha una calcificació anormal en els ossos, que pot també desenvolupar en una artritis i a la vegada cal tenir en compte que el cos rígid prové d’una ment rígida.

El Tim:

Emmagatzema temor i governa el nostre sistema immunològic de manera que la por fa que una persona retrocedeixi i s’acovardeixi i es pot perdre la integritat en una situació, i quan això succeeix el cos permet l’entrada de virus.

Quan un té un virus, cal mirar per on va sorgir el temor en la seva vida, on un es va acovardir enfront d’una situació, ha de tornar a aquesta situació i imaginar-la en forma diferent i canviar-la i això ajuda a combatre el virus.

Les Glàndules Suprarenals:

Emmagatzemen pena i ens porta al complex de víctimes, em barallo o m’escapo? Sempre creuen que hi ha alguna cosa aquí fora que es va a apoderar d’ells, i els està perseguint.

Quan no estan disposats a suportar amorosament una experiència emocional dolorosa, aquesta persona reacciona com si el món fos responsable per la seva experiència dolorosa, i s’oblida que cada persona és responsable de la seva pròpia creació, de la seva vida.

La Glàndula Pituïtària:

Emmagatzema pena reprimida, perquè en experimentar pena o dolor, pot ser una porta cap a una consciència superior, després que els discerniments de les glàndules inferiors són transmutats.

Suportant amorosament el dolor, justament això permet que nosaltres experimentem la dualitat i ens reconciliem, això també allibera tota la part del jutjar i ajuda a la glàndula pituïtària.

La dualitat representa el correcte i incorrecte, el bé i el mal, el positiu o el negatiu, a tot nivell.

La Glàndula Pineal:

Necessita llum natural, de dia, necessita entusiasme i si no hi ha suficient entusiasme en la vida, la glàndula pineal no funciona adequadament, així que s’ha de sortir a la naturalesa, a fi de trobar una mica de llum natural, i això realment ajuda.

La Columna Vertebral:

La columna vertebral representa la voluntat, la força de voluntat, és com que quan un no manté la seva pròpia visió, en enfrontar-se amb la pressió que ve de fora, un pot arribar a tenir escoliosi, la distorsió de la columna, la que es torça perquè la seva força de voluntat es doblega.

Quan un utilitza la columna vertebral per fer treball espiritual, la nostra força de voluntat està alineada amb la voluntat divina, i algunes persones ho nomene co-creació, però realment es tracta de la columna vertebral que s’obre a l’energia Kundalini, la qual cosa és simplement la part femenina que es troba en la columna i a mesura que nosaltres ens adonem d’això, ella també se’n va adonant.

Els Òrgans Sexuals:

Són reproducció, això per descomptat és l’habilitat d’expressar-se sexualment. Pot haver-hi una inhabilitat de rebre la part femenina si els pares van desitjar un noi del sexe oposat, o pot ser que un s’enfronta a la pròpia moralitat i està realitzant un auto-càstig.

L’Esquena:

És el que un deixa darrere seu, la qual cosa es vol oblidar, la qual cosa està en el fons de la nostra ment, la part baixa de l’esquena és el suport, i el dolor en aquesta part és quan una persona ressent al no tenir el suport que ell o ella creu que necessita, a fi d’aconseguir alguna cosa.

La Bufeta:

Allibera aigua, és l’expressió de manifestar exteriorment les emocions. Si la bufeta és feble, la persona sent dificultats a expressar els seus sentiments.

L’Intestí Prim:

És l’etapa final de la digestió, és el començament de l’absorció, proveeix la base per a la construcció i el creixement, construeix la personalitat, el caràcter, la força de voluntat, la confiança, però el més important de tot és que reflecteix els estats més importants de la nostra vida.

De manera que pot ser que realment no funcionem quan una persona hagi patit una gran vergonya. Aquesta vergonya soferta en la primera infància.

L’Intestí Gruixut:

Té a veure amb la matèria sòlida i això ens mostra si som capaços de bregar bé amb tots els temes materials.

L’Intestí Gruixut té a veure totalment amb deixar-se anar i deixar anar totes les coses que no ens serveixen, i la incapacitat de deixar anar pot ser el resultat d’una por a la pèrdua. Què és el que es perd si es deixa anar?

1 comentari per a

Els òrgans del cos i la seva relació amb les emocions i sensacions.

  • carla |

    tinc una curiositat, algu em pot donar la font o l’origen de la imatge de les emocions. Aquesta noia que te una papallona al cap, m’ha impactat moltissim.
    gracies

Vols donar la teva opinió? Escriu el teu comentari:

Nom *
Mail *
Web