Subscriu-te a RSS Feed
per rebre les últimes actualitzacions del bloc.

Envia un correu electrònic
per donar les teves opinions o
proposar articles.


Olis Essencials.

olis-essencials-02

Els Olis Essencials són essències vegetals naturals, volàtils, obtingudes per destil·lació mitjançant arrossegament amb vapor de determinades parts de les plantes, com poden ser: flors, fulles, escorces, baies o arrels. Són coneguts i utilitzats per les seves propietats aromàtiques des de els albors de l’humanitat, i tenen innumerables virtuts que fan que s’utilitzin a la higiene,  a la dietètica i a la cosmètica.

olis-essencials-01

Les seves aplicacions es poden fer per dos camins:

1) Us intern: Unes gotes barrejades amb mel, sobre un terròs de sucre o dissoltes en qualsevol líquid segons les indicacions donades per cada tipus de planta.

2) Per us extern: a) en friccions, de manera pura o diluïda, segons els consells donats per cada tipus de planta, sobre les parts del cos a tractar (articulacions, llagues, ferides, etc.). b) en inhalacions. c) en pomades. d) en banys. e) en aplicacions sobre compreses, embegudes en olis essencials, sobre les diferents parts del cos.

olis-essencials-04olis-essencials1) Alfàbrega: en castellà Basílico, nom científic: Ocinum basilicum L.

Essència de color grogenc, fa una olor molt aromàtica anàloga al estragó, te un sabor càlid.

Propietats: 1) Tònic i estimulant del sistema nerviós. 2) Antiespasmòdic respiratori i intestinal. 3) Afrodisíac. 4) Antisèptic extern i tònic de la pell.

Us intern: de 5-6 gotes 2 a 3 vegades al dia. Fatiga general, astènia, angoixa, ansietat, migranya i pèrdua de memòria. Accessos de tos, asma, tos ferina. Cremors d’estómac, espasmes gàstrics. Impotència.

Us extern: en aplicacions. Contra les berrugues.

Us cosmètic: Massatges i friccions tonificants i anticontractives per a tota classe de cures de la pell.

2) Anís verd: en castellà Anis verde, nom científic: Pimpinella anisum L.

Propietats: 1) Expectorant. 2) Estomacal, carminatiu, antiespasmòdic. 3) Lactífer. 4) Regula les funcions menstruals. 5) Digestiu o excitant estomacal.

Us intern: de 5-6 gotes 2 a 3 vegades al dia: inflors de ventre, dispèpsies flatulentes, colitis, tos, equimosis, diarrees pestilents, flats.

Us extern: Locions: en les mamelles per estimular la secreció de llet. Compreses: en el pit per calmar la tos. Cataplasmes: en l’estómac per reduir les inflors.

3) Boldo: en castellà Boldo, nom científic: Poemus Boldus L.

Propietats: Colagog, estimulant de la digestió i de la secreció biliar, diürètic.

Us intern: Dues gotes cada 12 hores tenen un efecte diürètic, millorant la digestió, sobre tot en aquells casos en que s’associa a insuficiències hepàtiques i disquinèsies biliars. Te un notable efecte contra els càlculs biliars.

4) Cajeput: en castellà Cajeput, nom científic: Melaleuca leucadendron L.

Essència entre groga i verdosa de olor camforada  i gust a la vegada ardent i fred.

Propietats: 1) Fa suar. 2) Parasiticida intestinal. 3) Antisèptic de les vies urinàries. 4) Antisèptic pulmonar. 5) Antireumàtic. 6) Antisèptic extern.

Us intern: de 5 a 10 gotes al migdia i a la nit. Grip, diarrees i paràsits intestinals, amebiasis, tenia, afeccions febrils. Cistitis, colibacil·losois. Pneumònia, tuberculosi.

Us extern: en friccions. En el reumatisme, la gota i les afeccions pulmonars (friccions a nivell dels costats). En certes dermatosis, èczemes. En inhalacions: en les grips i catarros (encostipats).

5) Camamilla: en castellà Manzanilla, nom científic: Matricaria chamomilla L.

Essència de color blau que sovint tira a verd.

Propietats: 1) Tònic i antiespasmòdic de les vies digestives. 2) Febrífug i tònic en les afeccions víriques i microbianes per augmentar les defenses del organisme. 3) Emenagog (facilita les regles). 4) Antiàlgic. 5) Dissolvent de les aglomeracions de greix. 6) Antirreumàtic.

Us intern: de 2 a 4 gotes al migdia i ala nit. Atonies digestives i afeccions intestinals. Regles difícils i doloroses, rejuveniment. Reumatisme i àlgies lumbars. Afeccions pulmonars, tuberculosi, pneumònia i grip.

Us extern: en friccions. Reumatismes, artritis. Banys tònics i estimulants.

Us cosmètic:  friccions o en massatges per fer desaperèixer les plaques cel·lulítiques. En friccions capilars, aclareix els cabells castanys i torna més rossos als cabells rossos.

6) Canyella: en castellà Canela,

olis-essencials-03

obres

Vols donar la teva opinió? Escriu el teu comentari:

Nom *
Mail *
Web