6
Pol·len.
Tema: NaturopatiaEl pol·len s’utilitza com a suplement dietètic, està format per les boletes que formen les abelles amassant el pol·len de les flors i dipositant-les en unes cavitats que tenen en les potes posteriors. Esta format principalment per els grans que recullen de pol·len quan passen per sobre les flors.
Des de fa anys s’ha estudiat la seva composició i propietats dietètiques, les quals són tant diverses i notables que s’ha inclòs al pol·len en el grup dels anomenat “aliments miracle”.
El pol·len és un producte ric en proteïnes, aminoàcids, vitamines, sals minerals i factors encara no identificats e inclús amb poder antibiòtic. El pol·len és un aliment molt concentrat, amb un baix contingut d’humitat, que el fa estable i en conserva les seves propietats durant llarg temps.
Les accions del pol·len en l’alimentació són molt variades i totes tendeixen a tonificar i millorar el funcionament dels diverses òrgans del nostre cos.
La acció del pol·len sobre l’aparell digestiu es tradueix en un augment de la gana i en la normalització de les funcions intestinals corregint el restrenyiment i evitant infeccions. Sembla ser que la seva acció antibiòtica evita la proliferació de gèrmens malignes a la vegada que salvaguarda la flora intestinal normal.
Sobre el estat de salut general la dieta amb pol·len es tradueix en una millora general, eufòria, dinamisme i una millor capacitat de treball. En els nen deficients i dèbils s’ha observat igualment un major índex de creixement.
El pol·len actua sobre els centres formadors de sang ocasionant un augment de glòbuls vermells i de hemoglobina.
També és molt notable l’acció del pol·len sobre el cervell i les funcions intel·lectuals produint una major capacitat de treball intel·lectual, facilitat d’assimilació, desenvolupament de idees, etc. El pol·len vigoritza i tonifica les funcions intel·lectuals disminuint els estats de irritabilitat, nerviosisme, i petits desequilibris nerviosos i psíquics.
El pol·len en l’alimentació humana aporta un principis coneguts (aminoàcids, vitamines, sals, oligoelements) i altres factors desconeguts que actuen tonificat i millorant l’estat general de salut tant física com intel·lectual.
Com s’utilitza: Per els infants se’n pot prendre 1/2 culleradeta, de les de cafè, tres vegades al dia i per els adults fins un total de tres culleradetes curullades durant el dia.