Subscriu-te a RSS Feed
per rebre les últimes actualitzacions del bloc.

Envia un correu electrònic
per donar les teves opinions o
proposar articles.


Analgèsics naturals per el dolor:

dolor

A vegades s’abusa dels analgèsics sintètics, és a dir, de les píndoles que ens ofereix el mercat i acabem addictes als analgèsics i amb malestar estomacal perquè moltes vegades provoquen acidesa, a més de sobrecarregar el fetge i els ronyons per sobre esforç.

dolor-01

Avui en dia a més de visitar al metge convencional, s’han complementat als tractaments la possibilitat de diferentes alternatives: remeis naturals, l’acupuntura, la hipnosi, els massatges i la meditació que poden brindar l’anhelat alleujament.
El dolor és un senyal d’alarma que ens indica un dany potencial o real en el nostre cos, així com el grau de recuperació d’aquesta eventual anomalia. Tanmateix, quan un dolor es torna crònic pot equiparar-se a una estada constant en el mateix infern …

Què és el dolor?

El dolor és la forma com el cos respon a una lesió o malaltia. Totes les persones reaccionen al dolor de diferents maneres. El que tu penses que és dolorós, pot no ser-ho per una altra persona.

Pot ser causat per moltes raons com ara, una ferida, una cirurgia o una malaltia. Uns dolors són causats per pressió en un nervi, com la que fa un tumor cancerós. Un altre dolor és causat al tallar un nervi en un accident o en una cirurgia. Després d’una lesió o cirurgia, no sentiràs desitjos de moure la part adolorida en absolut. Per tant, pots arribar a sentir dolor perquè no mous, aquesta part del teu cos. Hi ha ocasions en que no se sap la raó del teu dolor.

Solucions naturals antidolor:

L’ideal és tornar als analgèsics naturals, aquells que ens ofereix la natura, però per això cal saber quines plantes utilitzar. Aquí fem un llistat d’alguns potents analgèsics.

.- El gingebre és una de les plantes per al mal de cap, com les migranyes. A més, també pot ajudar a combatre les nàusees que solen comportar aquests dolors.

.- El tronc de salze és un analgèsic natural molt reconegut. És que posseeix salicina, la mateixa substància que posseeixen les aspirines i altres medicaments per calmar els dolors (àcid salicílic). El millor en aquest cas és preparar una infusió a partir d’una petita porció d’escorça de salze bullida en aigua, bevent-ne el líquid cada vuit hores, o prendre comprimits o càpsules que en portin com pot ser el Harpasul que a més és antiinflamatori.

.- La lavanda funciona com una bona planta medicinal per al dolor i és normalment usada per el mal de cap tensional. Pots afegir la flor de la passió, o Passiflora, camamilla a aquesta categoria.

.- L’oli essencial de menta és bo per fer massatges suaus a les zones adolorides per la seva acció sedant.

.- La rosella, la camamilla, la melissa, la passiflora, la til la i la valeriana tenen més acció antiespasmòdica, per la qual cosa s’utilitzen en cas de dolors acompanyats d’espasmes.

.- L’oli essencial de clau, glopejant-lo o amb infiltracions directes per el dolor de mal de queixal o de les dents.

.- Ungla de gat, les propietats antiinflamatòries d’aquesta planta ha estat àmpliament utilitzades per al tractament de malalties molt doloroses.

dolor-02

El Noni contra el Dolor

Denominat en el Carib com “arbre anti-dolor”, han sorgit diverses teories sobre com el noni alleuja el dolor. El Dr Heinicke pensa que l’alleugeriment del dolor és provocat per la xeronina. Per al Dr Schechter, el noni li permet al cos guarir-se a si mateix, alleujant així el dolor.
S’informa que la Xeronina, ingredient clau del noni, té la capacitat d’ajudar a normalitzar qualsevol irregularitat de la funció proteica i la seva subsegüent funció cel lular, inclosa la funció cerebral, zona on s’origina el dolor.

El Dr Heinicke ha recopilat dades que concorden amb la troballa que la xeronina ocupa un lloc adjacent en els receptors de la endorfines. Sigui quina sigui la raó, els doctors i els altres professionals de la salut entrevistats pensen que el noni va ajudar el 87% dels pacients que patien de dolor.

En el laboratori de Farmacologia de la Universitat de Meets de França, havien descobert que el noni té un efecte analgèsic central, el seu efecte sobre el cervell és que alleuja el dolor a tot el cos. El noni va resultar en un 75% tan eficaç com el sulfat de morfina per alleugerir el dolor. A més, el noni no crea addicció.

La xeronina a més activa la producció de les proteïnes catalítiques, encarregades de transportar fins a les vies excretora les cèl·lules mortes i altres substàncies de rebuig, com ara els cristalls i cadenes de sucres modificades pels processos degeneratius en l’espai articular. Això incideix en una ràpida millora dels processos artrítics i reumàtics, al mateix temps que alleuja el dolor pel seu efecte analgèsic.

Verí d’abelles contra el dolor

La Apitoxina, com antecedent, ha estat usada en dolors des de fa més de 3.000 anys. Aquest ús empíric, va ser avalat en la dècada del 50 per Orlov (investigador Rus) i clínicament, des de sempre, pels pacients que l’usen. El verí d’abelles té en la seva composició substàncies molt enèrgiques des del punt de vista biològic.

El verí té substàncies complexes amb capacitat analgèsica, superior fins i tot a la de la betametasona. Aquesta capacitat analgèsica també s’amplia a l’anestèsia quan és correctament injectat, per bloquejos nerviosos. Té histamina i alhora obliga el cos a alliberar la seva pròpia histamina, això es reflecteix en el color vermell a la zona de la picada, la calor i la picor. Al seu torn, com és vasodilatadora, la pressió arterial baixa. Té una gran capacitat per a estimular la circulació, encara en zones poc irrigades com l’os i el cartílag. També “obliga” a l’organisme a “fabricar” sang (eritropoesi). Estimulant hipòfisi-suprarenals, aconsegueix augmentar fisiològicament la secreció de cortisol plasmàtic, el que eleva l’estat de resposta de l’organisme, major força física i psíquica.

dolor-03

Altres aliats eficaços

Algunes teràpies alternatives, que aprofiten la connexió entre el cos i la ment i desperten les capacitats d’autocura, poden ser tan eficaços com els medicaments, per mitigar els dolors crònics, i a més no tenen efectes adversos.

Alguns d’aquests mètodes, emmarcats en la medicina complementària, funcionen perquè milloren l’ànim de la persona. Atès que el dolor i la tensió estan molt relacionats, aprendre a calmar-se també és un camí per sentir-se millor.

.- L’acupuntura. Amb l’acupuntura, col·loquen una agulla en el meridià que condueix a la zona afectada pel dolor. Aquesta agulla bloqueja el meridià el qual deté o disminueix el dolor.

.- La calor i el fred. Serveixen per alleugerir el dolor. Uns dolors milloren usant calor mentre que altres, milloren amb el fred. El teu terapeuta t’informaran si el fred o calor i / o fred li ajuden a alleujar el seu dolor.

.- Massatges. Són utilitzats per a aconseguir un major relaxament del cos. Els massatges són més efectius quan al mateix temps tu els dirigeix-es amb la teva imaginació i a més fas exercicis respiratoris.

.- La hipnosi. Pot donar-te un alleugeriment durador sense afectar les teves activitats normals.

.- Les tècniques per controlar el dolor. T’ensenyen a utilitzar aquest dolor en lloc de treure’l. És molt important practicar aquesta tècnica quan no hi ha dolor. Això permet que la tècnica funcioni millor durant un atac de dolor.

.- Escoltar música, cantar, o fer exercicis respiratoris t’ajudarà a relaxar-te i a pensar en alguna cosa diferent al dolor.

.- Les visualitzacions dirigides t’ensenyen a col·locar imatges en la seva ment, que et treuen la intensitat del dolor.

.- Romandre en un lloc tranquil. Per ajudar a controlar el teu dolor, has d’evitar els llums brillants o els llocs sorollosos.

.- Assegurat que la teva casa no estigui massa freda, o massa calenta, això també és important per mitigar els dolors.

dolor-04

Vols donar la teva opinió? Escriu el teu comentari:

Nom *
Mail *
Web