Subscriu-te a RSS Feed
per rebre les últimes actualitzacions del bloc.

Envia un correu electrònic
per donar les teves opinions o
proposar articles.


La grip porcina, ja hi tornem a ser!

grip-porcina

Com en aquest planeta on vivim l’ambició desmesurada no té límits i pitjor encara, res per a un capitalista dels bons li impedeix prendre qualsevol tipus d’accions que busquin la tan anhelada rendibilitat de les seves empreses, hi ha gent que ha investigat una mica sobre qui se’n beneficia del brot del virus d’aquesta malaltia?

grip-porcina-01

Doncs senyors, actualment es disposa de medicaments per al tractament de les persones amb infeccions per grip porcina (almenys així ho diuen les autoritats sanitàries que viuen de les malalties).  El Centre de Control i Prevenció de Malalties dels Estats Units a Atlanta (CDC) recomana l’ús de Oseltamivir i Zanamivir per al tractament o la prevenció de la infecció pels virus de la grip porcina. Aquests medicaments són produïts per dos corporacions farmacèutiques: El Oseltamivir és un medicament antiviral selectiu contra el virus de la grip. Ho produeix Roche sota la marca Tamiflu, i el Zanamivir és un inhibidor utilitzat en el tractament de la profilaxi del virus A i B. Actualment és comercialitzat per   Glaxo Smith Kline sota el nom registrat de Relenza, sent l’únic tipus de Zanamivir en el mercat.

Com podem veure, hi ha dues companyies que produeixen els “remeis” per aquest brot que, de manera “imprevista”, comença a fer estralls als EUA i Mèxic. Com només hi ha dos proveïdors dels productes referits, els governs d’ambdós països no tindran gaire feina per saber d’on seleccionar per adquirir els medicaments que aconseguirien controlar aquesta malaltia, per tant, tant Roche com Glaxo serien els principals beneficiats en tot aquest assumpte.

El més curiós és que, en revisar el comportament accionariat de Roche, es va anunciar un desplom de les seves accions per al passat 22 d’abril i, encara que no us ho cregueu, la gràfica que mostra les variacions durant els darrers 10 mesos de les seves cotitzacions en la borsa evidencien un descens progressiu, el nivell més baix el 2009 va ser registrat per al 09 de març a la Borsa de Zurich.

La situació de Glaxo no és molt diferent que diguem. Per al primer trimestre de 2009 van perdre 1,5% en comparació amb els guanys que els experts projectaven per al mateix període. Si bé això no sona molt alarmant, l’apreciació del benestar financer de l’empresa es veu summament compromès en observar una caiguda vertiginosa en el preu de les seves accions des de mitjans de febrer d’aquest any.

Amb aquesta situació desavantatjosa que mostra un comportament a la baixa molt similar en ambdues companyies, la setmana borsària arrencarà amb les farmacèutiques convertides en protagonistes de tots els índexs. Ja el divendres passat, algunes de les grans cotitzades van recollir importants pujades, com el gegant suís Roche o la nord-americana Gilead Sciences, amb la qual va compartir royalties per la comercialització del Tamiflú, la vacuna antiviral més popular per combatre el brot de grip aviària sorgit durant 2002.

En definitiva, tenim a dues multinacionals que requereixen una dinamització de la seva producció per reduir les pèrdues i incrementar els guanys. Aquestes empreses, recordeu-ho molt bé, no estan conformades per persones altruistes que només busquen estendre la salut de manera desinteressada en tot el planeta. La finalitat última és el guany i el lucre a costa del que sigui. Potser i donat aquest escenari, no sigui una casualitat el sorgiment d’aquest virus. Els tècnics en mercadològica ho saben molt bé “crea una necessitat que sigui satisfeta pel que vens i tindràs al mercat rendit als teus peus”. A més aquí si barreja la por, ¡això són guanys segurs!.

Si en el món es provoquen conflictes i guerres per a vendre armes, ¿no és igualment possible generar brots de virus i malalties per vendre medicines?

De fet ens estem aproximant a límits molt perillosos que d’alguna manera o altre ens estan explotant als morros, primer varen ser les vaques, llavors les aus, ara altre vegada els pobres porcs. La raça humana amb la seva desmesurada ambició i supèrbia està creant una quantitat tant gran de dolor que per la llei de “tal faràs tal trobaràs” ens fa preveure un futur no gaire engrescador.

EM FA MOLTA VERGONYA PERTANYE A AQUESTA RAÇA, JO NO VULL SER UN HUMÀ VULL SER UNA ALTRE COSA.

grip-porcina-02

Vols donar la teva opinió? Escriu el teu comentari:

Nom *
Mail *
Web