Subscriu-te a RSS Feed
per rebre les últimes actualitzacions del bloc.

Envia un correu electrònic
per donar les teves opinions o
proposar articles.


Tenir cura del cervell.

cervell

Dades per a un cervell sa en època d’exàmens:

El cervell necessita una alimentació equilibrada per funcionar bé. Així que per pensar, memoritzar, recordar, etc., consumeix aliments que continguin els nutrients que la teva ment necessita per estar desperta.

cervell-01

Recorda que existeixen vitamines i minerals que intervenen directament en la concentració, la memòria, el rendiment intel·lectual i l’estat d’ànim. Si el cos no en té, serà molt més difícil que el teu cervell rendeixi al màxim.

.- 1 No permetis que el teu fill es salti l’esmorzar perquè li pot baixar la glucosa i això afectarà el seu rendiment escolar. Recorda que ha passat entre 10 i 12 hores en dejú durant la nit i si no prova cap aliment al matí se sentirà apàtic, decaigut i fins i tot s’adormirà a classe.

.- 2 Eviteu que mengi massa a la nit, pitjor encara si són aliments amb molt de greix perquè obligarà als seu estómac a treballar més del compte i al dia següent se sentirà cansat. Una altra probabilitat és que tingui problemes estomacals i això li impedirà estudiar bé durant el dia.

.- 3 En època d’exàmens incentiva els teus fills a que consumeixin moltes verdures perquè aporten potassi, magnesi, àcid fòlic i fibra (entre altres funcions, ajuden a regular el trànsit intestinal). Se sentirà bé, estudiarà millor i retrà a tot.

.- 4 A les tardes o mentre estudia que no consumeixi llaminadures com dolces, pastes, galetes o menjar ràpid, això li donarà energia però també moltes l’augmentarà de pes. És millor que per al cervell mengi faves, nous i cacauets. Prengui un iogurt amb un sandvitx de formatge amb enciam. Una altra opció és menjar fruites i prendre sucs naturals.

.- 5 Si els nervis li han fet perdre la gana, elabora plats més nutritius: afegeix clara d’ou cuinada i ratllada, formatge o llet als plats que puguis; elabora amanides amb fruites i barreja’ls amb nous; dóna-li pernil dolç, formatge, tonyina o sardina i per beure prefereixi el iogurt, perquè són aliments més nutritius. Els vegetarians han d’anar a parar a la proteïna vegetal

.- 6 Pressione’l per què planifiqui bé les jornades d’estudi, recorda-li el teu fill de treure temps per estudiar, per menjar i per descansar. El somni també és important, ja que la ment no rendirà si el nen o adolescent se sent cansat.

.- 7 El consum excessiu de begudes excitants com el cafè, el te, les gasoses o un altre tipus de begudes estimulants mantenen la ment desperta però no augmenten la concentració ni la memòria. Els sucs naturals de fruites barrejats amb api o alfals, l’aigua o les infusions són una opció més saludable i nutritiva.

.- 8 No us oblideu que l’única forma de rendir al màxim és mantenir el cos i la ment ben descansats. Per això, és necessari dormir un mínim de 8 hores. En cas de dificultats per conciliar el son recorre a infusions relaxants (tarongina, marialluïsa, melissa, arç blanc, berbena, til·la, etc.) O un got de llet (liquat) de civada calenta amb mel d’abella abans d’anar a dormir.

.- 9 No està justificat realitzar dietes sense criteri naturopàtic o nutricional, ja que poden provocar marejos o anèmia, cansament, irritabilitat, alteracions en el son, depressió etc.; Repercutint negativament sobre la salut i la capacitat intel·lectual.

.- 10 En aquesta època és bastant freqüent l’augment injustificat de la venda de suplements de vitamines i minerals. Una alimentació ben equilibrada, que inclogui aliments de tots els grups consumits diàriament, cobrirà totes les necessitats d’energia i nutrients, sense necessitat de recórrer a cap tipus de suplement.

.- 11 Una dieta inadequada sumada a les crisis d’ansietat que es produeixen en èpoques d’exàmens pot fer que una adolescent tingui problemes de sobrepès o pitjor encara que desenvolupi bulímia o anorèxia si els pares no vigilen el que estan menjant.

cervell-02

Aliments per al cervell

Alguns estudis demostren que una dieta rica en carbohidrats lents (patates, arròs integral, farines integrals, cereals integrals) ajuda a calmar l’ansietat.

Una bona dieta ha d’incloure un aportament adequat de minerals en virtut dels beneficis que aquests ofereixen a l’organisme. El calci, per exemple, intervé en la transmissió dels impulsos nerviosos, el ferro influeix en el rendiment i en el transport d’oxigen a les cèl·lules, i el zinc sembla estar relacionat amb l’activitat dels neurotransmissors.

Per obtenir calci s’ha d’ingerir sèsam, algues formatges i col, mentre que el ferro és possible trobar-lo en remolatxes, mill, espinacs, llegums i fruits secs. Les llenties, pèsols, el germen de blat i les lleguminoses són aliments rics en zenc.

Totes les vitamines del complex B són co-factors del procés de producció de neurotransmissors, específicament la B1 (llevat de cervesa), B6 (meló, pa integral i plàtan) i la B12 (tempeh, ous i formatge), aquesta última és molt important per contrarestar l’estrès i enfortir l’agilitat intel·lectual.

D’altra banda, altres investigacions han demostrat que la vitamina C (cítrics, tomàquets, coliflor i pebrots) disminueix la possibilitat de patir càncer cerebral sobretot en la infància. En aquest cas, els fumadors han d’augmentar el seu consum de vitamina C, ja que un fumador mitjà redueix el nivell d’aquesta en 20 per cent i un gran fumador, a 40 per cent, però en realitat el que han de fer és deixar de fumar.

Per al millorament de la memòria seguiu aquests consells:

.- Ingerir aliments que continguin sodi i manganès.
.- Prendre un complex de vitamina B.
.- Tònic fet amb sucs de pastanaga, api, pruna seca amb una mica de farina d’arròs
.- Infusió de romaní i sàlvia
.- Menjar nous i panses. Observa una nou partida i veureu que el seu interior és semblant a un cervell en aspecte, però el més important és que existeix un aminoàcid molt important per a la memòria que només es troba en les nous i les panses.
.- Exercicis a la taula inclinada per incentivar el rec sanguini.

No oblidem que:

.- Una ment ràpida i alerta necessita fòsfor, calci i silici. No us atipeu de llet per això del calci, és una mentida publicitària ja que aquesta es troba en molts altres aliments.

.- Un treball mental excessiu requereix seleni.

.- Els aliments que contenen fòsfor i sofre milloren la capacitat per prendre decisions

.- D’altra banda les persones afectades de histèria o plor general acusen una deficiència de ferro

.- Els problemes de parla indiquen una deficiència de iode

.- La desnutrició del cervell i de les glàndules moltes vegades es manifesta en forma d’atacs de mal de cap o de migranya.

.- Si pateixes sovint de desmais pren infusió de ruda o de genciana (En cas d’estar embarassada no prengui el de ruda).

.- Els extractes de Ginkgo Biloba, són un bon suplement per augmentar la micro-circulació perifèrica i per tant irrigar millor el cervell.

VAL A DIR QUE SI NO INTENTEM EVITAR AL MÀXIM POSSIBLE QUALSEVOL TIPUS DE TOXINES TOTES AQUESTES ACCIONS SERVIRAN DE BEN POC.

cervell-03

Vols donar la teva opinió? Escriu el teu comentari:

Nom *
Mail *
Web