Subscriu-te a RSS Feed
per rebre les últimes actualitzacions del bloc.

Envia un correu electrònic
per donar les teves opinions o
proposar articles.


Com perdre “la panxeta”.

panxeta-01

Definició de “panxeta”:

Per a entendre´ns, hem de fer menció a la famosa “corba de la felicitat” o màxim d´alguns “michelins”. Mai d´un excés de quilos que entri dintre el sobrepès o la obesitat, el qual tindria un altre tractament per resoldre el problema.

panxeta

Aquesta “corba de la felicitat”, que segons estudis actuals està present en un 95% d´homes de 40 anys, ha deixat de ser un símbol d´abundància, i es comença a considerar poc saludable a part de poc atractiva.

De fet, és el resultat de una serie de situacions que naveguen entre la mala nutrició i el sedentarisme.
Veiem doncs com podem actuar a fi d´estilitzar una mica la zona abdominal.

Relació entre cintura i risc de malaltia cardiobascular
:

Els atacs de cor es veuen a la panxa. Aquest és el resultat d’un estudi internacional sobre malalties coronàries i obesitat. L’estudi Interheart, publicat a la revista mèdica The Lancet, confirma que el greix acumulat a la panxa és el millor indicador del risc de patir infarts de cor. Fins fa poc, per relacionar l’obesitat amb els problemes coronaris, els experts feien servir principalment l’indicador de massa corporal (IMC), més relacionat amb el greix total de cada persona.
El nou estudi dóna la raó als defensors de l’anomenat índex cintura/malucs (ICM), que es calcula dividint les mides dels malucs i la cintura. L’ICM màxim recomanat és 0,85 per a les dones i 0,90 per als homes. Quan la cintura és més ampla que els malucs, ICM superior a 1, el problema és greu.
Coincidint amb l’estudi Interheart, el doctor Valentí Fuster, president de la Federació Mundial del Cor, va explica que el greix que s’acumula a la cintura és especialment perillós per a la salut cardiovascular. D’una banda, el greix abdominal conté un tipus d’adipòcits (cèl·lules de greix) que segreguen productes químics que incrementen el risc de diabetis, nivells elevats de colesterol i hipertensió arterial. Valentí Fuster, a més, va indicar que les cèl·lules que s’acumulen a la cintura “alliberen unes substàncies que afecten el cervell, fins al punt d’aturar el mecanisme que ajuda el cos a sentir la sensació de sacietat després de menjar”. Així, les persones amb molt greix a l’abdomen no perden mai la gana i, en conseqüència, s’engreixen encara més.
“Mesurar la cintura és una forma senzilla d’identificar un pacient amb un alt risc de malaltia cardiovascular, però fins ara aquest sistema de diagnosi tan simple ha estat molt poc considerat pels metges i el conjunt de la població”.

dejuni

Fer un dejuni de 5 dies,

Aquest, és un primer pas per retornar les coses al seu origen i altre vegada tenir la sensació de que els pantalons o les faldilles ja no ens estrenyen, i el botons o la cremallera no estan a punt d´explotar. Fer un dejuni no vol dir en absolut “passar gana”, ja que el cos al detectar que no li entren aliments  des de l´exterior, comença a menjar dels dipòsits acumulats o sigui que menja igualment.

És el tractament ideal per desintoxicar l´organisme i rebaixar alguna talla de cintura. Es tracta de fer una cura de llimona i saba d´auró (sirope de savia) que li proporciona al cos la possibilitat de recuperar-se, augmentar les seves defenses, alliberar dipòsits de greix en excés i produir nous anticossos, conservant el benestar general i la plena capacitat de rendiment.
A més incideix benèficament en: les al·lèrgies, asma, afeccions dermatològiques, hipertensió, artritis, reumatisme, restrenyiment, gasos, etc.
No pot sobrevenir cap problema de salut mentre es realitza la cura perquè el cos és abastit de tots els nutrients necessaris i el metabolisme és reforçat.

Durant els cinc dies solament s´ha d´ingerir el preparat de sirop i cap altra aliment. Cada dia s´en prenen de 8 a 10 gots, un cada dues hores aproximadament. Es complementa amb una infusió  laxant abans de la primera toma del dia i una altre abans de anar a dormir per netejar tot el sistema digestiu. Es pot beure tota l´aigua que es vulgui.
Després de la cura s´ha de fer una aproximació a l´alimentació normal durant dos dies amb sucs de fruita, fruita ben mastegada, brous de verdura, etc.
A continuació, val la pena aprofitar tot l´efecte positiu de la cura i continuar amb un tipus d´alimentació sana i equilibrada.

Eliminar greixos animals i rebaixar l´ingesta de sucres,

Generalment els dipòsits de greix que s´acumulen al cos, són per excés de carbohidrats o excés de greixos, en les dietes.
Les partícules provinents dels carbohidrats (cereals i sucres), han de passar per tot un procés de transformació complicat (si no es cremen amb exercici), per convertir-se en greixos. O sigui que, si hi ha una ingesta desmesurada de carbohidrats, en referència a l´activitat que portem, al final tindrem acumulació de partícules de greix.

Els greixos es poden subdividir en: greixos vegetals (insaturats) i greixos animals (saturats).

.- Els insaturats (olis vegetals i fruits secs), són greixos necessaris i beneficiosos per el bon funcionament del cos.

.- Els saturats, són tots els que es troben en els aliments de procedència animal, tant carns com derivats làctics, i d´aquests podem afirmar que: els que no cremem amb el funcionament diari passen directament de la boca a la panxa, les cuixes o els “michelins”.

panxa

Passar a consumir aliments integrals,

Per ajudar a que els greixos no els absorbim tant, hem de canviar la nostra alimentació a productes integrals.
Cal dir que, aquest canvi com pràcticament tots els canvis en l´alimentació, s´han de fer graduals, o sigui poc a poc. Si fem canvis radicals, el cos s´ens queixarà i ens trobarem desestabilitzats i fora de joc.
El fet de menjar integral, implica un aport molt més important de nutrients, i una ingesta força interessant de fibra que fa que el trànsit intestinal sigui molt més lleuger i per tant els greixos no tinguin tant de temps per ser assimilats. Això farà que no n´acumulem tants.

Quedar-se amb una mica de gana,

Una bona pràctica, saludable sense dubte, és el acabar els àpats amb una mica de gana.
Ès molt difícil de parlar de quantitats, referent a fins quan s´ha de menjar, doncs cadascú és d´una constitució diferent, té unes activitats diferents i un metabolisme diferent. Però si que, tothom està capacitat per determinar quan se sent sadollat, i si encara menja més, és per golafreria o senzillament per falta de domini personal.

El fet d´acabar amb un pèl de gana, fa que agafem el pròxim àpat amb més il·lusió, i que al no fer treballar els nostres òrgans (fetge, estómac, ronyons, pàncrees, etc.) al màxim, els nutrients ens satisfacin més i per tant no tinguem necessitat immediata de tornar a menjar.

Fer exercici cardiovascular i reforçar abdominals,

Aquí entrem amb el tema del sedentarisme, com ja hem esmentat altres vegades la societat actual, en general, peca de falta de moviment i ja no diguem d´exercici.
És bo suar, de tan en tant, a causa de l´esforç físic.
Per tant hem de procurar de fer exercici cardiovascular, cadascú al seu límit, perquè al forçar la màquina el cor, sobretot, s´acceleri i faci que el torrent sanguini regui i circuli per tot el cos al mateix temps que els pulmons augmenten capacitat i oxigenen la sang.
Per mantenir la zona abdominal i lumbar tonificada, a fi de que desapareix-hi la panxa per flaccidesa, hem de fer exercicis abdominal localitzats (si pot ser que algun professional del tema ens guie, millor).

abdominals

No confondre amb la retenció de líquids,

La panxeta esporàdica en les dones, generalment es deu a retenció de líquids per efecte de la menstruació, en aquest cas es pot resoldre amb diürètics que reintegrin minerals.

Vols donar la teva opinió? Escriu el teu comentari:

Nom *
Mail *
Web