Subscriu-te a RSS Feed
per rebre les últimes actualitzacions del bloc.

Envia un correu electrònic
per donar les teves opinions o
proposar articles.


+ Comoditat, – Claredat.

confort-01

Tots busquem claredat en les nostres vides. Volem saber el que se suposa que hem d’estar fent, tant a petita com a gran escala. Aquest nivell de coneixement és assolible, sempre que complim un prerequisit important: disposició per a fer el que és incòmode.

confort-02

Moltes vegades diem que volem saber com és el nostre següent pas, però sovint esperem que aquest pas sigui relativament fàcil. Això és pel que amb freqüència no tenim claredat. La Llum del Creador només ens dóna allò que desitjem de debò. Podem dir dia i nit que volem claredat, però abans que puguem demanar això, hem de preguntar-nos “Si arribar a el meu propòsit requereix sortir de la meva zona de confort, estic disposat a fer-ho?”.

Com aprenem a la Kabbalah, la vida és causa i efecte. En aquest cas, hi ha un vincle marcat entre la disposició de fer el que és incòmode i l’habilitat de rebre claredat.?

El sistema està programat de manera que se’ns mostrarà només el que estem desitjant portar a terme i amatents a fer.

Què és primer en el nostre marc mental, la comoditat o el propòsit? El lloc en el que es trobi la nostra ment determinarà si obtenim o no claredat.

Un dels exemples més formidables d’això és la història dels israelites en el desert. La Bíblia diu que el Creador va designar a un núvol perquè el seguissin. Cada vegada que es detenia, la gent es detenia. Quan es movia, es movien. Algunes vegades es detenia per mesos; en unes altres es movia després d’un dia.

No és grandiós que tinguessin aquesta indicació física de cap a on necessitaven anar i el que necessitaven fer? Sí, però els kabbalistes expliquen que l’única raó per la qual mereixien això va ser perquè estaven emocionats i desitjaven anar on fora que necessitessin anar, fora còmode o no.

Òbviament, si van passar hores desempacant només per a haver d’empacar de nou a l’endemà, això era incòmode. Però ells volien aquesta direcció. El primer en les seves ments era arribar a el propòsit de les seves vides, i sabien sense cap dubte que el núvol els estava duent en aquesta direcció. El seu desig va ser el que li va permetre al Creador seguir-los guiant.

Nosaltres també podem merèixer aquest tipus de claredat, sempre que desitgem el propòsit per sobre de la comoditat. Però mentre triem la segona, romandrem en la foscor.

Aquesta setmana enfoca’t en les teves prioritats. Desitges que se’t mostri el teu propòsit, sense importar si és o no, una mica fàcil de fer per a tu? Quan aquest és en veritat el teu marc mental, obtindràs claredat al llarg de la teva vida. Desitja el propòsit per sobre de la comoditat.

Amb freqüència m’agrada veure les coses com equacions, i per a aclarir aquest punt, aquí n’hi ha una, en la que penso sovint: PROPÒSIT > COMODITAT = CLAREDAT

confort-03

Vols donar la teva opinió? Escriu el teu comentari:

Nom *
Mail *
Web