Subscriu-te a RSS Feed
per rebre les últimes actualitzacions del bloc.

Envia un correu electrònic
per donar les teves opinions o
proposar articles.


La incidència del càncer en vegetarians.

WITNESS-CANCER/DIAGNOSIS

Epidemiologia
British Journal of Cancer (2009) 101, 192-197. doi: 10.1038/sj.bjc.6605098 www.bjcancer.com
Publicat en línia 16 de juny 2009
La incidència de càncer en vegetarians Britànics.

cancer 01

TJ clau 1, Appleby PN 1, Spencer EA 1, Travis RC 1, Allen NE 1, Thorogood M 2 i JI Mann 3

1 Unitat d’Epidemiologia del Càncer, Nuffield Departament de Medicina Clínica, Universitat d’Oxford, Oxford OX3 7LF, Regne Unit
2 Institut d’Investigacions de Ciències de la Salut, Escola de Medicina de Warwick, Universitat de Warwick, Coventry CV4 7AL, Regne Unit
Edgar 3 El Centre Nacional de Recerca per a la Diabetis i el Departament de Nutrició Humana de la Universitat d’Otago, PO Box 56, Dunedin, Nova Zelanda
Correspondència: Professor TJ clau, Unitat d’Epidemiologia del Càncer, Nuffield Departament de Medicina Clínica, Universitat d’Oxford, Richard Doll edifici Roosevelt Drive, OX3 7LF Oxford, Regne Unit. E-mail: @ tim.key ceu.ox.ac.uk

Es va rebre el 2 d’abril de 2009; revisat 24 d’abril de 2009; acceptat 24 d’abril de 2009; de publicació en línia 16 de juny de 2009.

Resum:

.- Antecedents: Pocs estudis prospectius han examinat la incidència de càncer entre els vegetarians.

.- Mètodes: S’estudiaren 61.566 homes i dones britànics, d’ells 32.403 consumidors de carn, 8.562 no en mengen però mengen peix ( «menjadors de peixos») i 20.601 són vegetarians. Després d’un seguiment mitjà de 12,2 anys, hi va haver 3.350 incidents de càncer dels quals 2.204 es trobaven entre els qui mengen carn, 317 entre els que sols mengen peix i 829 entre els vegetarians. Els riscos relatius (RR) es van estimar per regressió de Cox, estratificat per sexe i la contractació de protocol i ajustades per edat, el tabaquisme, l’alcohol, l’índex de massa corporal, nivell d’activitat física i, només per a les dones, el haver parit i la utilització de anticonceptius orals.

.- Resultats: Hi va haver una heterogeneïtat significativa en el risc de càncer entre els grups per als següents quatre tipus de càncer: càncer d’estómac, RR (en comparació amb consumidors de carn), de 0.29 (IC 95%: 0.07-1.20) en els que mengen peixos i 0,36 (0.16-0.78) en els vegetarians, P = 0,007 per l’heterogeneïtat, el càncer d’ovari, els RR de 0,37 (0.18-0.77) en els que mengen peixos i 0,69 (0,45-1,07) en els vegetarians, l’heterogeneïtat de P = 0,007; el càncer de la bufeta, els RR de 0,81 (0,36-1,81) en els que mengen peixos i 0,47 (0.25-0.89) en els vegetarians, P = 0,05 per l’heterogeneïtat i el càncer dels teixits limfàtic i hematopoètic, RR de 0,85 (0,56-1,29) en els que mengen peixos i 0,55 (0.39-0.78) en els vegetarians, a la recerca d’heterogeneïtat = P 0,002. L’RR per a totes les neoplàsies malignes van ser 0,82 (0.73-0.93) en els que mengen peixos i 0,88 (0.81-0.96) en els vegetarians (P per l’heterogeneïtat = 0,001).

.- Conclusió: La incidència d’alguns tipus de càncer poden ser més baixos en els menjadors de peix i en els vegetarians que en els menjadors de carn.

<<CLIQUEU AQUÍ PER VEURE L’ESTUDI SENCER>>

cancer 02

Vols donar la teva opinió? Escriu el teu comentari:

Nom *
Mail *
Web