Subscriu-te a RSS Feed
per rebre les últimes actualitzacions del bloc.

Envia un correu electrònic
per donar les teves opinions o
proposar articles.


Tant si viatgeu com si esteu per aquí ¡Alerta amb la Coca Cola Zero!

coca zero 01

Coca Cola Zero, una beguda light amb efectes cancerígens – La versió dels EUA no conté ciclamat de sodi

Per què si la FDA (Foods and Drugs Administration) havia prohibit el tal ciclamat de sodi no havia prohibit la Coca-Cola Zero en els USA? La resposta és simple: La Coca-Cola Zero que venen als Estats Units al Canadà, al Regne Unit i en la major part dels països europeus NO té ciclamat de sodi. Aquesta formula es ven en els països’ pobres’ (els països de l’Europa Oriental i Amèrica Llatina).

La Coca Cola Zero ha estat considerada una beguda perjudicial i fins i tot mortal per als éssers, perquè conté un ingredient anomenat ciclamat de sodi E-952, el mateix que va ser prohibit tant als EUA com al Regne Unit des de l’any 1969, per ser considerat una substància cancerígena. Però malgrat aquest fet es comercialitza en països de Llatinoamèrica, (Argentina, Bolívia, Xile, Equador, Perú i Uruguai des del 2007 i a Colòmbia, Costa Rica i la República Dominicana des de principi del 2008. A finals del 2008 a Mèxic i Xile ) com també a part d’Europa, Canadà, Austràlia, Xina, Sud-Àfrica.

Respecte a aquest ingredient anomenat ciclamat de sodi E-952, que es troba també en diversos suplements alimentaris, estudis realitzats per la Food and Drug Administration (FDA, per les sigles en anglès), han demostrat que produeix càncer i també pot causar esterilitat entre els seus consumidors.

La Dra Laura Olguín, catedràtica de l’Escola Nacional de Ciències Biològiques de l’Institut Politècnic Nacional, va explicar que el ciclamat de sodi té la capacitat d’endolcir un producte fins a 600 vegades més que el sucre normal. En combinació amb altres compostos i en refrescs es dóna degut a que proporciona un sabor més natural, que compostos com el aspartame que pot provocar càncer i a més interfereix en la síntesi de les hormones tiroides i pot produir al·lèrgies, per la qual cosa cal evitar-ne el consum en les dones embarassades i en els nens.

Segons l’Institut de Càncer dels Estats Units, als anys 60 es van fer experiments- en unes pobres ratetes- i es va concloure que el ciclamat podia augmentar el risc de càncer.

El ciclamat de sodi és un dels edulcorants més potents i barats utilitzats en la fabricació de productes baixos en calories o sense sucre, com sucs, refrescos, pastisseria industrial, llepolies, endolcidors líquids … Hi ha una llista d’additius als aliments que es diu ‘Generally Recognized as Safe’ (GRAS), additius generalment reconeguts com a segurs. El ciclamat de sodi (Sodium cyclamate) apareix a la llista però com retirat: http://www.cfsan.fda.gov/ ~ DMS / opa-appa.html i per qui són fans de la FDA, clarament ho prohibeix:

Coca Cola Contra el dret a la vida i els drets laborals

El 2 de gener de 1980 la Unió Internacional de Treballadors de l’Alimentació (IUF) va anunciar que el sindicalista de Coca-Cola, Pedro Quevedo, havia estat assassinat. El 1994 són assassinats dos líders sindicalistes a Colòmbia. Un any després cau altre. El 1996 dos líders sindicals i treballadors de la Coca-Cola moren a mans dels paramilitars ludides amb l’empresa.

El 2001 cau altre treballador sindicalizador de la Coca-Cola. I el 2002 un altre més. La sang corre i entre 2002 i 2003 es llança la campanya més gran mai coneguda contra la Coca-Cola. Per a molts, comprar Coca-Cola ha recolzat la guerra a l’Iraq i la seva posterior ocupació. Cola-Cola va finançar la campanya a Bush amb U $ 610000000.

En altres països com Guatemala, Filipines, Pakistan, Índia, Israel o Veneçuela el moviment social ha denunciat a Coca-Cola per utilitzar, directament oa través de les seves filials, la violència, l’incompliment de les lleis laborals, els abusos, el finançament i seva participació en l’oposició a governs democràticament elegits, per assolir les seves finalitats econòmics.

La multinacional ha estat denunciada per discriminació racial, per l’ús irracional de l’aigua i el dany al medi ambient. No s’ha volgut comprometre amb els consumidors a no utilitzar matèria primera i productes transgènics.

També Coca Cola enfronta problemes amb treballadors d’altres llocs. Per exemple a l’Uruguai: La Federació de Treballadors de la Beguda (Fetrabe) va decidir aturar la distribució dels productes de Coca Cola en quatre departaments per abusos en els contractes de treball.

El novembre de 2000, Coca-Cola va tancar una querella pagant una xifra rècord de 192,5 milions de dòlars, a 2000 treballadors negres. La companyia va ser acusada de discriminació racial, per negar deliberadament als americans africans una paga adequada, promocions i avaluacions.

Coca Cola ha causat severs desproveïment d’aigua en moltes localitats del món, al sobreexplotar els recursos d’aigua corrent en les seves operacions d’envasament i embotellament.

Es Prohibeix la Coca Cola Zero a Veneçuela

“El producte [Coca Cola Zero] ha de sortir de circulació per a preservar la salut dels veneçolans”, anunciava el 10 de juny el ministre de Salut i Protecció Social de Veneçuela, Jesús Mantilla. En un primer moment, la informació difosa per l’Agència Bolivariana de Notícies no determinava quin era el component pel qual es prohibia.

Un dia després de l’anunci de la seva retirada es coneixia que la decisió corresponia a una infracció legal per part de l’empresa FEMS de Veneçuela (Coca Cola). El producte contenia ciclamat de sodi (E-952), fet que no es trobava a la sol·licitud realitzada en 2007 per l’empresa i aprovada pel Ministeri, segons explicava el 11 de juny Deivis Antúnez, director del Servei Autònom de Control Sanitari del Ministeri del Poder Popular per a la Salut i Protecció Social.

Fa alguns mesos, hi va haver una aposta a la Universitat de Delhi de qui podia beure més Coca-Cola Zero i Coca-Cola Light? El guanyador es va prendre 8 ampolles i va morir a l’instant ja que tenia molt diòxid de carboni en la sang i no hi havia prou oxigen. Des d’aleshores, el director de la Universitat va prohibir tots els refrescos.

El que indigna és que malgrat les denúncies contra aquestes empreses transnacionals dels països desenvolupats és que encara ens tracten com rates d’experiment, igual que quan envíen alguna vacuna Àfrica segons ells de bona voluntat quan en realitat el que estan fent és provant.

El Ministeri de Salut li recorda a la població en general la conveniència d’alimentació sana i variada, en la qual han de predominar les fruites, verdures, llegums i begudes naturals preparades amb les múltiples fruites que el nostre país produeix.

És un fet que la Coca Cola, igual que moltes altres gasoses i begudes artificials, té alts continguts de sucre. Algunes presentacions poden sumar deu, dotze o més culleradetes de sucre, i el públic ho desconeix. També conté àcid fosfòric que inhibeix l’absorció de calci. Cap nutricionista recomanaria prendre gasoses com a part d’una dieta saludable, i no obstant això, aquest i altres productes sense cap valor alimentari estan dirigits a joves i nens, i es venen a les nostres escoles. Això, sumat a la manca d’exercici físic, i la pèssima alimentació, contribueix a un augment en els índexs d’obesitat infantil, i compromet seriosament la salut de la nostra infantesa.

coca zero

Vols donar la teva opinió? Escriu el teu comentari:

Nom *
Mail *
Web