Subscriu-te a RSS Feed
per rebre les últimes actualitzacions del bloc.

Envia un correu electrònic
per donar les teves opinions o
proposar articles.


Els fonaments del Naturisme Vegetarià Clàssic.

hipocrates

Des de fa milers d’anys enrere i possiblement des d’abans de l’últim diluvi (existeixen tradicions mil·lenàries que ens diuen que en vam tenir varis), el NATURISME AUTÈNTIC (anomenat també CLÀSSIC) va ser la disciplina obligatòria i bàsica en totes les escoles de saviesa del món antic, anomenades també escoles de misteris o escoles hermètiques, l’objectiu fonamental era la superació física, mental i espiritual de l’HOME, on la SALUT INTEGRAL es donava òbviament com adquirida (si no hi ha salut no pot haver-hi superació). Comprenent la salut integral, la salut física, mental, emocional, espiritual i social en una harmonia integral amb la família, la societat, la Natura i el cosmos.

stoneh1

Aquesta saviesa es fonamentava predominantment en l’autodisciplina per vèncer aquells mals hàbits que no només són els autèntics orígens de les nostres malalties, sinó que ens degraden, impedint-nos avançar física, mental i espiritualment. Potser per això a l’antiga ISRAEL els profetes l’anomenaven la DISCIPLINA DEL TEMPLE, ja que el veritable temple era el nostre cos.

Cultivada pels veritables practicants d’arts marcials místiques, com el WU KUNG FU, el ZA ZEN, el WU TAI CHI, el AL ZILECK i moltes altres escoles místiques marcials de les antigues cultures. I també per les autèntiques escoles de sanadors energètics de tot el món, que estaven molt relacionats amb l’esmentat anteriorment.

Sigui quina sigui la seva disciplina o escola ningú no pot conservar la SALUT INTEGRAL ni avançar mental i espiritualment si traeix les lleis que Déu va posar en la Naturalesa per a la conservació de la vida. Això vol dir llavors que també seria indispensable per als moderns practicants de la DIGITO-PUNTURA, el DO-IN, el REIKI i totes les arts terapèutiques energètiques que molts “professionals moderns” practiquen.

Això el diferencia enormement del naturisme comercial, tant de moda ara i és que els comerciants del naturisme es basen predominantment en el remei, en la planta medicinal que moltes vegades les alteren al convertir-les en fitofàrmacs (pastilles i càpsules que mai va crear la Natura) i el que és pitjor: no li donen èmfasi a la auto-disciplina, només volen curar i punt, no volen canviar les seves vides, en altres paraules, només UTILITZEN el naturisme, però no són Naturistes: ells no ESTIMEN la Natura, només la UTILITZEN. ELLS NO VOLEN SER SUPERIORS, es conformen com estan.

Les autèntiques escoles de saviesa transcendental sabien que l’hàbit d’aquesta meravellosa disciplina no només conserva i restableix la salut, sinó que en la seva aplicació la natura ens exigeix el perfeccionament de les VIRTUTS indispensables per ser un INICIAT, DESPERTANT y DESENVOLUPANT LES NOSTRES FACULTATS MENTALS SUPERIORS, CARREGANT-NOS D’ENERGIA PSI, PREPARANT-NOS PER ESTATS DE CONSCIÈNCIA ESPIRITUAL D’ALT NIVELL I TRANSFORMANT-NOS AIXÍ DE ANIMALS RACIONALS EN HOMES DEUS (Déus som, Jesús ho digué).

Recordem quelcom molt lògic: si creiem en Déu hem de pensar que primer va crear la Naturalesa i li va posar lleis invisibles per a la conservació de la vida i després va venir l’home. Així que qualsevol sistema d’evolució a Israel, en els iogues a l’Índia, en els taoistes a la Xina, etc. ha de tenir com a base aquest respecte a les lleis …

Això vol dir també que ningú pot desenvolupar facultats mentals extrasensorials o tenir consciència de plànols espirituals superiors si intoxica el seu cervell amb DROGUES, siguin aquestes domèstiques o delictives.

CAP DROGA OBRE CENTRES ENERGÈTICS, NI ENS PERMET L’ACCÉS A NIVELLS SUBTILS D’EXISTÈNCIA, això és una manera d’eludir el treball personal, és el consol dels místics ociosos, és una intoxicació inútil del cervell, totes les drogues danyen els chakres i el cervell matant neurones i alterant els neurotransmissors; aquest no és el camí correcte. Ja sé que alguns de vosaltres estaran pensant en els xamans i el seu ayahuasca i altres plantes sagrades similars. S’equivoquen. L’autèntic Xamanisme està en vies d’extinció, i segons l’eminent antropòleg Mircea Eliade, ells són els sacerdots tribals que arriben a l’èxtasi per la via de la dansa però prèviament tenen una vida ascética molt propera al NATURISTA CLÀSSIC, però mai van utilitzar drogues, el que les fa servir és el bruixot, una mena de degeneració del Xamanisme. I que confonem amb el primer que és tot un mestre tribal i que mai surt de la seva tribu. Així que no hi ha xamans a la ciutat.

Si volem avançar, hem de cuidar el nostre cervell, i això també té a veure amb la nutrició natural clàssica. Així, per exemple, recordem a PITÀGORES que era vegetarià clàssic i que pertanyia a una antiga escola de saviesa anomenada DELS ASKEPLIOS a l’antiga Grècia (600 AC aprox.) I justament un deixeble d’ell va ser el mestre d’HIPÒCRATES.

L’ALT INICIAT i GRAN MATEMÀTIC PITÀGORES ENS DIU:

.- “ESCULL UNA MANERA SANA DE VIURE, QUE PER MOLT DURA QUE ET SEMBLI, EL HÀBIT TE LA FARÀ AGRADABLE”.
.- “QUE LA PREPARACIÓ DELS VOSTRES ALIMENTS DURI MENYS TEMPS QUE EL QUE TARDEU EN MENJAR-LOS”

Els conceptes sobre els fonaments del naturisme vegetarià clàssic neixen d’observacions de caràcter filosòfic, antropològic i del sentit comú (el més estrany dels sentits), al que molts d’ells estan confirmats per la ciència, però altres encara no (potser en el any 3.000).

Però com que la nostra versió és predominantment filosòfica, seguirem insistint en els nostres postulats encara que la ciència ens contradigui, amb l’esperança que en el futur ens donaran la raó …..

Però com diu el refrany que “pels seus fruits els coneixereu” aleshores hem de veure quins són els resultats d’aquesta forma de viure. Un dels seus efectes és la prevenció de malalties i l’allargament de la joventut, però també pot tenir EFECTES TERAPÈUTICS O AJUDAR A UNA RÀPIDA MILLORA EN ELS TRACTAMENTS CLÍNICS.

Per això és molt important que els metges que s’han format acadèmicament a la Universitat coneguin aquesta disciplina, doncs fonamentarà i multiplicarà els efectes terapèutics dels seus tractaments, unint la visió natural i la formació científica, tenint així dues armes per combatre les malalties : el naturisme clàssic i la ciència mèdica.

I el més meravellós és que aquesta disciplina no només conserva i restableix la salut, sinó que desperta i desenvolupa les nostres facultats mentals superiors CARREGANT-NOS D’ENERGIA PSI, preparant-nos per a estats de consciència espiritual d’alt nivell i transformant-nos així d’ANIMALS RACIONALS EN HOMES DÉUS.

Aquesta era la disciplina dels Essenis i profetes a l’antiga Israel, on era anomenada la DISCIPLINA DEL TEMPLE. També era obligatòria en els IOGUES i en els autèntics practicants de les disciplines místiques-marcials de la Xina Taoista.

Recordeu sempre que:
“LA MATERIALITAT ÉS SEMPRE L’EVIDÈNCIA CONCRETA DE LO SUBTIL”.

Si penséssim que l’esperit és com l’aigua i el cos com un got, llavors no podríem abocar aigua neta en got brut, ni a l’inrevés. Quan els dos estan nets, llavors la llum els pot atravezar netament i obrir-se en un ventall prismàtic de 7 colors. ¿Els dons?

Tots els MESTRES de Saviesa espiritual han tingut aquest sistema de vida natural. I és que el NATURISTA VEGETARIÀ AUTÈNTIC (o CLÀSSIC) posa a prova les teves forces intel·lectuals, espirituals i de voluntat per vèncer els mals hàbits que la societat t’ha imposat.

Diríem que el naturista és com un alpinista que ha de pujar la muntanya més alta del món que ETS TU MATEIX. Sí, has de pujar la teva pròpia muntanya, vencent els vicis, drogues, males tendències, etc., I així i només així, amb aquest ESFORÇ et vas convertint en un ésser superior per a la glòria de l’univers i de DÉU que resideix en TU.

Per això, abans d’escoltar a un suposat GURU, o PASTOR, o SACERDOT, o GUIA ESPIRITUAL, o MESTRE en assumptes mentals o espirituals, PRIMER: CERCIORAT SI ÉS O NO UN HOME QUE PER LO MENYS INTENTA PORTAR LA DISCIPLINA NATURISTA VEGETARIANA CLÀSSICA, en cas contrari aquest senyor està perdut: és com un cec que guia cecs …

Si busques la saviesa, aquest és el primer pas: CONÈIXER El NATURISME VEGETARIÀ CLÀSSIC, i intentar moltes vegades portar-lo a la pràctica, I AIXÍ AMB LES TEVES CAIGUDES I VICTÒRIES T’ANIRÀS CONVERTINT  POC A POC EN UN MESTRE.

Recorda un antic pensament naturista: “DÉU PERDONA; L’HOME, ALGUNES VEGADES; LA NATURA, MAI”.

Per això és necessari que tinguis la CLAU del naturisme vegetarià clàssic que és el CRITERI DE EL QUE ÉS NATURAL, sense això estàs perdut perquè no sabràs què és el que has d’evitar o fer, i aquest criteri l’aniràs adquirint gairebé sense adonar-te’n a mida que es desenvolupa el camí.

“ENS HEM APARTAT TANT DE LA NATURA, QUE JA LO NATURAL ENS SEMBLA ESTRANY”.

Definició de Naturisme: ÉS UNA MANERA DE VIURE D’ACORD A UNA ÒPTICA FILOSÒFICA EL OBJECTIU DE LA QUAL ÉS LA SUPERACIÓ FÍSICA, MENTAL I ESPIRITUAL DE L’HOME MITJANÇANT L’HARMONIA AMB LA NATURA ON LA SALUT S’ADQUIREIX PER AFEGIMENT.

L’harmonia amb la natura consisteix en el respecte a les lleis que DÉU va posar en la Naturalesa per a la conservació de la vida.

Per tant, el naturisme es pot emmarcar en 12 àrees que abasten totes les activitats humanes i són:

.- LA RESPIRACIÓ NATURISTA.
.- L’AGRICULTURA NATURISTA.
.- L’ALIMENTACIÓ NATURISTA.
.- EL DORMIR NATURISTA.
.- L’HIGIENE I NETEJA NATURISTA.
.- LA GIMNÀSTICA NATURISTA.
.- EL VESTIR NATURISTA.
.- LA VIDA SEXUAL NATURISTA.
.- L’EMBARÀS, PART I CRIANÇA NATURISTA.
.- LA VIDA ENERGÈTICA, MENTAL I ESPIRITUAL NATURISTA.
.- LA VIDA DE RELACIÓ AMB EL COSMOS, L’ECOLOGIA, LA SOCIETAT I LA FAMÍLIA SEGONS EL NATURISME.
.- LES TERÀPIES NATURISTES.

Si reflexionem en cada una i en totes les àrees esmentades, veurem que cada una d’elles és per si sola una profilaxi i una teràpia.

Més definicions:

“EL NATURISME ÉS UNA CULTURA DE PREVENCIÓ, MENTRE QUE LA MEDICINA NATURISTA ÉS UNA CULTURA DE TRACTAMENT”,

“EL NATURISME ÉS UN SISTEMA DE VIDA, MENTRE QUE LA MEDICINA NATURAL SÓN SISTEMES DE TRACTAMENT”.

És a partir de la definició donada “és una forma de viure …” que abordarem l’oceà del naturisme en les seves múltiples facetes.

És molt important tenir present que és principalment una manera de viure. Un dels seus efectes és la prevenció de malalties i l’allargament de la joventut. Però també pot tenir efectes terapèutics o ajudar una persona a una ràpida millora en els tractaments clínics. Però el més meravellós és que aquesta disciplina no només conserva i restableix la salut, sinó que desperta I DESENVOLUPA LES NOSTRES FACULTATS MENTALS SUPERIORS carregat d’energia PSI.

I què és PSI?

El PSI és la pronunciació d’una lletra grega que, fa més de 30 anys, els científics en un congrés internacional de fenomenologia paranormal varen encunyar per designar aquella misteriosa energia que produeix els mal anomenats fenòmens PARAPSICOLÒGICS com la telepatia, clarividència, levitació, etc.

Després, des de fa més de 30 anys aproximadament ja als termes’ parapsicologia ‘,’ parapsicòlegs’ i similars ja no s’usen per ser desapropiats, ja que el prefix ‘per’ significa ‘al costat de’ i aquests són fenòmens naturals i netament psicològics, per tant avui dia se’ls anomena ‘fenomenologia PSI’.

Però veiem que ens diu la tradició religiosa d’orient:

El PSI és conegut en la tradició de l’antiga Índia amb el nom de SATTWA, que és una de les tres variants del Prana.

El Prana és l’energia vital, i que només la posseeixen els éssers vius inundant l’aura de tots ells. Anomenada CHI a la Xina, KI al Japó (d’aquí vénen els termes Taichi i REIKI a la Xina i el Japó respectivament) i en altres cultures amb altres noms.

Recordem que la ciència actual encara no ha descobert el Prana però potser ho faci en un futur no gaire llunyà.

Segons la tradició, aquesta energia la posseeixen tots els éssers vivents tant animals com vegetals i té tres MODALITATS que són:

.- L’energia sexual que és el prana que crea la Vida, anomenada Tamàs (pesat, fosc) a l’antiga Índia.
.- L’energia de la salut, que és el prana que conserva la vida, anomenada Rajas (dinàmic, cinètic) a l’antiga Índia.
.- El SATTWA (lumínic, radiant), al qual atribueixen els SIDDIS, o fenòmens paranormals que produeixen els autèntics iogis, i que la ciència moderna anomena ENERGIA PSI.

Ja podeu adonar-vos de la importància del Naturisme Vegetarià Clàssic per a les Escoles de Saviesa transcendental en les antigues cultures.

És clar que el veritable NATURISME és sempre VEGETARIÀ i també és CLÀSSIC pel que caic en la redundància al mencionar-ho d’aquesta manera, però em veig obligat per raons de caràcter didàctic.

Des d’aquest moment en diré simplement NATURISME.

Recordeu: “DÉU PERDONA; L’HOME, ALGUNES VEGADES; LA NATURA, MAI”.

home vitruvi

“Fes click sobre el dibuix”

Vols donar la teva opinió? Escriu el teu comentari:

Nom *
Mail *
Web