Subscriu-te a RSS Feed
per rebre les últimes actualitzacions del bloc.

Envia un correu electrònic
per donar les teves opinions o
proposar articles.


Tatuatges i sistema immunitari.

tatuatges 01

A part de les raons purament estètiques, de percepció de bellesa, de símbol de pertinença a un ideari o a un grup determinat, d’esnobisme o d’element de comunicació, hi han raons de salut per entrar a valorar el fet de tatuar-se.

tatuatges 02

No parlo solament dels grans tatuatges amb molta superfície de pell pigmentada, si no de qualsevol tatuatge fins hi tot del més insignificant, per descomptat que a major superfície major destorb. També val a dir que parlo dels tatuatges permanents, els que es fan amb implantació de tinta a la pell utilitzant aparells sofisticats com el que us mostro:

kit per tatuatges

A part de que, per la causa que sigui, una quantitat de tinta pugui passar al torrent sanguini i el contamini, el problema principal dels tatuatges és que alteren, deprimeixen, estressen i esgoten el sistema immunitari que per cert no és un problema petit és un problema seriós, m’explico:

La tinta del tatuatge no és ”expulsada” per l’agulla com si aquesta fos una xeringa, sinó que podríem dir que va fent petites perforacions per on entra la tinta.

En el sistema immunològic humà hi han uns petits “defensors” anomenats macròfags, (Els macròfags són unes cèl·lules del sistema immunitari, que es localitzen en els teixits procedents de l’emigració des de la sang a partir d’un tipus de leucòcit (glòbuls blancs) anomenat monòcits. La paraula macròfag procedeix del grec i significa gran menjador.)

Que té que veure un Macròfag amb els tatuatges?.

Imaginem als macròfags com unes pilotetes transparents, les quals quan ingressa un agent identificat com a estrany  al cos, van directament cap a ell i se’l ”mengen”, o bé l’envolten i per un procés natural del cos el van degradant fins a ser expulsat per la orina, suor, matèria fecal, etc.

Quan la tinta traspassa la nostra primera barrera defensiva, la pell, els macròfags ràpidament comencen a empassar-se les gotes de tinta (òbviament per a una gota de tinta es necessiten milions de macròfags), és per això que el sistema immunològic augmenta el flux de sang, per fer arribar més macròfags, això és el que produeix la sensació de calor i la inflor, posem com a exemple la tinta negra, si el macròfag envolta aquesta partícula negre, adquireix el seu color, llavors tenim un macròfag negre.

Ara si, que té que veure el tipus de tinta amb la qualitat del tatuatge, sovint haureu observat que els típics tatuatges casolanss o de mala qualitat es realitzen amb tinta xinesa, que ve a ser carbó i aigua, aquestes són coses naturals i per tant biodegradables, això vol dir que amb el temps els macròfags podran degradar-les i expulsar-les del cos, per això aquest tipus de tatuatges es comença a veure amb un color més clar o desaparèixer al llarg d’anys, per més lent que sigui el procés, si el tatuatge és molt gran pot quedar en el nostre cos fins a la nostra mort.

Els tatuatges que en diuen de bona qualitat, i els que duren molt molt més, són els de tintes sintètiques o acríliques, aquestes són productes químics derivats del petroli, que si bé és natural també, és alterat químicament i s’obté una cosa que no és biodegradable, per això els macròfags no poden destruir-los ni treure’ls de l’organisme. En ambdós casos, com podeu entendre, el sistema immunològic està treballant constantment per treure’s de sobre una serie de partícules invasores que no pot arribar a eradicar, és per això que el sistema està tant enfeinat i esgotat que no actua amb altres circumstàncies imprescindibles. Per això hi han persones amb tatuatges que sempre es refreden o tenen al·lèrgies i no saben perquè, aquestes van al circuit de medicina tradicional i entren en la roda dels antihistamínics i acaben prenen cortisona per exemple quan l’orígen del problema és el tatuatge.

tatuatges 03tatuatges 04

Altre tema són els tatuatges fets a l’alçada de les lumbars, aquest -en el cas de les dones- a part dels problemes esmentats impedeixen el fet de possibilitar l’administració de una anestèsia epidural en el part, per evitar que amb la punxada entri tinta en el líquid cefaloraquidi i així evitar greus problemes posteriors. Per tant noies eviteu els tatuatges però especialment en aquesta zona.

tatuatge zona epiduralanestesia epidural

CONCLUSIÓ: TATUATGE = SISTEMA IMMUNOLÒGIC ALTERAT.

Vols donar la teva opinió? Escriu el teu comentari:

Nom *
Mail *
Web