Subscriu-te a RSS Feed
per rebre les últimes actualitzacions del bloc.

Envia un correu electrònic
per donar les teves opinions o
proposar articles.


Club del kèfir.

kefir-05

CLUB DEL KÈFIR: A Biosfera hi ha muntat un club del kèfir, o sigui facilitem un espai virtual de trobada per buscar i repartir nòduls per fer-se’l  a casa cadascú. Apunteu-vos fent un cometari al final amb el vostre e-mail per deixar constància a la llista d´espera i poseu-vos d’acord entre vosaltres.

Expliquem com funciona tot aquesta història del Kèfir:

kefir-01

ORIGEN:

Caucas (Geòrgia, Armènia), frontera natural entre Europa i Àsia. Marco Polo al segle XIII, ja el mencionava com al causant de que la gent habitant d´aquella regió visques molts anys.

QUÈ ÉS ?

El kèfir és un ferment (fong) en forma de nòduls, compost per diferents llevats i bacils que fermenten la llet mitjançant una reacció lacto-alcohòlica, a diferència del iogurt que només és làctica.
EI el kèfir és també el producte resultant de la fermentació. Te textura de iogurt, i és el que es pren i te beneficis sobre la salut.

BENEFICIS:

Sempre ha existit la controvèrsia sobre si el ésser humà adult ha de consumir llet de vaca o no, ja que hi ha molta gent que te problemes per digerir-la. A partir de la pubertat perdem un enzim (renina) que és la que ens permet assimilar-la.
El kèfir al ser un producte pre-digerit, te una digestibilitat molt alta, ja que el quall està fraccionat en partícules molt petites.
Afavoreix moltíssim la flora intestinal (la regenera), per lo que s´aconsella prendre´n després de gastroenteritis, diarrees o tandes d´antibiòtics que destrueixen tota la flora.
Augmenta la secreció del sucs digestius, afavoreix la digestió, estimula el peristaltisme, elimina els gasos intestinals, indicat per les úlceres d´estómac, el restrenyiment e intoleràncies gàstriques.
S´aconsella en els herpes, anèmies, problemes hepàtics, ajuda a la producció de les vitamines del grup B i a neutralitzar el colesterol. Etc. Etc. També aplicat de manera tòpica va bé per la psoriasis.

El kèfir de 24 hores actua com laxant i el de 36 com a astringent.

Si clickeu sobre la imatge escoltareu un àudio de “Fem kèfir a casa” en el programa d’en Pere Tàpias “Tapias Variades” de Catalunya Ràdio.

COM PREPARAR-LO:

Es posen els nòduls en un pot de vidre ben net, si afegeix la llet (si es fresca millor) a temperatura ambient, no freda, i sense omplir el pot del tot es tapa i es deixa en un lloc fosc a temperatura ambient.
Al cap de 48 hores, es cola, el liquid resultant es pren i els nòduls es tornen a posar amb llet i altre vegada es fa el mateix circuit.
El kèfir resultant si no es pren de seguida, s´ha de guardar a la nevera màxim 4 dies.
El nòdul va creixent i quan se’n te massa es comparteix amb altres persones.

kefir-03

kefir-04

766 comentaris per a

Club del kèfir.

  • Joche |

    Hola! Busco nódulos de kéfirde agua.
    Vivo en Barcelona pero me puedo acercar a dónde me quieran compartir o vende un poco.
    Muchísimas gracias!

  • Joche |

    Hola! Busco nódulos de kéfir de agua.
    Vivo en Barcelona pero me puedo Acercar a dónde me quie compartir o vende un poco.
    Muchísimas gracias!
    unabienlinda@hotmail.com

  • Maite |

    Hola! Busco nòduls de kéfir d’agua per la zona de Barcelona centre. Puc desplaçar-me. Merci! Maite
    maite_sabater@yahoo.es

  • Jordi |

    Hola,ting nòduls de kefir de llet per donar,si algú està interessat visc a Calafell.

  • Clara |

    Hola,
    Busco noduls de kefir d’aigua. Puc recollir a Barcelona o Girona.
    Gràcies,

  • Rubén |

    Hola soy de Arenys de Mar y busco kéfir de leche,alguien podría ayudarme?

  • Irma |

    Hola, busco nòduls de kefir a Girona ciutat. Gràcies.
    irma.geli@gmail.com

  • Carlota |

    Hola,

    Busco kefir d’aigua i/o de llet. Sóc de Barcelona.

    Salutacions,
    Carlota

  • Jordi Estapé |

    Algú em pot donar nòduls de kefir de llet, visc a Vilanova i la Geltrú
    Gràcies

  • m.àngels carol |

    Bon dia!!
    Visc a sabadell i agraïria si algú em pot donar nòdols per fer kèfir de llet.
    Els podria recollir allà on diguessiu.
    Moltíssimes gràcies.

    M. Àngels

    Tel 664476463

  • Teresa Ferré |

    Hola bona tarda! Busco nòduls de kéfir de llet per la zona de Barcelona. En vaig donar molt i a moltes persones i una vegada vaig pensar que me’n quedava una potet de noduls congelats i en realitat era una altra cosa. Des de llavors no n’he aconseguit. M’agradaria trobar una persona que em pogués proveïr, jo continuaria la cadena. Tant de bo que tingui bona sort!
    Moltes gràcies! Teresa

    teresa.ferre@gmail.com

  • Martínez Torres Mireia |

    Molt bones, sóc la Mireia i tinc 22 anys, tinc moltes ganes de començar a fermetar i busco kefir d’aigua (ja que la llet no em senta bé), si algú en te estaria encantada de quedar amb ell. Visc a Girona i el meu correu es mireiamm98@gmail.com
    Moltes gracies!! 🙂

  • Lola |

    Hola, busco mòduls de kefir per fermentar llet. Intercanvio per kombucha.

  • Fina |

    Hola,
    Visc a prop de Vic i no trobo ningú a qui li sobrin grànuls de kefir de llet.

  • Marcela |

    Busco nodulos de kefir de leche vivo en cambrils, pago el envío si me lo pueden dar.
    Gracias.

  • Patricia |

    Hola, regalo nódulos de kefir de leche y de agua. Zona Santa Coloma. patriciapari@yahoo.com

Vols donar la teva opinió? Escriu el teu comentari:

Nom *
Mail *
Web