Subscriu-te a RSS Feed
per rebre les últimes actualitzacions del bloc.

Envia un correu electrònic
per donar les teves opinions o
proposar articles.


Club del kèfir.

kefir-05

CLUB DEL KÈFIR: A Biosfera hi ha muntat un club del kèfir, o sigui facilitem un espai virtual de trobada per buscar i repartir nòduls per fer-se’l  a casa cadascú. Apunteu-vos fent un cometari al final amb el vostre e-mail per deixar constància a la llista d´espera i poseu-vos d’acord entre vosaltres.

Expliquem com funciona tot aquesta història del Kèfir:

kefir-01

ORIGEN:

Caucas (Geòrgia, Armènia), frontera natural entre Europa i Àsia. Marco Polo al segle XIII, ja el mencionava com al causant de que la gent habitant d´aquella regió visques molts anys.

QUÈ ÉS ?

El kèfir és un ferment (fong) en forma de nòduls, compost per diferents llevats i bacils que fermenten la llet mitjançant una reacció lacto-alcohòlica, a diferència del iogurt que només és làctica.
EI el kèfir és també el producte resultant de la fermentació. Te textura de iogurt, i és el que es pren i te beneficis sobre la salut.

BENEFICIS:

Sempre ha existit la controvèrsia sobre si el ésser humà adult ha de consumir llet de vaca o no, ja que hi ha molta gent que te problemes per digerir-la. A partir de la pubertat perdem un enzim (renina) que és la que ens permet assimilar-la.
El kèfir al ser un producte pre-digerit, te una digestibilitat molt alta, ja que el quall està fraccionat en partícules molt petites.
Afavoreix moltíssim la flora intestinal (la regenera), per lo que s´aconsella prendre´n després de gastroenteritis, diarrees o tandes d´antibiòtics que destrueixen tota la flora.
Augmenta la secreció del sucs digestius, afavoreix la digestió, estimula el peristaltisme, elimina els gasos intestinals, indicat per les úlceres d´estómac, el restrenyiment e intoleràncies gàstriques.
S´aconsella en els herpes, anèmies, problemes hepàtics, ajuda a la producció de les vitamines del grup B i a neutralitzar el colesterol. Etc. Etc. També aplicat de manera tòpica va bé per la psoriasis.

El kèfir de 24 hores actua com laxant i el de 36 com a astringent.

Si clickeu sobre la imatge escoltareu un àudio de “Fem kèfir a casa” en el programa d’en Pere Tàpias “Tapias Variades” de Catalunya Ràdio.

COM PREPARAR-LO:

Es posen els nòduls en un pot de vidre ben net, si afegeix la llet (si es fresca millor) a temperatura ambient, no freda, i sense omplir el pot del tot es tapa i es deixa en un lloc fosc a temperatura ambient.
Al cap de 48 hores, es cola, el liquid resultant es pren i els nòduls es tornen a posar amb llet i altre vegada es fa el mateix circuit.
El kèfir resultant si no es pren de seguida, s´ha de guardar a la nevera màxim 4 dies.
El nòdul va creixent i quan se’n te massa es comparteix amb altres persones.

kefir-03

kefir-04

759 comentaris per a

Club del kèfir.

  • Joche |

    Hola! Busco nódulos de kéfirde agua.
    Vivo en Barcelona pero me puedo acercar a dónde me quieran compartir o vende un poco.
    Muchísimas gracias!

  • Joche |

    Hola! Busco nódulos de kéfir de agua.
    Vivo en Barcelona pero me puedo Acercar a dónde me quie compartir o vende un poco.
    Muchísimas gracias!
    unabienlinda@hotmail.com

  • Maite |

    Hola! Busco nòduls de kéfir d’agua per la zona de Barcelona centre. Puc desplaçar-me. Merci! Maite
    maite_sabater@yahoo.es

  • Jordi |

    Hola,ting nòduls de kefir de llet per donar,si algú està interessat visc a Calafell.

  • Clara |

    Hola,
    Busco noduls de kefir d’aigua. Puc recollir a Barcelona o Girona.
    Gràcies,

  • Rubén |

    Hola soy de Arenys de Mar y busco kéfir de leche,alguien podría ayudarme?

  • Irma |

    Hola, busco nòduls de kefir a Girona ciutat. Gràcies.
    irma.geli@gmail.com

  • Carlota |

    Hola,

    Busco kefir d’aigua i/o de llet. Sóc de Barcelona.

    Salutacions,
    Carlota

  • Jordi Estapé |

    Algú em pot donar nòduls de kefir de llet, visc a Vilanova i la Geltrú
    Gràcies

Vols donar la teva opinió? Escriu el teu comentari:

Nom *
Mail *
Web