Subscriu-te a RSS Feed
per rebre les últimes actualitzacions del bloc.

Envia un correu electrònic
per donar les teves opinions o
proposar articles.


Alguns secrets de la sabiduria oriental.

buda de la medicina

A l’Orient l’alimentació és una manera de mantenir i buscar la salut. En el Japó tradicional una dona era mal vista si la seva família emmalaltia perquè era indici que no cuinava bé. Si una dona de la família imperial tenia fama de cuinar bé, els monestirs enviaven als seus monjos a ajudar-la a casa seva perquè aprenguessin a cuinar.

cuina oriental

Tradicionalment la cuina era el feu de les dones: des d’allí exercien el seu poder. I part d’aquest poder us el vull transmetre a través d’alguns aliments que s’importem del Japó, preparats a la manera tradicional perquè mantinguin totes les seves propietats nutricionals i terapèutiques:

KUZU

kuzu

.- Reforçant intestinal i tractament per a diarrees:

Diluir 1 cullerada sopera de Kuzu en 1/2 vas d’aigua. Fer bullir 1 minut i prendre amanit amb unes gotes de salsa de soja. També pot utilitzar-se per a espessir cremes i purés de verdures o salses. Prendre’l 2 o 3 vegades a la setmana per a reforçar els intestins de la família. En el tractament de diarrees, prendre’l 3 vegades al dia. Normalment a la segona toma es talla la diarrea.

.- Antibiòtic natural:

Bullir una Umeboshi en una tassa d’aigua uns 7 minuts. Afegir-hi 2 cullerades de postres de Kuzu dissolt en aigua freda; remoure 1 minut i prendre-ho calent servit amb unes gotes de salsa de soja. Prendre 3 vegades al dia.

.- Tractament d’addiccions:

Pres diàriament, 3 vegades al dia, ha demostrat la seva efectivitat en el tractament d’addiccions (tabac, alcohol, drogues).

UMEBOSHI

umeboshi

.- Alcalinitza la sang:

Prendre una Umeboshi (o el seu equivalent en Pasta o Umebol). És important deixar ensalivar bé i en dejú millorem la seva assimilació.

.- Facilita la digestió:

Una Umeboshi o el seu equivalent després dels menjars facilita la digestió. Les Umebols també contenen jinenjo, que dóna molta energia i vitalitat i ens permet saltar-nos el cafè de després del menjar.(Les “Umebols” són boletes tipus comprimits per llepar fetes de umeboshis de la marca Mimasa).

.- Restrenyiment:

La Umeboshi estimula el fetge i el pàncrees, pel que és molt efectiva en el tractament del restrenyiment, sense irritar els intestins. La toma de 1 Umeboshi 2 o 3 vegades al dia és suficient.

ADVERTIMENT: la Umeboshi i els seus derivats tenen un alt contingut en sal que haurà de tenir-se en compte en persones amb tensió arterial alta.

ARREL DE LOTUS

lotus

.- Desinflama bronquis · Tos i coadjuvant en bronquitis:

Diluir 2 culleradetes de postre de Lotus amb una mica de sal marina en una tassa d’aigua i fer bullir 7 minuts a foc lent i removent-ho. Prendre calent. Es pot afegir una mica de gingebre fresc o de Gingebre (en pols) per a potenciar el seu efecte. Prendre’l de 2 o 3 vegades al dia.

.- Asma:

El Lotus Mimasa contreu els alvèols i deixa espai entre ells perquè els asmàtics puguin respirar. Prendre’l de 2 o 3 vegades al dia.

GINGEBRE

gingebre

.- Dilatador bronquial i expectorant:

Diluir 2 cullerades soperes de Gingebre en pols en 1 litre d’aigua i escalfar sense que arribi a punt d’ebullició. Aplicar cataplasmes d’aquest preparat sobre ronyons i posteriorment sobre bronquis fins que la pell adquireixi un to rosat. Facilita el descans en pacients amb bronquis obturats. A més es pot fer una infusió amb 5 o 6 rodanxes per un vas d’aigua, deixant-ho bullir uns 3 ó 4 minuts i prendre-ho.

MISO

tipus de miso

Reconfortant, reforçant immunitari, els seus enzims regeneren la flora intestinal:

Manera de preparació: diluir 1 culleradeta de cafè de Miso en una tassa amb brou de verdures, aigua calenta, en salses o crema de verdures. Recomanable prendre’l diàriament, especialment a la tardor i hivern. També es pot preparar un paté diluït amb aigua i Tahín (pasta de sèsam).

XAROP D’ARRÒS

El sucre del xarop d’arròs és de cadena llarga, amb el que la seva absorció és lenta, sense pujades de sucre sobtades. Per això, amb moderació, és apte per a diabètics, persones amb candidiasi, nens hiperactius (els sucres de cadena curta exciten moltíssim), colon irritable, etc.

DAIKON

daikon

.- Depuratiu, ajuda a eliminar grasses i toxines:

Aquest nap japonès es bull amb les verdures o els cereals. Remullat, es barreja en les amanides. Durant uns dies pot augmentar el flux vaginal i les mucositats: símptoma que estem eliminant grasses i toxines.

medicina oriental

1 comentari per a

Alguns secrets de la sabiduria oriental.

  • Teresa |

    Bona nit, trobo molt interessant aquest tipus d’alimentació més conscient i més autèntica.
    Us escric perquè estic interessada per poder fer melassa d’arròs a casa per substituir tots els sucres i edulcorant artificials de l’alimentació dels meus fills. Podrieu assessorar-me de com fer aquesta melassa d’arròs? NO trobo cap recepta enlloc i penso que no deu ser tant difícil de preparar a casa.
    Moltes gràcies per tot.
    Teresa

Vols donar la teva opinió? Escriu el teu comentari:

Nom *
Mail *
Web