Subscriu-te a RSS Feed
per rebre les últimes actualitzacions del bloc.

Envia un correu electrònic
per donar les teves opinions o
proposar articles.


Les hemorroides.

Hemorroides

Les hemorroides són inflamacions de les venes corresponents al recte i l’anus. Generalment estan revestides per teixit mucós i protrudeixen (sobresurten) per l’orifici anal.

Hemorroides 01

Sovint sagnen i són molt doloroses pel que la persona sol anar a la consulta. Aquestes són molt freqüents en la gran part de la població sent els homes els més propensos i en els que tenen més durada. Les dones solen tenir hemorroides després de l’embaràs i el puerperi.

Les hemorroides són comuns en l’anatomia normal del recte ja que contribueixen al tancament del conducte anal i el mantenen en repòs. La patologia comença quan aquestes baixen i s’exterioritzen.

Les hemorroides poden agrupar-se en grups, les hemorroides externes provenen del plexe de les venes hemorroïdals inferiors i poden causen dolor i sagnat. Les hemorroides internes es formen de les venes hemorroïdals superiors, es divideixen al seu torn en les de primer grau que poden sagnar dins del recte i produir defecacions sanguinolentes, les de segon grup sobresurten al defecar però poden ingressar espontàniament, les del tercer grup que quan sobresurten cal introduir-les manualment, per últim les del quart grup que romanen en l’exterior. Hi pot haver secreció de mucosa dolor i cremor.

Causes de les Hemorroides

Les hemorroides poden ser causades per restrenyiment ja que els excrements quan s’endureixen poden danyar les parets del recte produint la irritació i la inflamació de les venes a les seves parets. La dieta pobre en fibra indueix a que es formin. Les diarrees continuades també hi ajuden per la irritació que produeixen. El estar moltes estones assegut o dret estan quiet i esports com la bicicleta també hi ajuden.

Les hemorroides són molt comuns en els últims mesos d’embaràs, a causa de la pressió que fa l’úter en creixement sobre les venes ilíaques internes, després de fer esforços molt grans, factors hereditaris, estar assegut per un període de temps molt llarg i certs hàbits alimentaris com menjars molts picants i consum d’alcohol.

És molt probable que per al seu diagnòstic s’hagi de fer una anoscopía que li permeti al terapèuta veure el seu costat intern i diferenciar del que podria arribar a ser pòlips, tumors, berrugues anals o prolapse.

Símptomes de  les Hemorroides

.- Molèsties al defecar, sagnat de lleu a mitjà (en formes de gotes sobre el paper higiènic), cremor i dolor en diferent mesura d’acord a l’hemorroide de l’afectat, picor, en els casos de les del tercer i quart grup la protrusió de les hemorroides de color clar a fosc (prolapse).

.- Moltes vegades es pot presentar incontinència.

.- Molèstia extrema si és extern.

hemorroides 02

Tractaments per Hemorroides

Hi ha diferents tractaments per tractar les hemorroides o morenes:

.- En hemorroides de símptomes lleus es poden prendre banys de “assiento” amb aigua freda o de menys tèbia a més tèbia (no calenta), utilitzar cremes descongestives i emol·lients (suavitzants) com  l’Hemocin de Soria Natural, incloure en la dieta més fibra i laxants que augmentin el volum de la deposició.

.- Mantenir una bona higiene per evitar possibles infeccions.

.- Analgèsics tipus Herbasprina de Eladiet.

.- Utilitzar roba interior de cotó.

.- Evitar utilitzar sabons amb perfums, és millor el sabó neutre de pH7.

.- Evitar l’esforç a l’hora de defecar i no reprimir les ganes d’anar al bany.

.- Consumir líquids de 2 a 3 litres per dia.

.- Per a la neteja de l’anus utilitzar tovalloles humides o paper humit.

.- En el cas que les hemorroides externes estiguin amb trombosi produint molt de dolor i hemorràgia es pot acudir a la cirurgia.

Alguns remeis casolans:

.- Piqueu 3 fulles d’espinacs amb una mica d’oli d’oliva i feu una pasta, posar directament a l’anus, i després amb una gasa i mantenir-hi fins que les hemorroides es descongestinin.

.- Realitzar banys d’assiento a temperatura tèbia amb una infusió d’herbes de cua de cavall. La infusió es fa bullint 1 litre d’aigua amb unes culleradetes de cua de cavall.

.- L’oli de ricí ajuda a tornar a introduir les hemorroides quan protrudeixen cap a l’exterior.

.- En el cas de molt de dolor a l’hora de seure, es poden utilitzar aquestes coixinets hemorroïdals, que són unes anelles de goma amb un orifici en el seu interior perquè l’hemorroide no sigui pressionada en seure.

.- Col·locar a l’anus un saquet de te una vegada que aquest sigui fred.

.- Col·locar una rodanxa de tomàquet fred sobre l’hemorroide.

.- Bullir mig litre de llet amb 4 cebes i després seure amb cura de manera que el vapor arribi a les hemorroides, i vagi alleujarint el dolor.

.- Si les hemorroides són del quart tipus s’han de reduir estant el pacient recolzat i amb una pressió lleu.

hemorroides 03

Cirurgia i similars:

.- Pel que fa les internes la cirurgia està indicada en casos que les hemorroides siguin del tercer o quart grup, o bé estiguin lligades a estenosi o fístules del recte. Després de la cirurgia la recurrència és molt rara. Consisteix l’tallar tota la mucosa que envolta l’hemorroide (Hemorroidectomia quirúrgica) mantenint els vasos sanguinis intactes i deixant el que queda de mucosa oberta perquè cicatritzi sola o aplicar-li una sutura perquè cicatritzi més ràpid., El resultat és a llarg termini, però molt efectiu. Com a efectes col.laterals de la cirurgia pot ser que després de 10 dies de la intervenció apareguin hemorràgies o incontinència encara que va ser vist en molt pocs casos. També es pot lligar l’artèria hemorroïdal, perquè disminueixi el flux sanguini a les hemorroides. És indolor i molt eficient, es fa amb un proctoscopi que té un Doppler incorporat.

.- Existeixen a més tractaments ambulatoris: aquests procediments ajuden a generar fibrosi i pèrdua del teixit que recobreix l’hemorroide.

.- Lligament amb bandes: Es solen col·locar entre dos o tres, i es lliguen les hemorroides perquè no es segueixin engrossint i inflamant. Està contraindicat en persones que tinguin problemes de coagulació, per exemple hemofílics. Molt poques vegades pot causar retenció urinària com a efecte secundari o hemorràgies.

.- Injecció de substàncies esclerosants: Està indicat només per hemorroides de primer i segon tipus. S’injecta un medicament en el teixit connectiu. Causa l’encongiment de l’hemorroide. No és tan eficaç com la lligadura, no porta complicacions encara que pot aparèixer prostatitis, i disfunció erèctil.

.- A més d’aquestes tècniques hi ha una altra que consta a la utilització d’una engrapar circular, es talla un segment de mucosa superior a l’hemorroide després es tira d’aquesta i es grapa, d’aquesta manera les hemorroides prolapses ascendeixen i el teixit tallat es cicatritza. És molt efectiu encara que després de la intervenció molts pacients parlen d’una recuperació molt dolorosa.

.- Si el problema és una trombosi hemorroïdal aguda, és molt dolorosa i pot tractar-se amb laxants i analgèsics, si en el lapse de 15 dies no millora s’haurà de recórrer a urgència quirúrgica i ser extirpat el teixit mort per la trombosi.

Resumint:

Com heu pogut comprovar és un problema bastant enutjant i dolorós, a més es produeix en un lloc molt sensible, amb impossibilitat de immobilització, amb humitat que perjudica i amb una sèpsia constant. Per això el millor és intentar de reduir les causes que el provoquen al màxim.

hemorroides 04

1 comentari per a

Les hemorroides.

  • ssip |

    En el meu cas, el remei que m’ha funcionat d’una forma clara i evident ha sigut aplicar aloe-vera natural (agafant les fulles, i extraient el gel del seu interior), i aplicant-lo principalment abans d’anar a dormir.

Vols donar la teva opinió? Escriu el teu comentari:

Nom *
Mail *
Web