Subscriu-te a RSS Feed
per rebre les últimes actualitzacions del bloc.

Envia un correu electrònic
per donar les teves opinions o
proposar articles.


Propietats del te verd.

Segons un article publicat per Jon Stout de la Golden Moon Tea Company, tenir el colesterol alt és una de les causes dels atacs de cor. Estudis científics han demostrat, que portant una vida sana i una dieta equilibrada, combinat amb els nostres gens, determina si tindrem els nivells de colesterol alts o baixos. El tenir el nivell de colesterol controlat és una manera d’evitar problemes cardíacs, però per a això s’han de tenir en compte certes coses.

La primera i més important és la dieta. Els aliments que tenen colesterol, són els que provenen dels animals com: ous, llet, carn, embotits. Reduïu la quantitat de proteïna animal que mengeu i reemplaceu-la per proteïna vegetal (seitàn, tofu, tempeh, ….. ). Consumiu productes baixos en greixos i controleu la quantitat d’ous que menjeu. Augmenteu la quantitat de fruites i verdura en la vostra dieta i consumiui aliments integrals en lloc d’aliments refinats.

La segona, l’exercici. Intenteu fer 30 minuts de gimnàstica o esport diària, tots els dies de la setmana, que pugeu. Això us ajudarà a perdre pes i a baixar els nivells de colesterol. Caminar a bon ritme és un bon exercici diari, per ajudar en aquesta tasca.

A més de canviar la dieta, els hàbits de vida i fer més exercici, hi ha una cosa que us ajudarà també a perdre pes i a controlar el colesterol i és el Te, especialment el Te verd.

Les cultures asiàtiques, que han consumit te durant segles, segons els científics, són la raça que menys problemes de pes, colesterol i de cor tenen. Els científics han arribat a la conclusió, que com més te verd es consumeix, millor salut es té i es retarda el procés d’envelliment.

L’ingredient màgic del te verd, semble se els antioxidants. Els antioxidants, que es troben només en fruites, vegetals, cafè, te, cacau i vi, combaten en el nostre cos nostres els radicals lliures. Els radicals lliures es creen en el nostre organisme, durant la digestió. Aquests ataquen les nostres cèl·lules, al nostre DNA i produeixen l’envelliment i problemes de salut.

Però els antioxidants combaten als radicals lliures abans que puguin fer mal al nostre organisme. Per aquest motiu, és pel que és tan important prendre aliments que continguin antioxidants en la nostra dieta diària. Tots els tes en tenen, però el te verd, com passa per menys processos de refinament, en manté molts més. Els antioxidants prevenen l’oxidació del LDL o colesterol dolent, en les plaquetes sanguínies, que són les que obstrueixen el reg sanguini de les nostres venes i això condueix els infarts cardíacs i cerebrals.

Estudis han demosatrado, que el consum de te pot ajudar a l’organisme contra l’LDL (colesterol dolent) i prevenir problemes. El te també és anti-inflamatori, per la qual cosa ajuda al cor a funcionar correctament.

A més sembla ser, que el te verd pot ajudar a perdre pes. Per a persones amb sobre pes o amb problemes d’obesitat, que estan contínuament perdent pes, el te els baixa el colesterol. O sigui, que per a aquest tipus de persones el te tindria 2 avantatges importants.

Pel que fa a perdre pes, sembla ser que si es pren te i a més cafè (els dos tenen anti-oxidants) s’accelera el metabolisme i es crema molta més grasa. Amb la qual cosa es perd pes més ràpid.

En els darrers anys, s’han fet diversos estudis sobre el consum de te verd i el seu efecte en l’acceleració de la pèrdua de pes. El millor sembla ser el que va fer la Universitat d’Osaka al Japó.

Aquest estudi analitzava a 98 homes i 97 dones, entre els 22 i 65 anys, durant un any. Alguns tenien un problema de salut, però la majoria tenien un problema de pes moderat. Els van agrupar en 3 grups. Al primer grup els van donar begudes placebo, al segon te verd amb un dosi baixa en antioxidants i al tercer grup, els van donar te verd d’alta dosi d’anti-oxidant. Havien de prendre el te verd en cadascun dels 3 àpats principals. Al final, els que havien aconseguit baixar pes i reduir el nivell de colesterol, van ser els que havien consumit el te verd, sobretot els que la seva concentració d’anti-oxidants, era superior.

L’estudi, igual que molts altres que s’han fet fins al moment, va concloure havent arribat a la conclusió, que el te verd ajuda a perdre pes i a baixar el nivell de colesterol. Fins i tot, altres estudis han pogut demostrar, que el te verd fa baixar el colesterol fins i tot a aquells que no perden pes.

Així és que el consell, és que begueu te verd, feu una dieta equilibrada i exercici diari, per no tenir problemes de salut, allargar la vostra vida i perdre pes, és a dir: ¡tenir el tema controlat!.

Com preparar te verd amb espècies:

Ingredients:

.- 4 culleradetes de te verd.
.- Pell de taronja i de llimona biològics.
.- Nou moscada i vainilla en branca.
.- 20g de sucre integral de canya.
.- 750 ml. de suc de taronja.
.- Suc de llimona

Posem el te en el fons d’una tetera i afegim les pells de taronja i de llimona, una mica de nou moscada i la branqueta de vainilla.

Afegim el sucre i aboquem per sobre aigua bullint.

Tapem perquè es faci la infusió i deixem refredar.

En el moment de servit, afegim gel picat si volem, el suc de taronja i unes gotes de suc de llimona.

1 comentari per a

Propietats del te verd.

  • motserrat madurga prades |

    Fem salud !!!

Vols donar la teva opinió? Escriu el teu comentari:

Nom *
Mail *
Web