Subscriu-te a RSS Feed
per rebre les últimes actualitzacions del bloc.

Envia un correu electrònic
per donar les teves opinions o
proposar articles.


Seleccionat el nou logotip europeu per als aliments ecològics.

La Comissió Europea ha anunciat avui oficialment el guanyador del concurs de la UE per a l’establiment del nou logotip ecològic. En els últims dos mesos, unes 130.000 persones han votat en línia per escollir el nou símbol ecològic entre els tres finalistes.

El disseny guanyador és de Dusan Milenkovic, un estudiant alemany que amb la seva “eurofulla” ha guanyat el concurs amb un 63% dels vots emesos. Des de l’1 de juliol de 2010, aquest nou logotip ecològic europeu serà d’ús obligatori en els productes ecològics envasats produïts en qualsevol dels Estats membres de la UE, mentre que serà optatiu en l’etiquetatge dels productes ecològics importats.

A més d’aquest logo europeu, la normativa també preveu que altres logos, privats, regionals o nacionals, puguin aparèixer en l’etiquetatge dels aliments ecològics. La normativa europea que regula la producció agroalimentària ecològica serà modificada en les pròximes setmanes per introduir el nou logo en un dels seus annexos.

“Estic encantada que ara tinguem un nou logotip de la UE per als aliments ecològics“, va dir Mariann Fischer Boel, Comissària d’Agricultura i Desenvolupament Rural i responsable de la selecció d’aquest nou logotip. “Aquest exercici ha augmentat la visibilitat dels aliments ecològics i ara tenim un logotip que tothom serà capaç d’identificar. És un disseny bonic i elegant i espero comprar productes que el portin a partir del proper juliol”.

El logotip guanyador ha estat el resultat d’un concurs europeu obert a tots els estudiants d’art i disseny. Les gairebé 3.500 propostes presentades van ser examinades per un jurat de renom internacional. Els tres millors logotips van pujar a la web www.ec.europa.eu i es van sotmetre a una votació oberta en línia que va acabar el passat dia 31 de gener de 2010.

L’euro-fulla guanyadora mostra les estrelles de la UE en forma de fulla sobre un fons de color verd. Es tracta d’un signe molt senzill, amb dos missatges clars: Naturalesa i Europa.

El guanyador i els dissenyadors del segon i tercer premi seran honrats per la Direcció General d’Agricultura i Desenvolupament Rural de la Comissió Europea en una cerimònia oficial que tindrà lloc a Brussel el proper juliol de 2010.

Els tres guanyadors rebran premis de 6.000, 3.500 i 2.500 euros.

Vols donar la teva opinió? Escriu el teu comentari:

Nom *
Mail *
Web