Subscriu-te a RSS Feed
per rebre les últimes actualitzacions del bloc.

Envia un correu electrònic
per donar les teves opinions o
proposar articles.


¡Ves a l’arrel! i no perdis el temps.

Quan confrontem dificultats, en lloc d’invertir temps i energia en resoldre el problema, sovint tractem de traslladar-lo, ja sigui al despatx d’una altra persona, a un altre departament, o fins i tot a algú en una altra ciutat.

Vaig poder observar això amb claredat quan vaig visitar el sur l’any passat. Allà el govern està treballant dur per a transferir a moltes de les persones immigrants sense papers del seu territori a Catalunya. No obstant això, només estan sent traslladats, no se’ls està educant, ni habilitant, ni il·luminant, ni animant. És una transferència, no una solució. El problema segueix existint, només que no als carrers de les seves ciutats.

No n’hi ha prou amb traslladar a un empleat difícil a un altre departament. Recentment vaig escoltar que la nova “solució” per als residus nuclears és deixar-los anar a la deriva en una barcassa. Si més no l’energia nuclear no romandrà en un sol lloc. No, d’aquesta manera arribarà a molts altres llocs. Bona decisió?.

Traslladar problemes mai resol les dificultats. El problema continua existint, encara que no hagis de veure’l ni olorar-lo.

En la nostra pròpia vida, sovint tractem de traslladar els nostres problemes a altres llocs, sense intentar realment resoldre’ls. Podem alliberar-nos d’una addicció, només per a desenvolupar-ne una altra, perquè hem traslladat la necessitat, en lloc d’anar a l’arrel i eliminar-la. Podem alleujar una sensació de buit, però si hi ha en general problemes d’inseguretat, manca d’afecta i no els tractem en el seu nivell causal, apareixeran en una altra àrea de la nostra vida.

Quan les coses semblen estar bé, no vol dir que estiguin bé. Recorda que fins i tot quan els camions de la brossa abandonen el nostre barri, les deixalles van a parar a una altra part.

Conec a moltes persones que han canviat de feina o de casa a la recerca d’alguna cosa millor. Però com que busquen canviar el seu entorn sense assumir la responsabilitat de canviar-se a si mateixos, només canvia l’escenari. Els problemes segueixen sent els mateixos. No pots deixar una feina perquè tens un cap tirànic. Aquest cap apareixerà amb un vestit diferent i en un escenari diferent en el proper treball. Aquesta no és la meva predicció, és una veritat espiritual.

“Ulls que no veuen, cor que no sent” és una cosa que no funciona, ni espiritualment ni físicament.

Aquesta setmana, observem amb sinceritat els nostres problemes, fins i tot aquells que pensem que hem superat. Hem resolt veritablement els problemes, o simplement els hem desplaçat? Estem buscant solucions a l’exterior, quan la solució veritable és canviar l’interior?

La bona notícia és que quan realment eliminem el problema des de l’arrel, estem creant simultàniament més espai dins de nosaltres per a la plenitud veritable, i no un simple alleujament.

1 comentari per a

¡Ves a l’arrel! i no perdis el temps.

  • Gerardus |

    Quanta veritat! Ánims per a fer-hi front!

Vols donar la teva opinió? Escriu el teu comentari:

Nom *
Mail *
Web