Subscriu-te a RSS Feed
per rebre les últimes actualitzacions del bloc.

Envia un correu electrònic
per donar les teves opinions o
proposar articles.


Gallines anti-residus.

Una ciutat belga regala aus ponedores a les famílies per tal que redueixin el seu volum d’escombraries. Mouscron aposta per les gallines. Com devoradores d’escombraries. Per això l’ajuntament de la ciutat belga, de 52.000 habitants, ha decidit regalar gallines ponedores a les famílies que vulguin reduir el volum de residus orgànics que generen i així ho demanin.

Per Christophe Denève, responsable de l’àrea de medi ambient de l’ajuntament de la ciutat situada a l’oest de Bèlgica, el benefici que aporten les gallinàcies és doble: “No només es redueixen el nombre de bosses d’escombraries, sinó que a més les famílies aconsegueixen ous frescos d’una forma barata. “

Denève precisa que les famílies que encara no tinguin les seves gallines, en plural, al pati poden sol·licitar-les per correu electrònic a l’ajuntament. I és que el consistori belga les lliurament a parelles, “perquè no s’avorreixin”, diu Denève, i només a aquells que es comprometin a seguir un curs sobre quina és la millor manera de cuidar-les.

Els candidats a obtenir algunes de les 100 gallines disponibles per a aquesta singular campanya mediambiental també han de signar un paper en el que accepten “no menjar-se les aus en un període de dos anys, no cedir-les a tercers i autoritzar l’ajuntament a fer “controls” sorpresa al seu domicili per comprovar que els animals estan en les millors condicions.

És la tercera vegada que la ciutat de la província de Hainaut organitza la iniciativa, l’objectiu és sensibilitzar la població sobre nous mètodes de gestió de residus. De fet, ja està pensant en una alternativa per als habitants que no disposin de casa amb pati però sí tinguin balcó al seu apartament: el compostatge amb cucs.

¡¡Que n’aprenguin!! alguns ajuntaments del nostre país.

Vols donar la teva opinió? Escriu el teu comentari:

Nom *
Mail *
Web