Subscriu-te a RSS Feed
per rebre les últimes actualitzacions del bloc.

Envia un correu electrònic
per donar les teves opinions o
proposar articles.


El mill, un cereal molt interessant.

Mill

El mill és un aliment amb altes propietats nutricionals que no gaudeix de la popularitat del blat o del sègol perquè en molts llocs es desconeixen les seves propietats i els seus múltiples usos a la cuina. El mill es pot utilitzar en gran varietat de plats i en poden consumir fins i tot els celíacs (persones intolerants al gluten), ja que és un aliment amb la gran avantatge que no conté gluten i pot ser inclòs sense cap problema en les dietes celíaques.

Propietats nutricionals:

.- Destaca per la seva aportació de minerals com el ferro (més que el blat), calci, fòsfor, silici i magnesi.
.- Conté gran quantitat d’aminoàcids escencial.
.- És un pseudocereal molt energètic.
.- Pot substituir la pasta o l’arròs en la dieta.
.- La seva aportació en proteïnes és similar al blat.
.- Vitamines: conté quantitats considerables de vitamines del grup B i vitamina A.
.- Degut al seu baix contingut en vitamina B3 s’ha guanyat una fama injusta en les dietes, però això no hauria de ser un problema perquè cap dieta ha d’estar basada merament en un sol aliment, i si la dieta està equilibrada, el mill és un  complement ideal.
.- D’altra banda, l’alt contingut en vitamines B1, B2 i B9, triplica el d’altres cereals.

Consum recomanat en la salut:

.- És ideal per a persones amb desgast físic sever, com esportistes d’alt rendiment o que tinguin molta activitat física en el seu dia a dia.
.- Molt recomanat per a dones embarassades i en període de lactància per la seva gran aportació de ferro.
.- Recomanat per regenerar i mantenir saludable el sistema nerviós.
.- El seu consum ajuda a qui pateixen estrès o debilitat.
.- Ideal en les dietes vegetarianes, veganes i celíaques.
.- Molt nutritiu en la dieta dels nens i gent gran.
.- Ajuda a combatre l’anèmia i les rampes musculars.
.- És un excel·lent remei per enfortir la pell, el cabell, les ungles i les dents.

Mill a la cuina:

.- Té un sabor suau, amantegat, el qual va bé per a postres, sopes, guisats, etc.
.- Utilitzar-lo és molt fàcil, ja que té els mateixos usos que la resta de grans integrals. Procurar remullar-lo abans perquè s’estovi.
.- El mill va bé amb ingreidentes de sabors intensos com el tamari, la cúrcuma, les algues, etc.
.- Com que és un cereal molt energètic, és molt recomanable incloure’l en l’esmorzar junt amb el musli o en algun liquat amb fruites.
.- És especialment bo a l’hivern per aportar moltes calories, i aquí es pot utilitzar en moltes sopes, cremes i guisats.
.- A la primavera i estiu el més recomanable és acompanyar-lo amb amanides fresques.
.- Has de saber que hi ha tres tipus de mill: el blanc, el negre i el daurat. L’últim ofereix el millor sabor.

SI CLICKEU AQUÍ VEUREU LA RECEPTA

1 comentari per a

El mill, un cereal molt interessant.

  • RAMONPUIGPIQUE |

    jo el menjo CADA DIA.

Vols donar la teva opinió? Escriu el teu comentari:

Nom *
Mail *
Web