Subscriu-te a RSS Feed
per rebre les últimes actualitzacions del bloc.

Envia un correu electrònic
per donar les teves opinions o
proposar articles.


Per aplanar el camí.

Hi ha una dita kabbalística que diu: “Procura’t un mestre i aconsegueix-te un amic”. D’això en pots treure dos principis claus  que et poden assegurar l’èxit en el teu camí espiritual.

El primer és que no pots recórrer amb èxit aquest camí sense un mestre. Sense una font constant d’opinió, guia i inspiració, com pots esperar assolir els teus objectius i mantenir un creixement continu?

I no estic parlant d’un mestre en una classe. Encara que això també és important, no és el mateix que tenir a un personatge que et coneix per dins i per fora i que hi és en un 100% per recolzar-te; algú que predica amb l’exemple i segueix treballant encara en les seves pròpies dificultats.

També ajuda triar un “Tzadik” (ànima elevada), algú que ha transitat el camí espiritual i ha deixat aquest món físic com una persona justa. Visita la tomba d’una persona així, això pot enfortir la teva connexió amb la seva ànima. Si això no és possible, llavors pots llegir i aprendre dels seus escrits. Quan trobis algú que sembli parlar directament a la teva ànima, pot ser que comencis a sentir que vas ser el seu deixeble en una encarnació passada, la qual cosa sol passar sovint.

El segon principi clau que et pot assegurar l’èxit en el camí espiritual és tenir gent al voltant teu que pugui ajudar-te a fer camí, a recórrer-lo. Els savis que van escriure: “Procura’t un mestre i aconsegueix-te un amic”, van triar equiparar el poder d’un mestre amb el poder dels amics. Envoltar-te de gent espiritualment desenvolupada és crucial per al teu èxit.

Els amics són com l’oxigen: tots el necessitem per viure. Però alguns de nosaltres tenim tanta por de quedar sense aire que portem una màscara d’oxigen i ens tornem completament dependents d’influències externes que ens donin suport. Altres persones poden pensar que no necessiten respirar profundament en absolut.

La dependència i l’aïllament són dos situacions incorrectes. Necessites estar en el medi i ser independent, parat sobre els teus propis peus, mentre que al mateix temps estàs envoltat de persones que poden ajudar-te a fer el treball.

Mira al teu voltant. Estàs envoltant del tipus adequat de persones que poden ajudar-te en aquest viatge?

Aquesta setmana és el moment perfecte per connectar amb un mestre. Fes tot el que puguis per a acostar-te a aquesta persona: crida-la, envia-li un correu electrònic, planifica un temps per trobar-te amb ella, fes que sigui una prioritat.

Vols donar la teva opinió? Escriu el teu comentari:

Nom *
Mail *
Web