Subscriu-te a RSS Feed
per rebre les últimes actualitzacions del bloc.

Envia un correu electrònic
per donar les teves opinions o
proposar articles.


El rejuvelac o aigua enzimàtica.

El Rejuvelac, també conegut com aigua enzimàtica, és una beguda amb grans propietats terapèutiques el nom ja fa al·lusió a les seves propietats rejovenidores. Es tracta d’un elixir que és fruit de la fermentació del blat, o altres llavors, la virtut destacada és la presència de microorganismes probiòtics de gran benefici per a la salut.

La presència d’enzims, probiòtics i bacteris benèfics per tenir un còlon saludable, el torna un dels recursos preferits dels naturòpates per millorar la salut en general i preparar el terreny per a una millor assimilació dels complements nutritius que puguin recomanar en els seus tractaments.

Informació nutricional del Rejuvelac:

.- Conté un nivell molt alt d’enzims.

.- És ric en proteïnes, carbohidrats, dextrines, fosfats, sacarines, lactobacils, vitamines C, E, i del grup B.

.- Conté tots els nutrients del blat, un dels aliments més nutritius, però és més fàcil de digerir.

.- Conté bacteris benignes que són necessàries per tenir un colon saludable.

.- Regula el pH del sistema intestinal.

Com preparar el Rejuvelac?

.- En un flascó de boca ampla posa a prop de 1/4 part de llavors de blat (ha de ser el gra complert, no refinat).

.- Cobreixi la boca del flascó amb una malla, assegure-la amb una goma elàstica i afegeix prou aigua per que quedin submergits (no clorada).

.- Deixa-ho en remull de 6 a 10 hores.

.- Escorre-les, esbandeix-les, i torn-les a escórrer, fes-ho d’una a dues vegades al dia, depenent de la temperatura, fins que el blat comenci a germinar (sol trigar uns dos dies). Sobre un plat fondo o bandeja, col·loca el flascó cap per avall  en angle (uns 45 º graus) perquè es puguin escórrer bé. Cal assegurar-se de que les llavors no cobreixen tota la boca del flascó, ja que necessiten ventilació.

.- Al voltant dels dos dies de germinació, omple el flascó amb aigua (no clorada), tres vegades la quantitat de llavors germinades (o sigui 1/4 de llavors i 3/4 d’aigua bona). Deixar en remull 48 hores a temperatura ambient.

.- Després de 48 hores, cola-ho i aquest líquid ja és el teu primer Rejuvelac. S’ha de posar a la nevera.

.- Omple de nou el flascó amb les mateixes llavors i amb més aigua i deixe-ho fermentar de nou durant 24 hores més.

.- Aboca aquest segon Rejuvelac en un altre flascó i desa-ho a la nevera, ja tens més Rejuvelac.

.- Torna a omplir per tercera vegada i deixi 24 hores més.

.- Aboca aquest tercer Rejuvelac en un flascó i guarda’l a la nevera, sempre un màxim de 3 – 4 dies.

.- Un cop realitzades les tres tandes les llavors ja es poden llençar o bé deixar-les per al consum dels ocells. Si fa molta calor, no és recomanable fer la tercera preparació. Ara cal tornar a començar amb llavors noves.

Tinguem en compte que …

.- Normalment s’en pren una tassa al dia.

.- Aquelles persones al·lèrgiques al blat o que no vulguin consumir-ne, poden fer-ho amb un altre cereal com l’ordi, la quinoa, l’amarant, etc.

Vols donar la teva opinió? Escriu el teu comentari:

Nom *
Mail *
Web