Subscriu-te a RSS Feed
per rebre les últimes actualitzacions del bloc.

Envia un correu electrònic
per donar les teves opinions o
proposar articles.


Els analgèsics augmenten el risc d’hipertensió.

Adverteixen sobre el consum d’aspirines, paracetamol o ibuprofè. Poden inhibir la dilatació dels vasos sanguinis i provocar retenció de sodi, dos factors que disparen la tensió arterial.

El consum regular d’analgèsics o antiinflamatoris convencionals, com l’aspirina, el paracetamol o l’ibuprofè, poden incrementar els riscos d’hipertensió en els persones, segons un estudi difós  a la revista nord-americana Archives of Internal Medicine.

Aquesta investigació va ser realitzada a una mostra de 16.000 persones de 64,6 anys de mitjana que no patien hipertensió a l’inici de l’estudi, de quatre anys de durada.

Les conclusions proven que aquelles persones que havien consumit acetaminofè (paracetamol) comercialitzat sota el nom de Tylenol sis o set vegades per setmana tenien 34% més probabilitats de desenvolupar hipertensió.

Les persones que havien pres regularment aspirina augmentaven aquest risc en un 26%.

Els antiinflamatoris sense esteroides, com l’ibuprofè i el naproxè, incrementen les probabilitats de desenvolupar hipertensió en un 38%, segons el mateix estudi.

Finalment, els que havien consumit com a mínim 15 comprimits d’analgèsics sense esteroides per setmana tenien 48% més probabilitats de patir d’hipertensió en comparació amb el grup de control que no havia ingerit cap d’aquests medicaments, adverteixen els autors d’aquesta investigació, entre ells John Formen, de l’Hospital Brigham and Women i de l’escola de medicina de la Universitat de Harvard.

Aquests analgèsics poden inhibir la dilatació dels vasos sanguinis i provocar retenció de sodi, dos factors que contribueixen a disparar la tensió arterial, expliquen els investigadors.

“Els resultats d’aquest estudi corroboren la hipòtesi que els analgèsics no esteroïdals augmenten per si sols el risc d’hipertensió”, certifiquen els autors de l’estudi.

“Atès l’elevat i freqüent consum d’aquests analgèsics i la prevalença elevada d’hipertensió en la població, el nostre estudi podria tenir efectes significatius en la salut pública i indicar que aquests medicaments han de ser administrats amb molta més prudència”, afegeixen.

Dos estudis anteriors havien avalat la relació entre aquest tipus d’analgèsics i la hipertensió concretament en dones.

Així doncs, preneu nota de que tant els analgèsics com els antiinflamatoris serveixen bàsicament per inhibir els símptomes, o sigui que no curen res, i a més el seu consum sostingut porta perills importants.

1 comentari per a

Els analgèsics augmenten el risc d’hipertensió.

  • Marc Rius Soler |

    Benvolguts senyors, avui dilluns, 4 de juny amb el el programa de ràdio que jo presento parlarem de la hipertensió i si volen participar dient la seva els estarem agraits.
    Programa de ràdio Salut i Empresa. R. K. B. 106.9 fm de 17 a 18h. o per interner radiokanalbarcelona.com
    Ja els donarem el telefon del directe per ràdio

    Gràcies

Vols donar la teva opinió? Escriu el teu comentari:

Nom *
Mail *
Web