Subscriu-te a RSS Feed
per rebre les últimes actualitzacions del bloc.

Envia un correu electrònic
per donar les teves opinions o
proposar articles.


El vi ecològic té el doble de contingut de resveratrol (anticancerigen i antioxidant) que el convencional.

Un estudi realitzat a la Universitat de la Borgonya i l’Institut d’Agricultura Orgànica de Suïssa demostra que el vi de producció ecològica -lliure de pesticides- conté doble quantitat de resveratrol (molècula present en el raïm i el vi i al qual se li atribueixen propietats anticancerígenes i antioxidants) que el no sotmès a aquestes pràctiques.

El professor d’Enologia de la Universitat de La Rioja, Juan Carlos Sancha, ha ofert els resultats d’aquesta investigació en una conferència pronunciada dins la Primera Jornada Universitària del Vi Ecològic aquest cap de setmana ..

En una entrevista amb EFE, Sancha assegura que el resveratrol -molècula present en el raïm i el vi i al qual se li atribueixen propietats anticancerígenes i antioxidants- és un mecanisme de defensa de la planta.

Segons l’esmentat estudi, el vi blanc i negre ecològic conté 12 mil·ligrams per litre de resveratrol davant els 6 d’un vi convencional el raïm del qual ha estat tractat amb fitosanitaris i abonats químics “d’una manera abusiva”.

Sancha, que també és enòleg de professió, ha defensat que els vins de producció ecològica són “els més naturals” i ha remarcat el “abús de fitosanitaris i abonats químics, que han provocat una important salinització de l’Ebre”.

Segons Sancha, “el vi no ha de donar peu a escàndols d’aquest tipus”, sobretot per la necessitat també de donar la seguretat al consumidor que ingereix un vi saludable.

Aquest investigador també ha expressat la seva precaució amb l’ús de llevats transgènics en la millora de la qualitat del vi i, fins i tot, ha qualificat de “inoportú” la seva implantació.

També entén que s’ha de seguir investigant en aquest camp “amb prudència” i fins i tot advoca per la diferenciació en l’etiquetatge de productes lliures d’enginyeria genètica dels que no ho estan.

Vols donar la teva opinió? Escriu el teu comentari:

Nom *
Mail *
Web