Subscriu-te a RSS Feed
per rebre les últimes actualitzacions del bloc.

Envia un correu electrònic
per donar les teves opinions o
proposar articles.


Òrgans, emocions i sons curatius.

El Doctor Bernie Siegel en el seu llibre Pau, Amor i Auto-curació, proposa la següent pregunta:  “Què va succeir durant l’any o durant els dos anys previs a la teva malaltia?

Originàriament la intenció d’aquesta pregunta era fer que la persona pensés quins esdeveniments traumàtics li havien succeït en els anys anteriors a la seva malaltia que el poguessin haver predisposat a contraure-la.

Dit d’una altra manera si els seus òrgans li estan dient alguna cosa, de quins esdeveniments de la seva vida li estan parlant?. El que intenta amb aquesta pregunta és conferir poder a la gent, proporcionar als altres maneres de que tornin a estar bé i no fer que se sentin culpables de la seva malaltia.
Vol que la gent s’adoni que encara que potser no puguin controlar tot el que els passa a la vida, poden controlar la manera com responen a aquests esdeveniments. Quan algú s’asseu a la seva consulta i li diu que tirarà endavant el seu matrimoni encara que es mori en el intent, vol que aquesta persona senti bé el que està dient i que es doni compte del mal que ella mateixa es causa amb aquest tipus de missatges.

La ment i el cos són una unitat i no se’ls pot separar. Per això exhorta als seus lectors a que mirin el que està succeint en la seva vida i a que no segueixin “suïcidant-se” “…

Aprenent a estimar-nos aconseguirem sanar-nos

Emocions:

Ira, Ràbia, Frustració, agressivitat:

Observem una persona iracunda, violenta i agressiva que enrogeix fàcilment d’ira sol tenir problemes de fetge i  biliars, i que en molts casos li han hagut d’extirpar la vesícula perquè la calor interna generada per la seva ràbia ha calcificat la bilis formant pedres.

.- Sanació: La Ira es cura amb amabilitat. Desenvolupant la generositat de donar i de rebre … Reduint proteïnes i augmentant vegetals en la dieta. Escoltant música Barroca (Vivaldi, Mozart, Bach, Beethoven). Mira’t al mirall durant 5 minuts cada dia i practica el teu millor somriure. Conserva’l en la ment o fes-te una fotografia i repeteix-el sempre que puguis durant el dia. També visualitzant el color verd -la Natura és un sanador enormement verd-. Surt al camp descalça’t i abraça als arbres, descarrega en ells la teva energia negativa i carrega’t de la seva energia verda i pacífica. Practica gimnàstica, ioga o qualsevol de les tècniques d’arts marcials.

.- Frase mestra: Canalitzo la meva vitalitat de manera efectiva.

.- Mantra Sanador element Fusta: YAM

Por inseguretat i fòbies:

Cuida aquests ronyons mitjançant la Bondat i la Pau. Allibera’t de la por.

.- Sanació: Relaxant-te mirant al mar o al riu o espais grans d’aigua. Ballant música de dansa de tambors descalç/a. Desenvolupant la creativitat. Deixant que la imaginació calenta que posseeixes crei formes i es buidi de fantasmes. Desenvolupant la fe en nosaltres  mateixos. La cristal·loteràpia seria una bona tècnica i la reflexologia podal ajudaria a connectar amb nosaltres mateixos. L’aroma de gessamí sedaría les pors i en general tota l’aromateràpia de flors de l’element aigua. No deixis de posar l’atenció en els teus peus cada dia durant 5 minuts mentre els somrius. Visualitza el color blau fosc.

.- Frase mestra: Jo sóc capaç de resoldre qualsevol situació.

.- Mantra sanador element Aigua: BAM

La supèrbia, la impaciència, la pressa, l’odi:

Són malalties del cor i del sistema circulatori.

.- Sanació: Es curen amb Amor i Felicitat. Acceptant-nos com som i desenganxant-nos del EGO. Observant els nostres propis errors cada vegada que en vegem un en els altres. Reflexiona cada nit: quantes oportunitats de donar amor has perdut avui? Cura el cor és molt delicat, no apliqueu tècnica sense passar per teràpia. Visualitza el vermell brillant.

.- Frase Mestra: “Tinc tot el que necessito” … això produeix felicitat.

.- Mantra sanador element Foc: RAM

Estrès, Tristesa, desesperació:

Són malalties del Pulmó i sistema respiratori.

.- Sanació: Es curen amb valor i ànim. Ballar música de jazz ens farà sentir-nos forts i valents. Vestir colors alegres i barrejats de blanc. L’acupuntura o digitopuntura són teràpies molt adequades. Si et sents molt angoixat obre la finestra o mira el camp, posa’t en posició de gos arquejant la columna cap avall i rugeix des del fons del teu melic per 6 vegades amb tots els teus pulmons, prenent aire cada vegada lentament fins a omplir-los. Et resultarà tonificant. La meditació del somriure taoista et farà sentir content amb tu mateix. I olora. Olora aromes, olora pluja, terra, flors, persones, olora la Vida. L’aromateràpia és especialment indicada. Visualitza el color Blanc.

.- Frase mestra: Jo puc i desitjo ser feliç.

.- Mantra sanador element Espai (Metall): EH

Preocupació, Culpa, limitació:

La víctima d’aquests problemes és l’estómac i la melsa la qual cosa afecta el sistema immunològic.

.- Sanació: La medicina és la Bellesa, la Justícia i les Possibilitats sense límit. Practica el cant, no importa que sàpigues la cançó o que t’inventis lletres i músiques. Deixa que flueixin els sons de la teva gola t’alliberaràs de preocupacions. Vesteix de groc ocre i taronja et sentiràs fort. Pren infusions de plantes solars com la calèndula, camamilla, farigola. Modela figures amb argila mentre penses en enormes camps de blat bressolats pel vent.

.- Frase mestra: Sempre vaig fer tot el millor que vaig saber.

.- Mantra sanador Element Terra: LAM

Els Sons curatius:

Els sis sons curatius ens ajuden a netejar totes les toxines i l’estrès acumulats a la membrana que els envolta i ens ajuden a potenciar les bones vibracions dels òrgans reforçant les energies positives.

Curen els òrgans al equilibrar les seves funcions personals amb la resta de sistema intern. Cada so es pot fer des de qualsevol posició però cal fer els 6 sons seguits i per l’ordre que exposem. El detall més important és sentir qualsevol energia negativa per poder transformar-la en força vital positiva.

És Important:
A) Repetir cada so 3, 6, 9, 12, 24 o 36 vegades fins notar que l’aire que surt de la nostra boca en emetre el so és fred.
B) No oblidar després de cada so respirar cap al òrgan i somriure-li per tal de no deixar-ho feble.
C) Al principi fins sentir-te segur pots emetre el so cap al exterior però és aconsellable que enviïs el so a l’òrgan (sense veu) per tal que aquest rebi el màxim d’energia curativa. Començar amb els ulls semi tancats o tancats i l’atenció posada en l’òrgan.

1. – PULMONS: Posa la llengua darrera de les dents tancades i amb una exhalació lenta i prolongada fes un so SSSSSSS (Llavis estirats com un fals somriure o el xiulet de l’olla exprés). Al mateix temps que deixes anar l’aire elimines la tristesa i la depressió. Si et ve a la ment en aquest moment una situació o persona que et produeix la tristesa o la depressió no l’apartis de la teva ment sinó pensa en això mentre facis el so per eliminar la situació o netejar la tristesa de la persona. En l’interval respira cap als pulmons i somriu omplint-los de llum blanca. Sent la virtut del Valor i l’Ànim.

2 .- RONYONS: Forma una O amb els llavis com si bufessis l’espelma d’aniversari i amb una exhalació lenta i prolongada emet el so HOOOOOO alhora que elimines la por i inseguretat. Si et ve a la ment en aquest moment una situació o persona que et produeix por i inseguretat no ho apartis de la teva ment sinó pensa en això mentre fas el so per eliminar la por de la situació. Durant els períodes de descans respira cap als ronyons i somriu-los mentre els envies una llum blava brillant. Sent la virtut de la Bondat i la Pau.

3.- FETGE: Posa la llengua al costat del paladar i amb una exhalació lenta i prolongada fes un so SSHHHHHHHHHHHH alhora que elimines la ràbia, la ira, la còlera, l’agressivitat. Si et ve a la ment en aquest moment una situació o persona que et produeix la ràbia, còlera o agressivitat, no l’apartis de la teva ment sinó pensa en això mentre fas el so per eliminar el vici de la situació o persona. Durant els períodes de descans respira cap al fetge i somriu-li alhora que l’envoltes d’una llum verda brillant. Sent la virtut de l’Amabilitat.

4. – COR: Amb la boca completament oberta posant la punta de la llengua darrere de les dents inferiors fes una exhalació lenta i profunda alhora que produeixes el so HAAAAAAAAA i elimines l’orgull, l’odi, la supèrbia, la impaciència, la pressa. Si et ve a la ment en aquest moment una situació o persona que et produeix l’emoció que estàs eliminant no l’apartis de la teva ment sinó que pensa en això mentre fas el so per eliminar l’odi orgull etc. de la situació o de la persona. Durant els períodes de descans respira i somriu al cor al mateix temps que l’envoltes d’una llum vermella brillant. Sent la virtut de l’Amor i la Felicitat.

5- MELSA: Posa una altra vegada la llengua al costat del paladar fes una exhalació lenta i profunda alhora que produeixes el so GUUUUUUUUUUU (des de la gola com el so de “Girona”) i elimines la preocupació. Si et ve a la ment en aquest moment una situació o persona que et produeix preocupació no l’apartis de la teva ment sinó que pensa en això mentre fas el so per netejar la situació o la persona que la produeix. Durant els períodes de descans respira i somriu a la melsa al mateix temps que l’envoltes d’una llum groga brillant i sents la virtut de la Bellesa que potenciarà positivament aquest òrgan.

6.-TRIPLE ESCALFADOR: Si és possible fes aquest exercici estirat. Amb la boca oberta exhala lentament l’aire mentre fas el so HIIIIIIIIIIIIII. Quan paris per exhalar, tracta d’imaginar un corró gran que va aplanant el pit, l’estómac i l’abdomen, i sent-te buit (és com quan aixafem amb la mà una bossa de plàstic per guardar-la). Somriu al triple escalfador. Això equilibrarà totes les energies activades pels altres sons i relaxa el cos en general.

Si fas aquests exercicis abans de dormir notaràs la son molt més profunda i fàcil de conciliar ja que la sensació que produeix és de quedar buid/a i profundament relaxat/da.

Amb la pràctica diària d’aquests exercicis podràs comprovar com les energies emocionals negatives tenen poques possibilitats de créixer.

Vols donar la teva opinió? Escriu el teu comentari:

Nom *
Mail *
Web