Subscriu-te a RSS Feed
per rebre les últimes actualitzacions del bloc.

Envia un correu electrònic
per donar les teves opinions o
proposar articles.


Trampa casolana -molt efectiva- per a mosquits.

La batalla ha començat. Són ells contra nosaltres. Només en pot quedar un, i amb aquesta trampa, tenen totes les de perdre. Parlo dels mosquits. Aquests petits insectes que tant malestar produeixen tant de dia com de nit. Però amb aquesta trampa … tenen els dies comptats!

És senzillament una barreja d’aigua, sucre i llevat. Els passos són molt fàcils:

Materials necessaris:

.- Ampolla de 2000 ml. (2 litres).
.- 50 grams sucre integral (moreno).
.- 1 gram de llevat en pols de forner per pujar masses.
.- Termòmetre.
.- Tassa mesuradora.
.- Ganivet (que talli bé).
.- Paper o drap negre.

Procediment (guieu-se per les imatges del final):

1. Talla la part superior de l’ampolla com es mostra.

2. Col·loqueu 200 ml. d’aigua en un pot de cuina al foc fins que bulli, barreja-la amb 50 grams de sucre moreno. Col·loqueu el pot amb l’aigua ensucrada en un cossi d’aigua freda per refredar-la fins 40º C.

3. Després de refredar-la fins als 40º C, poseu l’aigua ensucrada a l’ampolla, llavors afegiu-hi el llevat. No es necessita barrejar el llevat amb l’aigua ensucrada. Quan el llevat fermenti, es crea diòxid de carboni.

4. La part de sobre de l’ampolla que es va tallar, diposita-la cap per avall i ajustada a l’ampolla en forma d’embut invertit. El diòxid de carboni s’expulsa per la boca de l’ampolla, assegureu-vos de segellar les vores (de la tapa invertida i l’ampolla, s’entén).

5. Col·loqueu el paper negre al voltant de l’ampolla. Als mosquits els agrada els llocs foscos i el diòxid de carboni, per tant entraran per la boca però no en sabran sortir. El millor lloc per posar el parany és un racó de paret fosc.

Consell: Poseu el parany en un lloc fosc i humit durant 2 setmanes, comproveu-ne els efectes. Reemplaceu la solució d’aigua ensucrada + llevat cada 2 setmanes.

3 comentaris per a

Trampa casolana -molt efectiva- per a mosquits.

 • esteve vila casañas |

  aixo es una traduccio molt curosa d’un article que ja esta penjat a internet. recordo que et vaig comprar llevat per fer l’experiment. em pregunto si ho has experimentat personalment i si es aixi, voldria que expliquis exactament quin llevat cal fer servir i de quina manera cal fer la barreja, perque a mi em va funcionar primer amb una mica de bicarbonat i LEVADURA ROYAL pero amb la que em vas vendre no cauen els mosquits.

 • Angel Perera |

  Esteve, en aquest cas s’ha de fer servir llevat “cutre” o sigui químic el que tu dius és el correcte. Salut i una abraçada.

 • ramon |

  la meva pregunta es si aquesta trampa afecta a abelles de mel.
  gracies

Vols donar la teva opinió? Escriu el teu comentari:

Nom *
Mail *
Web