Subscriu-te a RSS Feed
per rebre les últimes actualitzacions del bloc.

Envia un correu electrònic
per donar les teves opinions o
proposar articles.


Cada dia és un diamant.

espurna

Quan revisem la nostra vida, normalment l’avaluem en setmanes, mesos i anys, no obstant això, de veritat, hauríem d’enfocar-nos en els dies. Els Kabbalistes ens ensenyen que a una persona se li donen una quantitat exacta de dies per a viure. Dintre de cada dia hi ha una espurna de Llum que hem de perfeccionar. La totalitat de tot el treball que es fa en un determinat dia, des de restringir les enrabiades fins a compartir els més possible, es suma a la perfecció de l’espurna de Llum d’aquest dia.

diamant

A la Bíblia, la gent va viure per centenars d’anys, però després l’esperança de vida es va reduir. Els kabbalistes expliquen això amb una paràbola. Hi havia una vegada un rei que posseïa una mina de diamants. Després d’extreure els diamants, ell en donava milers alhora als artesans locals, el treball dels quals era netejar i perfeccionar les pedres al llarg de diversos mesos. L’únic problema era que mai completaven el treball. De fet, alguns dels diamants els tornaven danyats. Per tant, el Rei va canviar el mètode donant a cada artesà una quantitat menor de diamants, i menys temps per a realitzar el treball.

El mateix va succeir amb la humanitat.

Al principi, el Creador li va donar a cada persona milions d’espurnes de Llum, cadascuna corresponent a cada dia de vida donat. Però encara que la gent vivia centenars d’anys, amb freqüència no perfeccionaven les seves vides. De fet, les danyaven. Per tant, el Creador va reduir la quantitat d’espurnes lliurades a cada persona alhora.

No se’ns donen 80, 100 o 120 anys de vida. Se’ns donen 29.200 dies, 36.500 dies, o 43.800 dies, i dintre de cadascun, hem de perfeccionar una espurna de Llum. L’espurna de Llum que vàrem poder perfeccionar ahir, no pot ser perfeccionada avui. Cada dia té el seu treball únic i propi que es relaciona a aspectes específics de l’ànima que necessiten purificació i elevació.

Els kabbalistes ensenyen que al final de cada dia, mentre anem a dormir, si hem perfeccionat la nostra espurna, és enviada dalt al nostre banc espiritual on roman per a protegir-nos i donar-nos Llum i benediccions. Quan una persona té èxit en aquest treball, el Creador li donarà encara més espurnes que, per descomptat, signifiquen més dies, mesos, i anys de vida. Naturalment que l’oposat, també és veritat.

La lliçó més important de tot això és que no vivim setmanes, mesos, i anys; vivim dia a dia. El treball que hem de complir avui, no pot complir-se demà.

Aquesta setmana, desperta dintre de la teva consciència, l’apreciació pel poder i el regal formidable  que podem tenir cada dia. Quan interioritzes aquest enteniment, encara que els dies no arrenquin com esperaves, no els anul·laràs deixant les coses per demà. T’adonaràs que el que necessites complir avui, només pots complir-ho avui, i comprendràs que mentre estiguis perfeccionant espurnes i enviant-les cap amunt, no només estàs creant un impressionant banc de Llum que fluïx cap a tu, sinó que t’estàs guanyant més dies i més espurnes per perfeccionar.

kabbalah

Vols donar la teva opinió? Escriu el teu comentari:

Nom *
Mail *
Web