Subscriu-te a RSS Feed
per rebre les últimes actualitzacions del bloc.

Envia un correu electrònic
per donar les teves opinions o
proposar articles.


Caspa i alimentació.

La caspa és indesitjada i molesta, s’estima que gairebé tots els adults la patiran en algun moment de la seva vida. Quan la caspa es torna crònica és a dir el cuir cabellut està irritat o pica molt i res del què es fa provoca una millora cal anar al terapeuta.

La caspa normal persistent que no respon als xampús pot millorar substancialment si ens alimentem bé i consumim les vitamines i minerals apropiats, a més d’utilitzar un bon xampú anti-caspa.

La dieta per millorar la caspa

1.- Tracta de menjar aliments integrals rics en fibra. Aquests inclouen el pa sencer, llegeix els ingredients si la farina és blanca i han tirat segó no és pa integral, ha de dir 100% gra o blat sencer o alguna cosa semblant.

2.- Menja fesols de soja perquè són rics en biotina.

3.- Evita els greixos hidrogenats com la mantega, margarina i olis hidrogenats perquè irriten la pell.

4.- Controla el teu consum de sucre i menjars processades.

5.- Menja o pren oli de peix o de llinosa cada dia. Això proveeix d’àcids grassos Omega 3 que ajuden a controlar la irritació del cuir cabellut.

6.- Menja iogurt amb bacteris.

7.- Pots menjar algues o prendre suplements de Kelp.

8.- Assegura’t que estàs consumint biotina (vitamina B7), pots prendre-la en pastilla. 6 mil.ligrams al dia. Aliments rics en biotina en són: ous, fetge, llevat de cervesa i arròs integral.

9.- Pren una multivitaminic que inclogui vitamina A, E. B12, seleni i zinc. Alguns professionals recomanen un tractament de 10.000 unitats de vitamina A i 20,000 de beta-carotina durant 2 setmanes. Aquestes quantitats de vitamina A són molt altes i no poden consumir-se si tens problemes del fetge, estàs embarassada o prenent altres medicaments. Consulta amb el teu terapeuta.

10.- Pots humectar el teu cuir cabellut donant-te un massatge lleuger amb un oli com: oli d’alvocat amb una càpsula de vitamina E. Deixa’l en el pèl a la nit i renta’l al matí.

11.- Fes rentades amb aigua de romaní. Posa romaní sec o fresc en 1/4 de litre d’aigua calenta, deixa-ho refredar i aplicau en la darrera esbandida dels cabells.

12.- Si el teu cuir cabellut el sents molt sec aplica’t un oli com ametlles, alvocat etc. barrejat amb el xampú i deixa-ho en el pèl un rato abans d’esbandir-te.

13.- Relaxa’t perquè l’estrès afecta la pell i el cuir cabellut.

14.- Evita utilitzar productes químics acondicionadors que irriten el teu cuir cabellut si tens caspa severa.

15.- Els comprimits de llevat de cervesa també són un bon nutrient per els cabells i el cuir cabellut.

Vols donar la teva opinió? Escriu el teu comentari:

Nom *
Mail *
Web