Subscriu-te a RSS Feed
per rebre les últimes actualitzacions del bloc.

Envia un correu electrònic
per donar les teves opinions o
proposar articles.


Pautes sobre l’ús de la nutrició (nutricèutics) en el càncer.

L’Oncologia Oficial Ignora la Biologia Bàsica del Càncer

Conèixer el comportament biològic de les cèl·lules canceroses és fonamental per definir com intervenir. Estem acostumats a considerar el càncer com un enemic molt poderós, capaç d’envair els teixits i de resistir-se a qualsevol esforç terapèutic. Això és totalment equivocat. Les cèl·lules canceroses són molt més febles que les normals perquè el seu metabolisme és molt ineficient. Només poden utilitzar la glucosa com a aliment i obtenen 18 vegades menys quantitat d’energia d’una molècula de glucosa que una cèl·lula normal. Només poden viure en un medi àcid, amb molt poc oxigen i únicament poden utilitzar la glucosa com a aliment. Quan el pH baixa, el subministrament d’oxigen a les cèl·lules pateix.

El Dr Otto Warburg, va rebre el premi Nobel el 1931 en descobrir i explicar aquest comportament. Malauradament l’oncologia oficial pensa només que ha de destruir el tumor sigui com sigui amb poderosos verins mòbils malgrat el dany al pacient i el cost que implica.

Hi ha innombrables estudis orientats segons altres directrius, amb substàncies que reforcen l’ecologia de l’hoste i les seves defenses en lloc d’intentar destruir el tumor. Aquests nutrients al contrari dels fàrmacs oncològics, són mancats de toxicitat i barats.

La Dieta i el Càncer

La Política de Ignorar les Deficiències

Els requeriments diaris de nutrients anomenats també RDA van ser estimats fa més de 50 anys quan l’àmbit de la bioquímica era molt petit i no ha estat actualitzat per diverses causes alienes a la salut. La indústria farmacèutica i la indústria alimentària tenen una gran ingerència en aquesta decisió perquè es veuen beneficiades amb això.

D’altra banda, les polítiques d’educació mèdica orientades i sostingudes per la indústria farmacèutica han mantingut la nutrició clínica com una cosa inexistent a les universitats. De 130 facultats de medicina als Estats Units, només 30 inclouen aquesta càtedra, però la mitjana de temps que un metge graduat rep d’aquesta matèria, entre totes les facultats en aquest país és de dues hores.

Malgrat tots els testimonis que puguin veure diàriament en els malalts molts metges continuen pensant que les deficiències de nutrients com l’escorbut i el beri-beri són cosa del passat o es mantenen desinteressats envers aquesta situació i continuen formulant exclusivament fàrmacs i fent callar l’interès que mostren els pacients.

El Consum de Carns

Nombrosos estudis de població testimonien una relació molt clara entre la ingesta de carnis i la incidència de càncer. Societats com els Hunza al Pakistan, els Jaines a l’Índia, els Adventistes ortodoxos que són bàsicament vegetarians mostren una incidència de càncer molt menor que la mitjana.

Diverses observacions indiquen que el consum de carn és antinatural per a l’ésser humà:

.- Igual que els animals herbívors l’ésser humà té un intestí molt llarg, més de 3 vegades el llarg del seu tronc.

.- El nostre intestí està desproveït dels enzims que tenen els animals carnívors.

.- La nostra dentadura i els nostres hàbits de ritme de menjar són semblants als dels remugants

.- Tenim desenvolupats els incisius i els molars per tallar verdures i moldre els grans.

.- No tenim ullals esmolats ni urpes per esquinçar la carn.

.- La vista de la sang no ens desperta la gana. (Quan veiem passar una sargantana no pensem en caçar-la i menjar-la  viva.)

Donada l’acidificació en què es troba el malalt de càncer, el seu primer requeriment és tenir una dieta alcalinitzant. Les carns són els aliments més acidificants, i empitjoren l’estat d’acidesa existent en aquests malalts. Molt sovint el mateix pacient rebutja la carn o l’olor del menjar quan es cuina a causa de la carn.

La nostra dieta tradicional orientada només pel paladar i rica en carbohidrats, fregits, olis hidrogenats, additius sense control i carns i deficitària en vitamina C, E, les del complex B, zinc, magnesi, manganès, germani, seleni, i altres cations minerals etc. és causa del 70% dels càncers.

La Mesura la Acidesa. Pauta Clau del Seguiment

Malauradament les mesures de filtratge o diagnòstic oficials es limiten només a estudis com mamografies, citologies o determinació de marcadors tumorals que són molt costosos i demorats.

La determinació del pH en saliva i orina seria un indicador molt més ampli i econòmic. Pot fer-se a casa i ser part d’un monitoratge més freqüent i senzill. Qualsevol que sigui la teràpia que el pacient rebi, l’organisme del malalt per millorar sempre ha d’augmentar el seu pH. Això s’aplica a qualsevol malalt crònic. Aquest procediment és molt simple i fàcil pot fer-se amb cintes comuns que s’exposen al material i al cap d’un o dos minuts donen una mesura segons el color.

Els mesuradors digitals tenen una àmplia gamma de preus i són fàcils d’utilitzar. Igual que els glucòmetre manuals digitals, poden ser usats pel mateix pacient per veure com cada àpat o tipus d’activitat influeix en la seva acidesa corporal.

Teràpies anticàncer ignorades Oficialment

La Teràpia Gerson.

A mitjans del segle XX el Dr Max Gerson va postular que en el càncer de la mateixa manera que en altres malalties cròniques i en el mateix envelliment, el trastorn bioquímic fonamental era l’augment de la permeabilitat de les membranes cel·lulars el que ocasionava un augment del sodi, d’aigua i de residus nocius dins de la cèl·lula i una sortida del potassi intracel·lular. Això ocasiona una disminució del potencial de la membrana i un esgotament de la mateixa. Per corregir aquesta situació va idear unes dietes amb base a sucs de vegetals frescos rics en potassi, molts líquids i absència de sodi. A més ènemes de cafè que mostraven ser de gran ajuda. Posteriorment va afegir solucions de glucosa amb potassi i dosis baixes d’insulina cristal·lina a fi de introduir potassi a les cèl·lules juntament amb la glucosa, aquesta teràpia ha estat anomenada “solucions repolarizants”. Durant quaranta anys els resultats van fer famosa aquesta teràpia.

Un dels pacients del Dr Gerson va ser Albert Schweizer, el metge explorador que va viure a l’Àfrica. Va ser vist als 75 anys amb una diabetis descompensada i molt difícil i va recuperar la seva salut vivint fins als 92 anys. El Dr Schweizer va dir que havia quedat seriosament impressionat amb la genialitat de Gerson i el potencial dels seus descobriments.

La Vitamina C

Per poder-se estendre pels teixits, el càncer produeix un enzim anomenat hialuronidasa que dissol el col·lagen que uneix les cèl·lules normals entre si. El Dr Ewan Cameron va suposar que una substància que donés suport aquesta matriu de col·lagen hauria de ser d’ajuda en el tractament del càncer i va assajar la vitamina C en milers de pacients. Va notar que quan prenien al voltant de 10 grams diaris milloraven la gana, tenien més energia i recuperaven la seva antiga forma de vida molt millor que els que rebien el tractament oficial. Fins i tot podien deixar la morfina en pocs dies.

El Dr Cameron juntament amb Linus Pauling, (2 vegades premi Nobel) va dur a terme diversos estudis sobre el paper de la vitamina C. “Amb l’ús adequat de vitamina C per al càncer podem disminuir la taxa de mort en un 75%. Tot pacient amb càncer hauria de rebre vitamina C. “- Dr Linus Pauling

La vitamina C augmenta la concentració de limfòcits, (les cèl·lules que combaten el tumor). 10 grams diaris tripliquen el compte.

La majoria dels animals, (que tenen una incidència de càncer molt menor que l’ésser humà), produeix vitamina C. Les quantitats usuals en aquestes espècies són una mitjana de 100 vegades més gran que el que els requeriments diaris mínims, (65 MGS / dia), proposen per a l’ésser humà.

Les concentració de vitamina C està molt disminuïda en els pacients amb càncer.

Els canvis tissulars al voltant del tumor cancerós són idèntics als observats en l’escorbut.

A diferència dels agents quimioteràpics del càncer, la vitamina C no només augmenta el temps de supervivència del pacient sinó que també produeix una millora general en la salut i una sensació de benestar.

Les persones que tenen una alta ingesta de vitamina C creen més anticossos i de molècules de “complement”, (una substància integrant de la immunitat), que són necessàries per a la destrucció de cèl·lules malignes.

Es necessita vitamina C per que els enzims del fetge netegin la sang de les substàncies nocives del tumor i les que són producte de la radioteràpia i / o quimioteràpia.

També evita el dany ocasionat per diversos agents carcinogènics i pels radicals lliures.

El tractament convencional del càncer disminueix la quantitat de vitamina C, empitjorant aquesta deficiència.

La vitamina C es troba en molt alta quantitat el bròquil, el julivert, la groselles negres, els pebrots picants, i els dolços, els pebrots vermells tenen més vitamina C que els verds.

Es troba en alta quantitat en les cols de Brussel·les, la col de paperina, la coliflor, la col arrissada, i les guaiabes.

En quantitat intermèdia en els espàrrecs, els melons, la xicoira, les taronges, les llimones, les maduixes, els tomàquets madurs, els raves, els espinacs, els carbassons i les carxofes.

Encara que alguns metges ho pregonen, el risc de litiasi renal per àcid oxàlic és només teòric. En realitat això no s’ha vist entre els milers de persones que reben vitamina C.

Hi ha estudis que mostren el valor preventiu i terapèutic de la vitamina C en més de 120 tipus de càncer. La Fundació Vitamina C ofereix aquesta informació sense cost a pacients i als metges. Igualment el Dr Robert Cathcart, en la seva pàgina a Internet inclou nombrosos estudis i articles.

La vitamina C pot donar-se en forma d’ascorbat de sodi endovenós. En forma parenteral no s’ha d’usar àcid ascòrbic per ser dolorosa, menys soluble i menys fàcil d’utilitzar. Les dosis poden arribar fins a 150 o 200 grams al dia.

Betacarotè

És precursor de la vitamina A però també actua només com un poderós antioxidant. Els nivells d’aquesta substància estan disminuïts en els teixits dels malalts de càncer. Per la seva activitat necessita d’altres carotenoides, de la vitamina C i E. És especialment útil en el càncer de mama, còlon, estómac i pulmó.

En pacients amb leucoplàsia, que és una lesió pre-maligna de la boca va produir millores en un 71% dels casos quan es van administrar 40 mg diaris. També a la displàsia cervical i en altres lesions pre-malignes.

Es troba a les pastanagues, les carabasses, el mango, els vegetals de fulles verdes fosques, grocs i ataronjats.

La seva ingestió pot provocar una coloració groga de la pell perquè s’acumula en el greix subcutani. Cal tenir en compte que la vitamina A que produeix es pot acumular i arribar a ser tòxica.

Esqualè

Aquest oli va ser aïllat per primera vegada del fetge d’un tauró d’aigües profundes encara que constitueix part integrant de la pell de l’ésser humà. Es troba també en l’oli d’oliva. L’esqualè allibera oxigen en els teixits igual que el germani, l’ozó i el peròxid d’hidrogen.

Juntament amb vitamina E i àloe vera ha estat usat en pacients de càncer observant una reducció dels tumors en més d’un 33%. A més ajuda a desintoxicar diverses substàncies químiques nocives i protegeix contra substàncies cancerígenes, tòxics i contra la radiació ultraviolada.

Quan es van exposar ratolins de laboratori a nivells letals de radiació van sobreviure més temps quan es va administrar esqualè.

S’utilitza com a suplement en diversos programes de salut a Alemanya, Japó, Corea i altres països.

La seva dosificació ha de ser d’1 a 3 grams diaris.

Els Olis Omega

Es denominen omega a la família d’olis necessaris per al nostre organisme per no poder ser sintetitzats. Són precursors d’un ampli conjunt de substàncies anomenades genèricament icosanoides; entre els quals hi ha les prostaglandines, els leucotriens, el tromboxà, i diverses altres substàncies que en grup constitueixen una mena de sistema de comunicació cel·lular molt antic.

Els olis són cadenes de carbonis que acaben en un radical (-0 = C = 0-H) per la qual cosa també són anomenats àcids grassos. Els olis que no tenen dobles enllaços entre els carbonis s’anomenen saturats (d’hidrogen), els altres, s’anomenen olis omega. Segons la posició del doble enllaç, poden ser de la família omega 3, (doble enllaç en el carboni 3), o omega 6 amb un doble enllaç a aquest carboni. L’ésser humà pot produir omega 9, anomenat àcid oleic.

Els omega 3 i omega 6 tenen nombroses funcions metabòliques. La seva deficiència dóna lloc entre altres a depressió, agressivitat, tendència a l’alcoholisme, infeccions recurrents, diabetis, càncer, malalties degeneratives ja que el sistema de comunicació està en la base de tots els processos que es duen a terme en l’ambient cel·lular i tissular. Les prostaglandines que donen lloc són substàncies amb una vida mitjana molt curta molt difícils de mesurar en proves de laboratori i normalment no es detecten a la sang.

Hi ha prostaglandines anomenades “de guerra” que s’alliberen quan hi ha infeccions o inflamació per afavorir aquests esdeveniments. Les prostaglandines “bones” donen lloc a menor permeabilitat dels teixits als leucòcits, menor producció de leucòcits i anticossos en la sang, menor adhesivitat plaquetària, etc. La família d’omega 3, és produïda en la seva majoria pel plàncton dels mars d’aigües fredes. És consumit per una cadena de depredadors, i l’ésser humà el pren de peixos com el salmó, la tonyina, les sardines, etc. Els únics vegetals que el contenen són les llavors d’onagra, de borratja del Canadà, el de llinosa i el de colza.

El Dr Warburg havia observat que els olis omega addicionats als ous d’eriçó de mar incrementaven en ells el consum d’oxigen en un 2.200%. Va intentar aquest procés en éssers humans amb càncer per tractar-los però no va tenir èxit perquè va usar àcid butíric, no és un oli omega. La Dra Johanna Budwig va repetir l’experiment de Warburg el 1951 afegint una mínima quantitat d’àcid linoleic, (omega 6), i va rehabilitar el metabolisme aeròbic de les cèl·lules canceroses, tornant a convertir-les en cèl·lules normals.

Ella a més havia observat que els àcids grassos essencials es combinen amb els aminoàcids que contenen sofre (metionina i cisteïna), per formar les lipoproteïnes de la pell, les membranes cel·lulars i totes les membranes interiors de la cèl·lula. Va donar als seus pacients grans quantitats d’oli de llavors de lli (omega 3 i 6), combinat amb llet sense pasteuritzar, desnatada i fermentada, acompanyats tots dos per pastanagues (betacarotè), verdures fresques (vitamina C), cereals sencers i herbes aromàtiques com la canyella i l’anís. Ella no va trigar a descobrir que no només els malalts de càncer sinó molts altres responien a aquest programa. (Aquesta barreja ha estat anomenada “Crema Budwig” i és àmpliament utilitzada en el tractament de malalts crònics a Alemanya i Suïssa).

La Dra Budwig pensava que era necessària a més l’energia solar per tenir l’impuls inicial que posava en marxa el cicle de Krebs, (la fase aeròbica del metabolisme de la glucosa). Va calcular la freqüència de ressonància dels electrons pi de la lipoproteïna (6.900 amgstroms, a la part vermella de l’espectre visible). Va exposar els seus pacients a la llum vermella d’un làser de robí i van millorar més ràpid que abans.

En una entrevista radiada a Stuttgart el 1967, va dir que el 90% dels malalts de càncer, fins i tot casos avançats en què la radiació i la cirurgia havien fracassat, van respondre als seus mètodes. La Dra Budwig va indicar que els inductors del càncer són simplement «lladres d’electrons», qualsevol cosa que impedeixi que la llum activi els cicles de Krebs en les cèl·lules canceroses.

El Dr Gerson va repetir aquesta experiència en donar als seus malalts oli de llavors de lli aconseguint els mateixos resultats. A la Clínica Gerson a Mèxic avui continuen aplicant aquesta teràpia amb èxit.

A Sud-Àfrica es va tractar a pacients terminals de càncer amb fins a trenta càpsules diàries de Efamol (Oli d’Onagra). Dels vint pacients que van iniciar l’estudi, tots van sobreviure com a mínim el doble del temps que s’esperava.

Seleni

Diversos estudis de població han establert una clara relació directa entre el contingut de seleni del sòl d’una regió i la baixa incidència en els seus habitants de càncer de pulmó, recte, bufeta, coll d’úter, esòfag i endometri.

Això ha estat documentat en diverses regions de la Xina i en diversos països del món. Costa Rica, Taiwan, Japó i Singapur, per exemple, estan entre els països amb alt contingut en aquest mineral a terra i baixa incidència de càncer.

El seleni pot reduir els casos de càncer en un 40% i l’índex de mortalitat en un 50%. Els detalls d’aquesta investigació van ser publicats pel Journal of the American Medical Association el 1996 encara que com de costum l’editorial aconsellava “No tregui conclusions prematures sense més investigació”. Això no s’hauria dit si es tractés d’un fàrmac costós patentat per un laboratori.

L’Institut Nacional de Càncer dels Estats Units va publicar en aquest mateix any l’estudi més reeixit en prevenció de càncer fins ara fet. Durant 10 anys, 1.312 voluntaris van rebre 200 mcg de seleni, (de llevat), es va reportar una disminució del 49% en els índexs de mortalitat dels tres càncers més freqüents, pulmó, pròstata i recte.

Un estudi fet a Finlàndia va mostrar nivells inferiors de seleni en pacients de càncer masculins enfront dels de persones sanes.

En els pacients amb limfomes hi ha una marcada disminució dels nivells d’aquest mineral.

El seleni és un antioxidant poderós que:

.- És indispensable per al treball de la Vitamina E.

.- Enforteix el sistema immunològic.

.- Facilita la glutatió peroxidasa, (potser l’enzim antioxidant més important.)

.- Millora l’activitat dels leucòcits, les cèl·lules assassines naturals i dels macròfags.

.- Facilita la producció d’anticossos.

.- És necessari en la producció d’interferó.

Es recomana prendre entre 200 i 400 micrograms diaris.

El seleni es troba en els cereals sencers, el llevat de cervesa, els productes agrícoles orgànics cultivats en sòls enriquits amb aquest mineral, i especialment en les nous del Brasil. En sobredosi el seleni pot arribar a ser tòxic. En certes parts del món on la dieta proporciona fins a 700 micrograms al dia, no s’han vist efectes secundaris o toxicitat.

De les formes actives les millors són el selenita de sodi i la seleniometionina.

Vitamina E

Aquest factor antioxidant ha estat extensament estudiat com preventiu de la malaltia tumoral. El Dr Wald va publicar un estudi al British Journal of Cancer el 1984 en el qual mostrava una relació directa entre la ingesta de vitamina E i la baixa incidència de càncer. Un altre estudi en 36.000 adults durant vuit anys, va mostrar que els menors nivells de vitamina E van tenir major risc de desenvolupar càncer.

Específicament la displàsia cervical, el càncer de còlon, de coll d’úter, de mama, pulmó i buco-faringe mostren la més estreta correlació.

L’acció de la vitamina E depèn de la presència de seleni, vitamina C, i d’altres carotenoides. També la seva dosificació ha d’excedir a les RDA oficials (les dosis protectores comencen a partir de 400 UI), que normalment apareixen en els suplements comercials.

Alguns investigadors han pretès mostrar el contrari usant les 30 UI que indica la RDA i donant-les soles. El seu cicle de vida en l’organisme és molt curt per mostrar una acció.

La Vitamina E es troba en gran quantitat en els olis verges obtinguts per pressió en fred, soja, sèsam, germen de blat, llinosa, oliva, colza. També en els alvocats i les nous.

Laetril

També anomenat amigdalina o vitamina B17. Destrueix les cèl·lules tumorals sense danyar les normals. El teixit cancerós conté un enzim anomenat betaglucuronidasa. La concentració d’aquest enzim és de 100-3600 vegades més gran que en el teixit normal. Quan el Laetril entra a la cèl·lula tumoral és metabolitzat en cianur, (que mata la cèl·lula cancerosa), i benzaldehid que té acció analgèsica i antitumoral.

Els assaigs terapèutics han mostrat que no hi ha cap problema amb el cianur que es produeix. Alguns investigadors han indicat que el cianur produït per aquest mitjà és usat per l’organisme per produir cianocobalamina (Vitamina B12).

La vitamina B17 es troba en l’ordi. Les ametlles amargues, la iuca, els cigrons, les llenties, l’herba del blat, el blat de moro, el mill i les llavors de diversos fruits com les pomes, els préssecs, les prunes clàudia i les cireres.

Els Hunza, del Pakistan, (un poble que té una de les majors taxes de longevitat al planeta), acostumen menjar la llavor del préssec. El càncer és gairebé inexistent entre ells.

Com preventiu es recomana menjar les llavors d’aquestes fruites diàriament.

Com a tractament, s’indiquen de 2 a 6 pastilles de 500 MGS diàriament.

Les Sals de Cesi

Les cèl·lules tumorals requereixen un pH àcid per poder viure sol així es pot mantenir l’ambient anaeròbic que els és indispensable.

El Dr A. Keith Brewer va escriure un article “Teràpia per el Càncer amb pH elevat -Estudi en ratolins i en éssers humans-” que va ser publicat en Pharmacology Biochemistry & Behavior, v.21, Suppl., 1, pp. 1-5 1984. Va reportar la desaparició de les masses tumorals en setmanes. El Dr Brewer va escriure: “tots els dolors i efectes associats al càncer van desaparèixer de 12 a 36 hores.”

Els seus pacients van rebre de 3 a 6 grams de clorur de cesi (CsCl) o clorur de rubidi (RbCl) diàriament juntament amb 2 a 4 grams de clorur de potassi (KCl).

Aquestes sals eleven el pH, (alcalinitzen) dins de les cèl·lules canceroses, portant-lo en pocs dies fins a 8 o més. A més les sals de cesi i rubidi neutralitzen les toxines àcides que el tumor allibera.

L’article del Dr Brewer es pot trobar a Internet: http://www.mwt.net/~drbrewer/highpH.htm

En el fullet Teràpia per el Càncer amb pH elevat amb Cesi el Dr Brewer diu:

“El cesi i rubidi, juntament amb el potassi són poderosos alcalins receptors d’electrons. Tots tres són eficaços per pujar el pH de la cèl·lula cancerosa. “- Pàgina 3

“Les sals de potassi, rubidi i cesi són molt similars a les de sodi en les seves accions. Els seus clorurs tenen la mateixa toxicitat. “- Pàgina 5

“L’absorció de cesi, rubidi, i potassi es pot augmentar afegint vitamines A i C a la dieta. Les sals de zinc i seleni també en milloren l’assimilació. “- Pàgina 7

“No es recomana la injecció directa d’aquestes sals dins de la massa tumoral. Quan es puntura la massa, les cèl·lules alliberen toxines i poden intoxicar el sistema. Això ha estat vist en ratolins. “- Pàgina 3

“L’efecte immediat d’aquesta teràpia del càncer és alleujar el dolor i els efectes col·laterals. Això és produït per la neutralització dels enzims tòxics alliberats per les cèl·lules canceroses. “- Pàgina 6

“Els assaigs en ratolins mostren una marcada reducció del tumor en una setmana. L’administració continuada va causar la desaparició del tumor. “- Pàgina 7

“Anteriorment s’havien recomanat dietes altes en potassi per al tractament del càncer (Max Gerson). Un ingredient comú en molts d’aquests tractaments va ser el suc de pastanaga que proveeix grans quantitats de potassi i vitamina A. “- pàgina 25

“Les altes concentracions de cesi i rubidi són típiques dels sòls volcànics.” Pàgina 17

“El cesi i el rubidi es troben a les aigües termals, la de les fonts naturals i la de mar perquè les seves sals es dissolen fàcilment en l’aigua.” – Pàgina 23

“En aquest estudi, es va analitzar la ingesta de cesi, rubidi i potassi en quatre regions on la taxa de càncer és o era molt baixa. Durant l’època de poc càncer, aquestes dietes van ser riques en aquestes sals i en substàncies que milloraven la seva absorció. “- Pàgina 21

“Als Estats Units els indis Hopi que van viure al desert d’Arizona van ser reportats el 1949 com ‘virtualment lliures de càncer’ El contingut mineral de la dieta tradicional dels Hopi és més alta que l’alimentació convencional. Es van reportar nivells de potassi i rubidi molt alts … El 1949, un equip de l’Associació Mèdica Americana va recomanar fer estudis sobre la baixa incidència de càncer i la seva possible relació amb la dieta tradicional. “- Pàgina 23

“Tot i que els Hopi continuen vivint a les seves terres tradicionals, la seva dieta va ser parcialment reemplaçada per la que va ser donada pel programa d’alimentació federal. El 1955, el Departament de l’Oficina d’Afers Indígenes va transferir la seva responsabilitat per la salut indígena al Servei de Salut Pública dels USA. La predicció de l’augment de càncer per l’adopció de l’estil de vida occidental es va fer realitat. “- Pàgines 23, 24

“Un augment similar en la incidència de càncer va passar amb els indis Pueblo quan van abandonar la seva dieta tradicional per la del supermercat fa 25 anys.” – Pàgina 24

Els nutrients complementaris inclouen vitamina C (5 a 10 grams), vitamina A (50,000 unitats), vitamina E, gluconat de zinc (100 a 200 mil·ligram), seleni (100 a 200 micrograms) i amigdalina.

El Dr Brewer va descobrir que les dietes virtualment lliures de càncer en certes àrees del món (La vall dels Hunza al Pakistan, el Caucas, el de Vilcabamba a Equador, i els indis Hopi als Estats Units) són riques en tots els minerals essencials com el cesi, el rubidi i el potassi, i que aquestes dietes són una teràpia natural de pH elevat.

Cal anotar que el cesi usat pel Dr Brewer no és cesi radioactiu.

Àcid clorhídric

En els anys 30 els doctors Dr Ferguson i Gay van donar a conèixer el valor de l’àcid clorhídric per reactivar la immunitat mostrant innombrables casos d’infeccions, algunes severíssimes tractades exclusivament amb injeccions endovenoses de HCL diluït 1/500. A partir d’això, diversos investigadors van assajar aquesta substància per tractar malalts de càncer. La revista Medical World va publicar diversos articles que reportaven diversos casos igualment tractats amb èxit amb aquestes dilucions.

Ja sigui que està alt o baix, el HCL diluït té la facultat de regular el pH de l’organisme perquè aquest és el principal àcid modulador de l’acidesa orgànica. En normalitzar el pH, l’organisme pot excretar diversos àcids de rebuig que havia retingut per mantenir l’acidesa, (butíric, làctic, acetoacètic, etc.). El metabolisme lliure d’aquests tòxics pot reprendre les seves vies de forma adequada.

A més el Dr Ferguson va demostrar com aquesta teràpia accelera la descàrrega de monòxid de carboni de l’hemoglobina. L’efecte és tan notori que es va anotar: “augmentava el contingut d’oxigen en les cèl·lules vermelles per sobre del que s’aconseguia en mantenir el pacient en una bombolla d’oxigen.”

La injecció endovenosa d’HCL provoca una gran resposta leucocitària i un important augment de la fagocitosi en només unes poques hores.

Aquests criteris concorden amb els requeriments que el malalt de càncer té.

La quelació amb EDTA

L’EDTA és un aminoàcid sintètic (Àcid Etil Diamina Tetra Acètic) que va ser creat per tractar els pacients amb intoxicació per plom. Aquesta substància atrapa el plom i diversos altres metalls pesants i els posa en la sang perquè el ronyó els excreti per l’orina.

Aquests metalls estan en l’organisme produint radicals lliures i dany oxidatiu permanentment perquè ni el ronyó ni el fetge poden excretar-los. Aquests metalls romanen en el greix i els ossos de l’individu fins a la seva mort.

Encara que la quelació amb EDTA està indicada especialment per a la malaltia coronària, s’ha confirmat que les persones que reben EDTA tendeixen a disminuir la probabilitat d’adquirir un càncer en un 90%. Ninety Percent Reduction in Cancer Mortality After Chelation Therapy With EDTA W. Blumer i EM Cranton. 1989

Dos grups de persones amb unes condicions de vida molt similars, (tots residien al llarg d’una avinguda en una petita ciutat suïssa i estaven exposades al mateix ambient), van ser observades durant 18 anys, (1958-1976), un grup va rebre quelació i l’altre no.

En el grup no quelat, (172 persones), la taxa de mort per càncer va ser del 17.6%, el que va rebre quelació, (59 persones), va tenir una taxa de 1.7%, només una persona va morir de càncer.

El paper del EDTA ha estat estudiat extensament sota l’orientació de l’American College for Advancement in Medicine liderat pel Dr Elmer Cranton.

El EDTA en alliberar l’organisme de l’agressió oxidativa causada pels metalls pesants i també per el ferro i coure fèrrics, disminueix l’activitat carcinogènica que d’aquí es crea i recrea un entorn bioquímic molt més sa afavorint no només una millor perfusió en els teixits, si no que també s’ha demostrat que la funció renal millora ostensiblement. La qualitat i expectativa de vida han estat també monitoritzats en estudis que ratifiquen el gran valor d’aquesta teràpia.

El Dr Johan Bjorksten, que va postular i va demostrar la teoria d’entrecreuament com a indicador preventiu de l’envelliment, ha indicat que la quelació amb EDTA és un dels pocs mitjans que corregeix aquest fenomen. (The Crosslinkage Theory of Aging es a Predictive Indicator.)

Zinc

Més de la meitat de les persones als Estats Units són deficients en aquest mineral que participa ajudant a prop de 200 enzims. Això és causat per la falta del zinc a la terra del sòl i l’absència de polítiques per fortificar aliments amb base a paràmetres fiables.

Són molts els trastorns que causa aquesta deficiència: fatiga, trastorns immunitaris, psiquiàtrics, engrandiment de la pròstata, cataractes, al·lèrgies alimentàries, falta de gana, pèrdua del gust, trastorns de l’audició i d’altres.

Aquesta deficiència s’ha agreujat a partir de les sobrecàrregues de calci que innecessàriament reben algunes persones i que redueixen en un 50% l’absorció del zinc.

Una prova simple de gust, que ha estat ensenyada per fer-se a casa, ajuda a determinar si existeix aquesta deficiència. S’ha de prendre un glop de heptahidrat de sulfat de zinc. Si immediatament es nota el gust amarg, no es té aquesta deficiència. Si no te gust a res o es demora molt en reconèixer el sabor, ha de prendre un suplement diari.

El càncer apareix més fàcilment si els nivells de zinc estan baixos. Les persones ja afectades augmenten l’excreció d’aquest mineral. Uns autors txecs han postulat que en aquests casos l’organisme utilitza les reserves de zinc en les etapes inflamatòries inicials del desenvolupament d’aquesta malaltia. La suplementació de zinc estimula la producció de neutròfils, els limfòcits T i les cèl·lules assassines naturals que lluiten contra els tumors.

Com dosi preventiva s’ha de prendre de 15 a 25 mgs al dia però pot requerir augmentar-la fins a 150 mgs.

Germani

Aquest mineral no figura entre els requeriments essencials. El Dr. Kazuhiko Asai va demostrar que portava oxigen addicional als teixits i varis investigadors li han trobat gran utilitat en el tractament del càncer, l’artritis, l’osteoporosi, el sida i les infeccions virals.

Els malalts de càncer reporten consistentment una millora en el seu estat general.

La forma més adequada és el sesquiòxid de germani. Aquesta paraula que significa “sis molècules d’oxigen”.

El germani millora el sistema immunològic, prevé el dany dels radicals lliures, ajuda en l’excreció de toxines que danyen el sistema immunològic i transporta oxigen als teixits.

Es troba a l’all, els fongs i l’alga clorela.

S’ha de prendre’n dosis de 25 a 300 mgs al dia.

Calci EAP

Aquesta substància també anomenada Fosfat de Colamina forma part integral de les nostres membranes cel·lulars mantenint la integritat de les mateixes. És un èster d’etanolamina i àcid fosfòric que afavoreix el transport de potassi, magnesi i calci a l’interior de les cèl·lules.

En els anys 60, el Dr Hans Nieper a Alemanya va començar a experimentar amb gran èxit en malalts amb Esclerosi Múltiple, una greu malaltia degenerativa del sistema nerviós, aconseguint un percentatge de curació del 80%. Es va observar que les persones que van rebre aquesta substància, milloraven de diverses altres coses, el seu procés d’envelliment es feia més lent i mostraven menys deteriorament. Els malalts diabètics notaven una important millora, igualment els pacients amb asma, lupus eritematós i moltes altres malalties amb processos degeneratius. D’altra banda, la incidència de càncer disminuïa en gran proporció. Avui aquesta substància ha estat indicada per a tots aquests trastorns, com preventiu del càncer i l’envelliment. Un laboratori la produeix amb el nom de Longevity.

Hidrazina

En els anys 60 el Dr Gold va descobrir que els pacients de càncer sovint moren consumits encara que el tumor no comprometi estructures vitals i no es dissemini massa. Aquest estat d’aprimament es diu caquèxia.

En no poder utilitzar oxigen per metabolitzar la glucosa, les cèl·lules canceroses alliberen a la sang enormes quantitats d’àcid làctic. L’organisme tracta de reciclar aquesta substància per produir glicogen novament a partir d’ella. Aquest procés implica un esforç metabòlic enorme que exhaureix completament la cèl·lula i els seus recursos.

El Dr Gold va trobar que el Sulfat d’hidrazina bloqueja el primer enzim que inicia la conversió de l’àcid làctic i aquest, simplement s’elimina. El metabolisme retorna a les seves vies normals i el pacient ràpidament comencen a tenir més gana, guanyar pes, millorar el seu estat general en pocs dies i un 15% de malalts es cura.

La hidrazina ofereix diversos avantatges:

.- Bloqueja la formació de glucogen. (El càncer només pot utilitzar glucosa com a font d’energia i s’esgota).

.- És relativament atòxica a les dosis recomanades.

.- Controla el creixement dels tumors en éssers humans.

.- Redueix significativament el dolor, produeix un sentiment d’eufòria i augmenta la gana.

.- Pot ser utilitzada juntament amb altres teràpies.

.- Ha estat usada extensament a Rússia i altres països, incloent diversos estudis doble cec als Estats Units.

Vols donar la teva opinió? Escriu el teu comentari:

Nom *
Mail *
Web