Subscriu-te a RSS Feed
per rebre les últimes actualitzacions del bloc.

Envia un correu electrònic
per donar les teves opinions o
proposar articles.


Et proposo un cap de setmana purificant.

Als excessos si sumen els menjars ràpids que ens imposa el ritme de treball. Una altra vegada estrès, males digestions, retenció de líquids, pesadesa, ulleres i algun quilo de més. Moltes vegades necessitem desintoxicar el nostre organisme, sobretot després de períodes de vacances en els que es cometen excessos amb el menjar i l’alcohol. De nou a la feina, els menjars ràpids i de vegades poc saludables poden empitjorar la situació. Així que el millor és que paris i et prenguis un cap de setmana per a tu i per al teu cos.

La tardor és molt bon moment per fer aquesta cura, ja que és l’estació en què més desequilibrats solen estar els nostres hàbits alimentaris i a més comptem amb l’ajuda d’un munt de fruites i verdures de temporada amb un gran poder depuratiu.

Dos dies …

L’objectiu és donar-li un descans al teu organisme, sobretot al teu fetge i vesícula, i deixar que la pell s’oxigeni. Et sentiràs lleuger, equilibrat i net per dins i per fora.

Seran dos dies a base de fruita, verdures i aliments molt naturals. Un cop finalitzada la teràpia, aniràs introduint a poc a poc aliments més complexos, però oblidant-te dels greixos saturats i els sucres refinats. Et sentiràs tan bé que t’animaràs a seguir menjant lleuger.

1er dia: fruites i verdures

Et proposo passar el dia a base de fruites i verdures, però si creus que no podràs, et donem l’opció d’afegir algun aliment.

A l’aixecar-te, pren un bon got d’aigua per hidratar-te per dins. Abans d’esmorzar, et proposo un passeig per anar posant en marxa el metabolisme.

.- Esmorzar: A base de fruita fresca i depurativa: raïm, papaia, poma, préssecs, taronja, aranja, llimona, pinya, groselles, nabius o mores. Per acompanyar-la, te o una infusió de dent de lleó, calèndula o gingebre fresc (són diürètiques) amb estevia; aquesta vegada està prohibit el cafè. Si et quedes amb molta gana, pren un iogurt de soja barrejat amb cereals integrals o flocs de civada.

.- Mig matí: Un suc acabat d’esprémer de fruita o verdures: poma, pastanaga, api, tomàquet, pinya, taronja, papaia … combina-ho al teu gust.

.- Dinar: Sopa lleugera de verdures (pastanaga, porros, carbassó, bledes … i una patata si necessites més energia). De postres, compota de poma, un iogurt de soja o una infusió. Si necessites menjar una mica més, pren dues galetes d’arròs , civada o sègol.

.- Berenar: Un altre suc de fruites naturals o verdures fresques.

.- Sopar: Amanida de pastanaga, remolatxa i api (la verdura més depurativa) crus barrejats amb arròs integral cuit. Amaneix-la només amb llimona i molt poca sal. De postres, pinya natural, un iogurt de soja o una infusió.

.- Abans d’anar a dormir: Pren una infusió de dent de lleó endolcida amb estevia.

2on dia: menjar lleuger

Pots continuar amb la dieta anterior o fer aquesta altra, també molt lleugera, però en la qual ja s’inclou algun aliment més nutritiu.

Al aixecar-te, que no se’t oblidi el teu got d’aigua.

.- Esmorzar: Suc de fruites, iogurt amb musli i te.

.- A mig matí: Suc de fruites o verdures naturals.

.- Dinar: Arròs integral bullit amb verduretes o un puré de verdures. Una poma rostida o una infusió.

.- Berenar: Un suc natural o una infusió amb dues galetes de civada o arròs.

.- Sopar: Una amanida variada i peix bullit, tot amanit amb una culleradeta d’oli d’oliva. Mató amb mel o un iogurt de soja.

Consell útil: Ara que has acabat el teu cap de setmana purificant, comença a introduir en la teva dieta aliments lleugers i cuinats al vapor, a la planxa o bullits. Si vols seguir perdent pes, prohibits els greixos saturats i els sucres.

Hàbits desintoxicants

Has donar suport a la teva cura purificant amb alguns hàbits que ajuden a desintoxicar:

.- Fer exercici. Donar un passeig al aixecar-te i a l’aire lliure et farà sentir com a nou/nova. Qualsevol altra activitat física és recomanable.

.- Dormir. Afegeix al teu pla desintoxicant una cura de son, multiplicarà els efectes per mil.

.- Beure aigua. És fonamental si vols que el teu organisme elimini toxines. A tota hora i sense límit, ja veuràs quin efecte produeix sobre la teva pell.

Fer una cura desintoxicant durant un dia o dos no té per què ser perillós per al teu organisme sempre que siguis una persona sana i no tinguis problemes d’anèmia o anorèxia. Quan s’inicia el procés l’organisme obté l’energia dels dipòsits de glucogen existents en els músculs i el fetge. A continuació, recorre a les reserves de greix i, finalment, a les proteïnes emmagatzemades en el propi cos. Per això, durant una cura ben feta no es produeix desnutrició.

1 comentari per a

Et proposo un cap de setmana purificant.

  • Eusebia |

    The information on this site is useful.

Vols donar la teva opinió? Escriu el teu comentari:

Nom *
Mail *
Web