Subscriu-te a RSS Feed
per rebre les últimes actualitzacions del bloc.

Envia un correu electrònic
per donar les teves opinions o
proposar articles.


Com millorar el teu esperma.

La majoria de les parelles que van a una consulta per tractar la infertilitat solen atribuir el problema a la dona, en concret en culpen a l’edat d’aquesta. Els últims avenços demostren que l’edat no és tan important com els problemes biològics i aquests també els pot tenir l’home.

.- Disminució del recompte d’espermatozoides. La qualitat de l’esperma sol disminuir amb l’edat i encara que es manté durant la vida de l’individu, un mínim percentatge comporta una disminució de possibilitats de fecundació.

.- Contaminants ambientals. Els últims estudis demostren que l’alta contaminació de les ciutats afecten a ambdós sexes per igual. En el cas dels homes, aquesta contaminació pot afectar el esperma i fins i tot a l’estat psicològic del malalt en qüestió.

.- Deficiència hormonal. La mala nutrició, la sobre ingesta de medicaments i la contaminació generen un falta hormonal greu que pot influir en la producció d’espermatozoides i en la qualitat de l’ejaculació masculina.

.- Impotència. És la incapacitat de mantenir una erecció del penis el temps suficient perquè un home pugui dur a terme una relació sexual amb èxit. Les causes poden ser des dels estats d’ànim fins a d’altres causes biològiques més profundes. A Espanya ja afecta més de 2 milions d’homes.

.- Ejaculació retrògrada. Succeeix quan el semen entra a la bufeta en comptes de sortir per la uretra. És un símptoma poc habitual i se sol donar després d’una operació de bufeta o de pròstata o per la ingesta d’algun medicament contraindicat.

.- Problemes derivats de malalties de transmissió sexual (ETS). Quan les ETS afecten els genitals poden influir en la fertilitat del pacient. Infeccions com la gonorrea, la sífilis que ha augmentat a Espanya un quinze per cent en els darrers anys, i l’herpes genital, danyen l’aparell reproductor masculí.

.- Tabaquisme i alt consum d’alcohol. Tots coneixem les causes que aquestes drogues tenen per a l’organisme i que afecten la capacitat de procrear dels afectats. D’una banda poden suposar una greu minva per a les condicions químiques de l’esperma i per una altra afectar a les ereccions del pacient.

La majoria dels casos d’infertilitat es deu a un baix contingut d’espermatozoides en el semen, o la baixa mobilitat dels mateixos, cosa que fa que els espermatozoides no arribin a l’òvul i el fecundin, aquestes deficiències són degudes en gran part a la alimentació dels homes ja que presenten dèficit de certs nutrients com l’àcid fòlic, el zinc i els antioxidants, afecten, encara que de diferent manera, a la capacitat reproductiva masculina, us paso informació d’alguns nutrients que són importants que es consumeixin per millorar el semen de l’home, a la explicació de cada un també hi trobaràs informació de quins aliments els contenen …

Àcid fòlic

La seva deficiència afecta el nombre i la mobilitat dels espermatozoides. En una investigació realitzada per la University Medical Centre Nijmegen, a Holanda, i publicada a la revista Fertility and Sterility l’any 2002, els investigadors van comprovar com després d’un tractament conjunt d’àcid fòlic i zinc es va incrementar notablement el nombre d’espermatozoides en el semen. L’àcid fòlic és molt abundant en verdures de fulla verda, llegums, cereals integrals i aquells que estiguin enriquits amb aquesta vitamina.

Zinc

És un mineral essencial per a la funció del sistema reproductor masculí, en estar implicat en el creixement i desenvolupament dels òrgans sexuals. La quantitat i la mobilitat de l’esperma estan directament relacionades amb els nivells de zinc en l’organisme. Les xifres de testosterona -hormona sexual masculina- també depenen de la concentració de zinc. El germen de blat, el pa integral, les llenties, els mariscs, el fetge, les carns, els peixos, els ous i lactis són els aliments més concentrats amb aquest element, que també es troba en quantitats modestes en llegums i fruits secs.

Vitamina C

Pel seu caràcter antioxidant afavoreix la desintoxicació d’alguns metalls pesants com el plom i el cadmi el que influeix positivament en la qualitat i quantitat del semen i en la funció dels òrgans sexuals. Com antioxidant, al costat de les vitamines A, E, i minerals com el seleni, protegeix l’ADN del dany oxidatiu. Bàsicament es troba en els cítrics i els kiwis.

Seleni.

Associat directament a la funció reproductiva masculina, participa en la secreció de testosterona i millora la mobilitat i quantitat d’esperma. En forma de suplement, els especialistes el solen recomanar conjuntament amb vitamina E.

Vitamina E.

Per la seva capacitat antioxidant contraresta l’acció nociva dels radicals lliures en la mobilitat dels espermatozoides i en la qualitat del semen. El germen de blat és la font natural més concentrada en vitamina E. Es pot afegir a amanides, sucs, etc. per reforçar la dieta amb aquest nutrient. L’oli d’oliva verge extra, i els fruits secs també són un bon recurs dietètic en aquest antioxidant.

Vitamina A.

Protegeix les cèl·lules de l’aparell reproductor masculí del procés d’envelliment prematur produït pels radicals lliures. Afavoreix la fertilitat ja que participa en la formació d’esteroides, base de les hormones sexuals. Aquesta vitamina abunda en els greixos dels làctics (nata, mantega), llet sencera i el fetge. També és present en forma de beta-carotè (precursor de la vitamina A en l’organisme) a la pastanaga, la carbassa, l’albercoc i en la majoria de les hortalisses de color ataronjat-vermellós, i també en les verdures de fulla verda.

Els vegetals com fruites i hortalisses.

Són els aliments més concentrats en antioxidants. Per això, incloure cada dia les tres racions de fruita i les dues de verdures, contribueix a augmentar la fertilitat. Així ho van informar en una reunió de la Societat Americana de Medicina Reproductiva, en la qual van mostrar els resultats d’una investigació. Es va constatar que el 83% dels homes infèrtils tenien un baix consum de fruites i verdures, que es defineix com a menys de cinc porcions al dia, en comparació amb el 40% dels homes fèrtils. També es va observar una menor motilitat espermàtica en els homes que menjaven menys fruites i verdures.

Així doncs aquí teniu una mica d’informació per fer-vos més capaços de que va la infertilitat masculina i uns nutrients que us poden ajudar a pal·liar el  problema.

1 comentari per a

Com millorar el teu esperma.

  • » Nadons en perill. |

    […] defectes auditius i cognitius. També provoca alteracions en els sistemes nerviós central i reproductor masculí. Encara exposant-se a baixes quantitats però en forma prolongada, l’embrió pateix seriosos […]

Vols donar la teva opinió? Escriu el teu comentari:

Nom *
Mail *
Web