Subscriu-te a RSS Feed
per rebre les últimes actualitzacions del bloc.

Envia un correu electrònic
per donar les teves opinions o
proposar articles.


Tendinitis.

Es diu tendinitis o bursitis a la inflamació d’un tendó que generalment es troba pròxim a una articulació com per exemple, genoll, turmell, espatlla, colze o canell. Per explicar una mica de què es tracta la tendinitis hem de dir que els músculs no estan sols en el cos sinó que s’insereixen als ossos per mitjà dels tendons.

Els tendons estan formats per fibres flexibles unides i que consten d’un recobriment extern, serien comparables a cordes que mantenen els músculs units a l’os.

Quan l’embolcall del tendó o les pròpies fibres internes es veuen afectades es produeix una inflamació acompanyada d’intens dolor coneguda com tendinitis.

Com es produeix la tendinitis

Les causes que fan que es produeixi un tendinitis poden ser:

.- Cops o lesions importants que afecten el tendó.

.- Cops o lesions de poca importància però que es repeteixen freqüentment.

.- Treball excessiu del múscul la qual cosa porta a forçar el tendó.

.- Infeccions a la zona també poden ser causa de que es produeixi una tendinitis.

.- Ús reiterat d’aquesta zona, per exemple esportistes o treballs que requereixin un esforç muscular constant, sigui d’un braç o una cama determinats.

.- L’edat pot influir en que es produeixi pèrdua d’elasticitat al tendó i la persona quedi més procliu a patir tendinitis.

.- Les malalties reumàtiques també poden causar tendinitis.

Símptomes de tendinitis

.- Els símptomes d’una tendinitis són dolor i inflamació, el dolor generalment augmenta en moviment o en intentar estirar la zona que té el tendó estirat.

.- En alguns casos es pot presentar certa rigidesa a la zona afectada.

.- Un altre dels símptomes de tendinitis és que sol produir intens dolor durant la nit.

.- Els símptomes de tendinitis poden ser confosos amb els de esquinços, fins i tot amb els de fissures en l’os, per tant la recomanació és que sempre s’ha de consultar amb el naturòpata per determinar si realment es tracta d’una tendinitis.

Remeis casolans per a la tendinitis

La tendinitis en general es recupera simplement amb cures casolanes, llevat que es tracti d’una lesió seriosa en la qual hi hagi trencament del tendó.

1.- Un remei molt efectiu per la tendinitis és immobilitzar el membre perquè el moviment no continuï lesionant el tendó, en alguns casos el professional decideix aplicar un guix, però si això no és així només cal fer repòs.

2.- Si per a la tendinitis en realitat es requereix de suplements,  utilitzeu un antiinflamatori -tipus harpagòfit i un analgèsic per al dolor -tipus Salix Alba (salicina), sempre prescrits pel naturòpata.

3.- Un altre remei per la tendinitis consisteix en l’aplicació immediata de gel a la zona per minvar la inflamació.

4.- Per a la tendinitis, encara que l’aplicació de gel és aconsellable per desinflamar inicialment després funcionen molt bé les compreses humides i calentes, sense arribar a cremar, es pot mullar en infusions de camamilla o farigola.

5.- En un recipient amb aigua molt calenta que es pugui suportar sense cremar s’agrega un grapat de sal gruixuda i un got de vinagre, se submergeix la zona afectada per aproximadament 20 minuts, pot repetir-se 3 vegades al dia. Si la lesió està en una espatlla es poden aplicar compreses.

6.- Treure l’escorça a fulles de la planta Aloe vera, liquar-ho i aplicar sobre la zona afectada cobrint-ho amb un embenat.

3 comentaris per a

Tendinitis.

  • Mercè Ribas |

    Bona nit Angel.
    He llegit els dos reportatges que surten al cercar per “tendinitis”. En els darrers 15 anys n’he patit unes quantes. Totes al canell dret que he curat amb repòs i aplicació d’imans. També he patit una epicondilitis durant 10 mesos i al final he hagut de recorrer a repòs i dues infiltracions d’àcid hialurònic. Es pot deure tanta tendinitis a la mancança d’algun nutrien (vitamina, mineral, oligoelement, etc)? Podria millorar la meva situació amb algun suplement? Ha estat un goig trobar un blog tant complert i actual.
    Moltes gràcies.
    Mercè

  • Angel Perera |

    Hola Mercè:
    Perdona per la demora però és que he tingut problemes informàtics i fins ara no començo a treure el cap.
    Referent al teu problema, hi ha una relació molt directa entre tendons, lligaments, i fetge. Amb això et vull dir, que pot ser que el teu fetge necessiti una bona depuració, o estigui baix energèticament, o estigui treballant més del normal, o ……..
    La veritat és que si millores l’estat del teu fetge, millorar`s l’estat del teus tendons i lligaments.
    Per a més suggeriments, hauríem de veure’ns per un reconeixement més exhaustiu.
    Salut i una abraçada molt forta.
    Àngel

  • Mercè Ribas |

    Hola Angel:
    Com pots veure, jo tampoc em connecto gaira sovint. En aquest moment estic fent un dejuni amb llimona i saba d’auró. El fet és que noto molèsties al fetge (porto cinc dies(avui dimecres) i penso acabar-lo el divendres (en total 7 dies). Havia pensat en aplicar-me un enema de cafè però ara que he llegit la teva resposta, encara crec que està més indicat.
    Moltes gràcies per tot.
    Salutacions:
    Mercè

Vols donar la teva opinió? Escriu el teu comentari:

Nom *
Mail *
Web