Subscriu-te a RSS Feed
per rebre les últimes actualitzacions del bloc.

Envia un correu electrònic
per donar les teves opinions o
proposar articles.


Millora la fertilitat naturalment.

Per la infertilitat, la importància de l’alimentació és molt alta ja que en depèn en gran mesura la qualitat de l’esperma i l’equilibri hormonal. Una dieta desequilibrada pobre en determinats nutrients pot influir negativament tant en els homes com en les dones que desitgen tenir fills.

Les dietes d’aprimament prolongades sense control per part d’un naturòpata poden ser una de les causes d’infertilitat femenina, ja que el més habitual és que excloguin algun tipus d’aliment, privant d’aquesta manera l’organisme de certs grups de nutrients bàsics. Un dels aliments que se sol eliminar és el greix, important per a la formació d’hormones com la progesterona. També hi ha deficiències d’alguns minerals com seleni, calci, iode, ferro i zinc i vitamines com A, D, C, E i B1 necessàries per al bon funcionament del sistema reproductor femení.

Substàncies que afavoreixen la infertilitat

En la dieta habitual hi ha determinades substàncies nocives, metalls pesants, toxines i altres substàncies químiques presents en els fertilitzants i insecticides que s’utilitzen en l’agricultura i que afecten la qualitat dels espermatozoides. Per tant, és aconsellable prendre aliments ecològics que són més baixos en folats i organofosfats.

La cafeïna en les dones redueix els nivells en sang de l’hormona prolactina i quan els nivells d’aquesta hormona són baixos és difícil concebre. En canvi, en els homes provoca que els espermatozoides es tornin més actius i ràpids. Aquesta substància es troba en el cafè, te, begudes amb “coles” i xocolata.

L’alcohol disminueix els nivells de testosterona pel que fa a la producció d’espermatozoides. En el cas de les dones interfereix en els cicles menstruals i en l’ovulació, podent donar-se cicles anovulatoris.

Complements beneficiosos davant la infertilitat

Hi ha determinats nutrients que són de gran ajuda per mantenir en bon estat l’aparell reproductor masculí i femení:

.- Vitamina B6: augmenta els nivells de progesterona i millora la fertilitat femenina. La contenen els cereals integrals, nous i llegums.

.- Vitamina C: protegeix els espermatozous del dany provocat per l’oxidació, augmenta el nombre d’espermatozoides i la seva motilitat, a més redueix el nombre d’anomalies de l’esperma i evita que s’aglutini. Són rics en aquesta vitamina els cítrics, l’atzerola, la gavarrera i el kiwi.

.- Vitamina A: augmenta la fertilitat masculina i femenina, ja que intervé en la formació d’esteroides, base de les hormones sexuals i suprarenals i en particular en la síntesi de la progesterona. Està present en els beta-carotens com la pastanaga, carbassa, albercoc i en la majoria de les hortalisses de fulles verdes.

.- Vitamina B12: fa incrementar ee nombre d’espermatozoides. Els ous, la carn, els lactis i els seus derivats, l’espirulina, el tempeh, són rics en aquesta vitamina.

.- Vitamina E: és important per a la funció de les gònades, millora la mobilitat dels espermatozoides i evita la peroxidació lipídica de l’esperma. Els olis de llavors i d’oliva, nous i ametlles contenen aquesta vitamina.

.- Àcid fòlic: la seva absència pot ser causa d’infertilitat masculina i femenina. Està present en la carn, marisc, hortalisses de fulla verda, cereals integrals i llegums.

.- Zinc: eleva els nivells de testosterona, augmenta el nombre i la mobilitat dels espermatozoides, però no s’ha de prendre quantitats molt elevades de zinc durant molt de temps, ja que pot esgotar les reserves de coure. Aquest mineral està present en les carns vermelles, anacards, cacauets i nous del Brasil.

.- Seleni: augmenta la mobilitat i la qualitat de l’esperma quan es pren en conjunt amb la vitamina E. També augmenta la progesterona. Les nous del Brasil, cereals integrals, germen de blat, marisc i algues marines són rics en aquest mineral.

.- Ferro: és un mineral molt important en la fertilitat femenina. En contenen en major quantitat les carns vermelles, llegums, fetge i ous i aliments de color vermell.

.- Arginina: aquest aminoàcid és important en la producció d’esperma i la seva qualitat i fertilitat. Els productes lactis, carn, pollastre, nous i xocolata contenen arginina.

.- L-carnitina: és fonamental per al bon funcionament de les cèl·lules espermàtiques. Són rics en aquest aminoàcid els lactis, carns vermelles, llevat de cervesa, germen de blat i la proteïna vegetal obtinguda de la soja.

.- Isoflavones: es troben principalment en la soja i ajuden a regular les disfuncions dels estrògens.

.- Coenzim Q10: evita l’oxidació de la membrana lipídica dels espermatozoides i afavoreix la seva mobilitat.

Algunes de les causes de la infertilitat són: l’augment de l’edat de la dona en voler quedar embarassada, l’estrès, la contaminació ambiental i el consum de substàncies tòxiques. Busques un nadó i vols augmentar les teves possibilitats de concebre? Alguns canvis molt senzills d’estil de vida poden ser de gran ajuda per millorar les teves probabilitats d’embaràs.

Tot per un nadó

Si tu i la teva parella desitgen concebre un fill, segurament heu rebut d’amics o familiars una sèrie de consells per millorar la fertilitat, però sense una base científica sòlida. No obstant això, alguns canvis d’estil de vida, molt fàcils d’aplicar, poden ser d’ajuda:

.- Esbrina la teva data d’ovulació. Hi ha més probabilitats de embarassar-te just abans i després del dia de la teva ovulació. Si vols determinar aquests dies en el teu cicle, que són el millor moment per tenir sexe amb la teva parella, pots aconseguir-ho amb un senzill càlcul. Per exemple, si el teu cicle dura 28 dies, la teva ovulació és el 14è dia, és a dir, a la meitat. Si el teu primer dia de regla ha estat el 3 de juny, la teva data probable d’ovulació és el 16 de juny. No obstant això, si el teu cicle menstrual és major de 35 dies, menor de 21 dies o ets irregular, els càlculs poden ser inexactes, així que has de consultar amb el teu ginecòleg.

.- Menja millor. El 12% dels casos d’infertilitat són resultat de dones que pesen massa o molt poc. Tenir una bona alimentació pot millorar les teves probabilitats de concebre. Menja més fruita fresca i verdures, la qual cosa et farà consumir menys calories i aportarà nutrients necessaris al teu cos. Elimina l’alcohol per complet, perquè pot tenir efectes nocius en la concepció i danyar el fetus. Les dietes massa estrictes poden perjudicar les teves probabilitats de concebre, així com els trastorns de l’alimentació com anorèxia, bulímia o menjar compulsiu .

.- Relaxa’t una mica. La relaxació és important per a la teva salut i podria ajudar-te a concebre. Algunes dones asseguren que van quedar embarassades just després d’aprendre a relaxar-se. Encara que no hi ha evidències que la relaxació ajudi a la concepció, aprendre a relaxar-te et servirà per portar millor l’estrès i l’ansietat que pots sentir per la fertilitat. Per començar, practica una activitat com el ioga, el tai-txi o la meditació, aprèn amb un entrenador personal, amb un llibre o en Internet. Fes tècniques respiratòries o relaxacions musculars, contraient progressivament un múscul i després relaxar-lo, comença pels dits dels peus i ves pujant fins al cap.

.- Millora la teva condició física. Està comprovat que l’exercici moderat pot ajudar a concebre, perquè redueix el greix corporal, lo qual està relacionat amb les hormones i la fertilitat. Com que el 30% del estrogen ve de les cèl·lules adiposes, si hi ha greix en excés o n’hi ha massa poc, pot alterar l’equilibri hormonal, disminuint les probabilitats de concebre. Si no fas exercici regularment, comença amb alguna activitat física diària. Amb 30 minuts al dia, cinc dies per setmana, podràs notar una diferència en els nivells de greix. Però no exageris gaire, perquè l’exercici excessiu també pot afectar la fertilitat. Els exercicis ideals són els de baix impacte, com sortir a caminar.

.- Prova posicions sexuals. Hi ha certes posicions sexuals que poden ajudar-te a concebre. Per quedar embarassada, els espermatozoides han de ser dipositats tan a prop del teu coll uterí com es pugui. Així que evita tenir sexe en posicions en contra de la gravetat (de peu o asseguda sobre la teva parella). També has d’evitar que els espermatozoides s’escorrin cap a fora de la teva vagina; dóna’ls prou temps perquè viatgin fins al coll uterí, i eleva els teus malucs amb un parell de coixins durant una estona. Les posicions que et donen més probabilitats que hi hagi fecundació són:

.- El missioner: Amb l’home a dalt permets una penetració més profunda.

.- Per darrere: Aquesta penetració és eficaç en dones amb l’úter inclinat.

.- De costat: Estant un al costat de l’altre s’exposa més el coll uterí als espermatozoides.

Hi ha estudis que indiquen que l’orgasme femení també és important per aconseguir la concepció, perquè les contraccions que l’acompanyen poden ajudar a portar als espermatozoides més a prop del coll de l’úter. Com a norma general podem dir que a més plaer i excitació més possibilitats.

Sigueu més libidinosos, busqueu el plaer per gaudir-lo, tracteu el sexe com a cosa sagrada que és. Si no teniu prou coneixement busqueu més informació en el Tantra i en aquesta entrada anterior.

4 comentaris per a

Millora la fertilitat naturalment.

 • Montse Bilonyà |

  HOLA, he arribat al teu blog pel qual et felicito pq que el trobo molt divulgatiu cercant informació sobre la candidisasis ja que estic afectada i estic seguint un tractament de nutrició ortomolecular..estic lluitant des de fa molts mesos ..! tb porto 2 anys sense poder concebre i tb segueixo tractament d’acupuntura. Fins a quin punt té relació la infertilitat i la candidiasis? la candidiasis pot ser causa o més aviat dóna pistes sobre el tipus de ph vaginal o de la sang que tinc?? moltes gràcies

 • Angel Perera |

  Hola Montse:

  Fa molts mesos que lluites? Quants?
  Has notat milloria?
  Si es fa bé, s’ha de notar relativa milloria al cap de poc.

  El pH vaginal, te dues vessants:

  .- Una ens indica que possiblement hi ha un a infecció tipus càndida, doncs quant hi és es modifica i s’altera.
  .- Una altre és que si està alterat, és un caldo de cultiu que propicia les infeccions.

  Hi han molts factors a tenir en compte a l’hora de incidir en el problema de la candidiasi.
  D’on ets?
  Crec que seria interessant de veure’ns, valora-ho.

  Salut i una abraçada molt forta.
  Àngel

 • molleja |

  follar es lo millor que hi ha

 • Angel Perera |

  Com ho saps?

Vols donar la teva opinió? Escriu el teu comentari:

Nom *
Mail *
Web