Subscriu-te a RSS Feed
per rebre les últimes actualitzacions del bloc.

Envia un correu electrònic
per donar les teves opinions o
proposar articles.


Els 10 aliments menys saludables i les seves conseqüències:

Refrescos, dònuts i patates fregides industrials encapçalen aquest recompte de menjar inadequat per a l’organisme. Contràriament al que es creu, la soja crua i els productes light també formen part d’aquesta llista.

La consultora de salut australiana Sarah Luck publica a la pàgina d’internet especialitzada en nutrició The-natural-health-hub una llista dels productes comestibles menys saludables que hi ha. Entre ells destaquen els olis vegetals refinats i la fructuosa. Aquí te’ls presentem al costat de les raons que els fan poc beneficiosos per al cos.

.- Patates fregides i fregits. Un anunci de la Fundació britànica del cor mostra a una nena bevent un raig d’oli i assegura: “el que va en les patates fregides, va al teu organisme”. A més afegeix que aquests productes es componen en un 33 per cent d’oli refinat i cremat. Per si fos poc, un estudi de la Universitat de Harvard ha vinculat el consum de patates fregides i fregits amb la infertilitat femenina.

.- Margarina. Aquest sobrenom designa els “diferents tipus de greixos, d’origen tant animal com vegetal, utilitzats en substitució de la mantega”. La seva producció s’inicia amb oli i utilitza llet, sal i emulsions, a més d’un complex procediment químic durant el qual els greixos naturals de l’oli es converteixen en greixos insaturats. A gran part del món està prohibida la seva venda sota el nom de mantega. Tot i que aquesta última pot aportar excés de greixos i calories, és significativament més saludable que la margarina.

.- Olis vegetals refinats. Per desgràcia, això inclou la majoria dels olis de cuina que es venen als supermercats. El que passa és que la manera més barata d’extreure olis es dóna a altes temperatures i inclou refinament amb àcid fosfòric, neutralització amb sosa càustica, decoloracions i desodoritzat. Tot això es tradueix en mescles que en descompondre’s produeixen substàncies tòxiques, com la acroleína. El consum d’aquests olis ha estat relacionat amb la incidència de càncer, al·lèrgies i malalties del cor, entre d’altres malestars. Només els olis vegetals no refinats estan lliures d’aquests inconvenients.

.- Cereals de caixa. Una investigació de Consumers International, associació mundial de consumidors, assenyala: “Un estudi global mostra nivells alarmants de sucre i sal en molts cereals de les dues marques més importants d’aquest ram, especialment en els dirigits als nens”. El doctor Peter Dingle, autor del llibre “El meu gos menja millor que els teus fills”, assegura que les hamburgueses de menjar ràpid són un millor aliment que els cereals per esmorzar. També l’organització Westonprice, dedicada a investigar temes de nutrició, els desaprova a causa del seu exagerat processament.

.- Begudes refrescants. Llevat de les d’origen natural, la majoria de les begudes d’aquest tipus inclouen una cosa així com deu cullerades de cafè de sucre, equivalents a unes 150 calories. Altres dels seus ingredients poden ser colorants i saboritzants artificials, cafeïna i aigua tractada. El cas dels refrescos de dieta no és molt més esperançador.

.- Dònuts. D’acord amb Carla Wolper, nutricionistes del Centre d’Investigació de Recerca sobre l’obesitat de Nova York, “l’única cosa saludable d’un dònut és el forat que te al centre”. A més es componen de sucre, llevat, farina, oli, saboritzants i colorants artificials. Jo personalment els considero com el pitjor aliment que hi pot haver.

.- Aspartame. Utilitzat com endolcidor lliure de calories en molts productes de dieta, aquest producte és una neurotoxina composta per tres ingredients: àcid aspàrtic, fenilalanina i metanol, capaç d’alterar el sistema nerviós central. El seu consum pot causar migranyes, tremolors, pèrdua de visió, dolors de pit, asma, artritis, diarrea, vertigen, fatiga i tumors cerebrals, entre d’altres patiments.

.- Soja o proteïna de soja. “El -poroto- gra de soja cru conté nombrosos anti-nutrients. Si bé el processament els pot reduir, no els elimina del tot”, afirma el lloc electrònic especialitzat en salut The-natural-health-club. Entre els seus aspectes negatius destaquen ser anticoagulant, impedir l’assimilació del magnesi, a més de comptar amb propietats anti-tiroide, causants d’alteracions hormonals. Per això és molt recomanable sempre prendre la soja cuinada o fermentada.

.- Fructosa i sacarosa. El doctor Robert Lustig, professor d’endocrinologia pediàtrica de la Universitat de Califòrnia descriu a la fructuosa com “l’alcohol sense l’embriaguesa”. Aquests són els danys al fetge que produeix. Altres de les seves conseqüències inclouen guany de pes, gota, pressió alta i colesterol alt.

.- Aliments light, baixos en greix i de dieta. Molts d’ells contenen aspartame, altres inclouen fructuosa o sacarosa. Però a més d’això, és un fet que la pèrdua de greixos i de sucre torna als aliments més insípids. Per contrarestar això i aconseguir que aquests productes igualin en sabor als naturalment grassos i ensucrats, es recorre a quantitats poc saludables saboritzants, colorants i edulcorants artificials.

1 comentari per a

Els 10 aliments menys saludables i les seves conseqüències:

  • Lia |

    Excelente tematica, aunque la concienciación suele tardar más que los daños a la salud 🙁

    para más informaciones en virtud de alimentación y salud, visiten mi blog, especialmente en casos de trastornos de la conducta y depresión, que se puede mejorar con cambios alimentarios
    http://lianutricion.blogspot.com/

Vols donar la teva opinió? Escriu el teu comentari:

Nom *
Mail *
Web