Subscriu-te a RSS Feed
per rebre les últimes actualitzacions del bloc.

Envia un correu electrònic
per donar les teves opinions o
proposar articles.


Trencant les nostres “closques” de negativitat.

Una de les coses més importants que podem aprendre de la Kabbalah és com travessar el dolor de la vida sense patir. El Zóhar explica que el dolor purifica i elimina les closques de negativitat (klipot) que envolten la nostra Llum interior, i aquest sofriment és la resistència a aquest dolor. Les klipot es creen mitjançant les nostres accions negatives, i cobreixen i limiten el nostre desenvolupament espiritual. Són barreres entre nosaltres i la Llum.

Sovint enfoquem la nostra vida diària amb la mentalitat d’evitar el dolor com sigui. I en el moment en què ho sentim, busquem immediatament formes d’anestèsia. El Zóhar ensenya que al resistir-nos al dolor només estem creant problemes més greus per a nosaltres en el futur. El dolor és transitori, però el sofriment es queda i ens manté estancat.

Les klipot s’adhereixen constantment a nosaltres: aquestes closques negatives ens dificulten el procés de creixement i canvi. Però si volem passar al següent nivell de consciència espiritual, amor, amistat, carrera professional, necessitem travessar el dolorós procés de separar-nos de les nostres klipot. I ens separem de les nostres klipot cada vegada que ho posem tot en un treball i fracassa, cada vegada que algú a qui estimem se’n va, cada vegada que trenquen la nostra confiança, en altres paraules, cada vegada que ens arrisquem i sortim ferits.

Contràriament al que se sent en el moment, el dolor és en realitat un senyal que alguna cosa bona està en camí. Pensa en els moments dolorosos del teu passat. Et sona d’alguna cosa el que t’estic explicant?

Aquesta setmana, és important que ens recordem que el dolor és bo: significa que les nostres klipot s’estan trencant. I una vegada que ens curem d’aquesta separació serem més forts, més sans i estarem un pas més prop de la nostra plenitud veritable.

1 comentari per a

Trencant les nostres “closques” de negativitat.

  • Sergi |

    Gracies Àngel.
    SALUT

Vols donar la teva opinió? Escriu el teu comentari:

Nom *
Mail *
Web