Subscriu-te a RSS Feed
per rebre les últimes actualitzacions del bloc.

Envia un correu electrònic
per donar les teves opinions o
proposar articles.


Dentifricis naturals.

Enmig del bombardeig diari de substàncies tòxiques que patim des de tots els àmbits, resulta complicat trobar una pasta de dents que no contingui productes químics nocius com com el laurilsulfato sòdic (SLS), que entren directament en el nostre organisme. Si no podem trobar un dentifrici orgànic, si més no podem seguir certes directrius a l’hora de comprar-lo. També podem fer-ho nosaltres mateixos a casa.

Tens dents sensibles?

Busca els agents alcalinitzants com el bicarbonat de sodi, coenzim Q10 i aloe vera, que redueixen la inflamació a la boca i alleuja la irritació de genives.
Evita el SLS, que pot assecar la boca i causar úlceres bucals. També convé allunyar-se del sucre (en forma de sacarosa o glucosa) i de l’alcohol.
Per contra, la combinació nitrat de potassi i àloe va molt bé per suavitzar les dents i genives sensibles.

Vols un somriure més resplendent?

Busca abrasius naturals a partir de les fibres naturals de l’arbre del peelu indi o de terra de diatomees, uns sediments tous que treuen suaument les taques sense danyar l’esmalt dental. Segur que s’il·lumina el teu somriure.
Evita el peròxid d’hidrogen i la glicerina, que s’assequen i poden conduir a la sensibilitat dental. També mantén-te allunyat d’abrasius forts, com ara la sorra, el guix, o l’alúmina.

Necessitat extra de control de la tosca -sarro-?

Busca el xilitol. Aquest sucre natural lluita i fins sana les càries en desenvolupament a l’aturar el creixement dels bacteris que causen càries. També busca Co-Q10, que s’ha demostrat cura i prevé la gingivitis, alhora que l’àloe calma les genives.
Evita el fluorur o fluor, un ingredient comú en dentifricis per al control de la tosca i la càries. La veritat és que arribats als 25 anys, el fluor no enforteix l’esmalt, diuen els experts.
La combinació de xilitol, Co-Q10, àloe i extracte de fulla d’olivera ajuda a prevenir les càries al mateix temps que impulsa la salut de tota la teva boca.

Dentifricis fets a casa

Si aquesta recerca et resulta massa àrdua però et preocupa la presència de substàncies químiques nocives en molts dentifricis comercials, sempre pots elaborar la teva pròpia pasta de dents. És fàcil i barat, refresca l’alè i ajuda a blanquejar les dents. Aquesta és l’efectiva recepta que recomana Stephanie Tourlos.

INGREDIENTS

1 culleradeta de bicarbonat sòdic
1 / 2 culleradeta de sal marina, mòlta molt fina
1 gota d’oli essencial de menta, menta, taronja dolça, clau d’olor o de canyella
Unes gotes d’aigua

Combina els ingredients en una tassa i barreja amb cura amb un raspall de dents, el dit, o una cullereta, fins a aconseguir una pasta suau i espessa. Prou densa perquè romangui en el teu raspall de dents sense gotejar. Submergeix el raspall en la pasta i utilitza-ho com qualsevol altre dentifrici comercial.

No cal recórrer a complicades fórmules per aconseguir una correcta higiene bucal.

Així, un element tan quotidià com una senzilla pell de llimona es revela com un eficacíssim netejador i blanquejador dental, que arriba fins i tot a eliminar la tosca. (Després de fregar les dents amb la llimona és important esbandir bé la boca.)

Un altre netejador fàcil d’aconseguir en qualsevol lloc, econòmic i summament fàcil de preparar, és la sal comuna amb aigua. N’hi ha prou preparar una pasta lleugera i humitejar-hi el raspall.

Una tercera opció, encara més senzilla, consisteix en triturar un maduixot i fregar les dents amb la seva polpa. Proporciona un alè fresc i deixa les dents molt blanques.

2 comentaris per a

Dentifricis naturals.

  • francesc |

    El “dentrifici fet a casa” no és bo per les dents!! Les desmineralitza!! A mi m’ha provocat una retracció de les genives lleugera i he hagut d’anar al dentista. Pel bé dels lectors, treieu la recepta de la web.

  • Angel Perera |

    Bones Francesc,
    És la teva opinió, i molt respectable. Però jo en tinc una altre. Prefereixo deixar la recepta i que el lector utilitzi el seu criteri. Jo particularment, he utilitzat molt de temps el bicarbonat i de tant la sal amb unes gotes de llimona i et puc garantir que va de conya. A més amb la sal i les gotes de llimona, s’han arreglat moltes piorrees.
    Salut, i gràcies per el teu comentari.
    Àngel

Vols donar la teva opinió? Escriu el teu comentari:

Nom *
Mail *
Web