Subscriu-te a RSS Feed
per rebre les últimes actualitzacions del bloc.

Envia un correu electrònic
per donar les teves opinions o
proposar articles.


Tot és nou, sempre.

Quan la majoria de nosaltres veiem el món, creiem que tot existeix. Els arbres existeixen, la Naturalesa existeix, nosaltres existim i la nostra família existeix. Tot es manté intacte fins que sorgeix una cosa negativa i ho canvia, tot té un temps de caducitat. Un arbre pot durar uns centenars d’anys. Un ésser humà pot durar 80, 90 ó 100 anys. Les coses existeixen en el nostre món, fins que alguna cosa passa que interromp la seva existència.

Però això no és veritat.

Els kabbalistas ensenyen que la raó de la nostra existència és el que anomenem la Llum del Creador. Aquesta font d’energia ho sustenta tot en aquest món. Per tant, les coses no existeixen perquè tinguin una capacitat innata per fer-ho, sinó perquè aquesta Llum del Creador és imbuïda novament a tots els éssers i objectes, cada segon de cada hora de cada dia.

Un arbre que roman alçat per centenars d’anys no ho aconsegueix perquè tingui aquesta capacitat innata, sinó perquè cada minut hi ha un flux de la Llum del Creador que arriba a l’arbre i li permet existir.

Nosaltres no continuem vius d’un moment a un altre perquè tinguem la capacitat innata de viure, sinó perquè la Llum del Creador entra constantment i ens a sustenta. No vivim el proper segon perquè hàgim viscut l’anterior, sinó perquè la Llum del Creador entra al nostre cos i a la nostra ànima a cada moment.

És important entendre això, perquè si no coneixes ni vius amb aquesta consciència, serà molt difícil canviar alguna cosa.

Il·lustrem-ho amb un exemple senzill: Quan estàs fornejant un pastís, reuneixes tots els ingredients, els barreges i els col·loques al forn. Quan el pastís està enfornat, potser vulguis afegir-hi més sal, més sucre o potser més farina, però no pots. Quan està fet, està fet.

Si ens observem a nosaltres mateixos, el nostre món i tot el que ens envolta amb una simple existència -sense ser renovats una i altra vegada- llavors no podem canviar res. L’individu no pot canviar simplement perquè ell existeixi. La nostra relació amb els altres no pot canviar perquè ells ja existeixen.

No podem canviar veritablement cap aspecte de la nostra vida si vivim amb la consciència que la majoria de nosaltres té: que les coses senzillament existeixen.

No obstant això, quan som capaços de canviar la manera com veiem el món -la manera com veiem la Natura, a nosaltres mateixos, la nostra vida i aquells que ens envolten- i sabem que en realitat res simplement existeix, sinó que és constantment renovat per la Llum del Creador, llavors, és clar, tot pot canviar. Ja sigui una malaltia, relacions negatives, alguna cosa desagradable sobre nosaltres mateixos, podem canviar-ho a cada moment perquè és nou cada segon.

Si pots entendre i viure amb aquesta consciència, llavors tindràs la capacitat de canviar-ho tot. Com arribem a aquesta consciència? Amb la pràctica.

Practica observant un arbre: sàpigues que no existeix ara només perquè va existir abans. Entén que és imbuït amb Llum nova en aquest precís moment.

Observa’t a tu mateix i sàpigues que ets viu ara, no perquè estaves viu fa un minut, sinó perquè en cada inhalació d’aire que prens hi ha una nova injecció de la Llum del Creador en tu.

Observa als teus fills i sàpigues que existeixen perquè en aquest precís segon estan rebent Llum fresca, no perquè existien ahir. Comença a entrenar la teva ment amb aquesta consciència: La Creació passa novament cada segon, res existeix perquè hagi existit abans, tot al món és constantment imbuït amb una espurna nova d’energia de la Llum del Creador.

Amb aquesta consciència ets capaç de canviar-ho tot i qualsevol cosa, perquè ara saps que l’univers és creat novament una i una altra vegada, així que tot és universalment modificable. Tot pot ser canviat en cada moment.

1 comentari per a

Tot és nou, sempre.

  • àngela |

    uff!! Tema molt profunt, i tinc que pensar i ja et diré.
    Interessant, però.

    Fins aviat.

    Àngela

Vols donar la teva opinió? Escriu el teu comentari:

Nom *
Mail *
Web