Subscriu-te a RSS Feed
per rebre les últimes actualitzacions del bloc.

Envia un correu electrònic
per donar les teves opinions o
proposar articles.


Lluna nova de Piscis i lliure albir.

Quan neix un nen/a, neix en un dia específic, una hora específica i un lloc específic. I quan respira per primer cop, hi ha certes energies còsmiques al seu voltant que el governaran durant tota la vida. Vol dir que estem lligats a les nostres influències astrològiques des del naixement? La resposta és no. No som esclaus de l’univers. Aquest és un concepte cabalístic important. Les estrelles inclinen però no obliguen. En realitat, l’objectiu de l’espiritualitat és superar el comportament robòtic natural que el nostre signe demanda, perquè finalment puguem assolir el potencial de la nostra ànima. Per això existeix una eina molt potent que és el lliure albir.

Tot i així, és millor prevenir que lamentar. En altres paraules, és per al nostre benefici el aprendre sobre cada mes i les eines que té disponibles per a nosaltres. Per què? Perquè indiferentment que siguis Leo, Taure o Escorpió, les alineacions còsmiques durant cada mes tindran una influència en la nostra vida.

Per tant, aquesta setmana, mentre li donem la benvinguda a la Lluna Nova de Peixos, és important saber com podem utilitzar l’energia d’aquest mes per créixer.

Així que, què podem esperar?

La paraula hebrea per al mes de Peixos és Adar, la qual prové de la paraula Idra, que vol dir “columna vertebral”. Per tant, no és sorpresa que una de les característiques dels Piscis sigui la seva falta de fermesa, per dir-ho així. Per als Peixos, pot ser molt més còmode eludir la realitat que lidiar amb ella. Quan sorgeixen les dificultats en les seves vides, sovint enterren el seu cap a la sorra i diuen “Vaja, tot va de meravella per aquí”.

Al mateix temps, Peixos és un signe de gran dualitat. D’una banda, els Piscis poden ser completament intuïtius, clarividents i amb capacitat d’ocupar-se dels altres. D’altra banda, com hem esmentat, poden desprendre’s totalment de la realitat quan sorgeixen les dificultats en les seves vides. En lloc de dir: “D’acord, aquesta és la situació, anem cap endavant i cap amunt”, ells cauen en la consciència de víctima, un forat del qual sabem que és molt difícil sortir. Per què és tan difícil? Perquè, una vegada que ens tornem víctimes, en efecte estem dient que la Llum del Creador no és dins nostre, que la situació adversa que estem enfrontant no és una prova per ajudar-nos a ser millors del que som avui. Quan som víctimes, no veiem que tot en la nostra vida ha de passar com a part d’un pla major, un procés més ampli.

Què vol dir això per a tots nosaltres en aquest mes? Bé, per començar, podem practicar la superació de les nostres tendències piscianes limitants, les quals tots tenim, independentment del signe. En lloc de fugir dels aspectes incòmodes de la nostra realitat, podem acollir-los i fer passos proactius per canviar-nos a nosaltres mateixos si cal. També podem resistir a la necessitat de caure en la consciència de víctima i, en comptes d’això, escollir estar preparats i aprendre de les nostres dificultats. Recorda, estem en un període poderós en el qual la distància entre causa i efecte està canviant. Fa anys, podíem fer una acció que no tornaria a turmentar-nos en 20 anys. Avui dia, la línia entre causa i efecte és massa prima. Gairebé sembla que el temps mateix s’estigui movent, i ho està fent, però a un pas diferent.

També necessitem reconèixer que, igual que la naturalesa dual dels Peixos, hi ha una dualitat de consciència en el món avui dia. Els cabalistes nomenen als dos extrems d’aquesta polaritat Oy i Ashrei.

Oy és la consciència indolent que consisteix en només viure sense tenir o necessitar alguna raó. És una consciència que no accepta que tots i cada un de nosaltres és responsable del demà. Oy és quan la gent es diu a si mateixa: “Bah, a qui li importa lo que estigui passant l’altre costat del món. No m’afecta a mi “o” Què passa si milers de peixos acaben morts a les costes? Pagaré més per ells. No és gran cosa “.

D’altra banda, la consciència de Ashrei és una consciència que reconeix la importància de cadascuna de les nostres accions i que pot canviar el món al canviar-nos a nosaltres mateixos. Ashrei és quan som capaços d’escoltar a una altra persona, somriure més i trobar petites formes d’ocupar-nos més dels altres i el nostre entorn.

Recorda, segons els cabalistes, aquells que realitzen els grans canvis en el món són aquells que tenen la major negativitat, les grans mogudes. No és el tipus que va a casa, té la seva cervesa, veu televisió i se’n va a dormir. Sinó més aviat és el tipus que cada minut de la seva vida està lluitant per alguna cosa. És el tipus que està ocupat, movent-se, involucrat en la vida. La polaritat funciona en tot, i la polaritat aquest mes és prendre tota la negativitat que ens envolta, enfortir la nostra voluntat i utilitzar-la per anar al nostre proper nivell.

En general, recordem durant les properes setmanes que, quan prenem decisions, el vaixell es pot trontollar durant una estona. Fins i tot pot trontollar per uns mesos fins que s’estabilitzi, perquè aquesta és l’energia que està disponible per a nosaltres ara. I és una bona energia perquè la veritable transformació personal passa quan el vaixell és trontollat. Quan ens trobem en un lloc agradable i estable, el més probable és que no estiguem creixent. Per què? Perquè el creixement només arriba quan necessitem trobar un lloc nou o una estratègia diferent per bregar amb les nostres circumstàncies.

Durant la Lluna Nova, fem una llista de les coses en la nostra vida que no hem fet, ¡i no em refereixo a rentar el cotxe el diumenge! Parlo sobre totes les persones amb les que no parlem i totes les situacions incòmodes que necessitem enfrontar. Per què? Perquè mai se sap: potser demà duri per sempre.

Vols donar la teva opinió? Escriu el teu comentari:

Nom *
Mail *
Web