Subscriu-te a RSS Feed
per rebre les últimes actualitzacions del bloc.

Envia un correu electrònic
per donar les teves opinions o
proposar articles.


– Cèrcols de ceba arrebossats:

cercols-de-ceba-arrebossats2

CÈRCOLS DE CEBA ARREBOSSATS

Ingredients:

Cèrcols de ceba, tallats de 1 cm. d’ample.

Massa de cervesa per a arrebossar:

.- ½ tassa de llet.

.- ½ tassa de cervesa.

.- 1 tassa de farina.

.- 1 cullerada de cafè de llevat per a massa.

.- ½ culleradeta de sal.

.- 1 ou ecològic (rovell + clara batuda).

.- Oli vegetal (d’oliva verge de 1ª pressió en fred, millor).

Procediment:

En un recipient fondo, col·locar els ingredients secs, la llet, la cervesa i el rovell de l’ou, batre uns 2 minuts i deixar reposar la massa a temperatura ambient ½ hora abans d’usar-la. A l’usar-la agregar la clara muntada i remoure lentament perquè no es baixi. En un altre recipient fondo amb aigua ben gelada, deixar els cercles de la ceba tots solts i separats durant 30 minuts. Escórrer i assecar amb paper de cuina. En una paella profunda, posar abundant oli vegetal, a foc mitjà alt, quan estigui ben calent, introduir les cebes (poques) en la massa d’arrebossar anar col·locant-los amb cura en l’oli ben calent, daurar a banda i banda i retirar amb una escumadora. Assecar amb paper de cuina l’excés de greix. Al moment de servir, col·locar en una font i fornejar en un forn pre-escalfat a 180° C, uns 3 a 5 minuts, solament per a torrar-los lleugerament.

Consells:

Són un bon aperitiu, per a prendre amb cervesa o acompanyar plats de proteïna. També se’ls pot espolsar al final, amb formatge sec i una mica de sal. Es pot treure la cervesa i agregar-hi ½ tassa més de llet. Amb la massa d’arrebossar es pot preparar carbassons, carxofes, albergínies, etc. Acompanyar aquests fregits de salsa de soja o agredolça.